Actuele nieuwsberichten

Stagemarkt-sierteeltcluster-greenport-duin-en-bollenstreek

Doe mee aan de online sierteelt stagemarkt op 22 oktober 2020

Ben je als bedrijf op zoek naar een stagiair(e) en weet je niet waar je moet beginnen? Doe dan mee aan de allereerste online sierteelt stagemarkt voor bedrijven en studenten op donderdag 22 oktober 2020. Deze stagemarkt wordt georganiseerd door Greenport Aalsmeer, Wellantcollege Aalsmeer en stageplatform De Hofmakerij.

Lees verder »
Reststromen-compost-greenportdb

Gebruik groene reststromen uit het sierteeltcluster

Meer doen met reststromen uit het sierteeltcluster

Het moet anders. De groene reststromen uit het sierteeltcluster kunnen in een circulaire economie beter worden benut. Greenport Duin- en Bollenstreek verkent samen met Delphy, Greenport Ontwikkelingsmaatschappij Duin- en Bollenstreek, Meerlanden, Otte Lisse en Studieclub Tulp 2.0 de mogelijkheden om bollen- en ander plantaardig afval op te waarderen.

Het afval kan bijvoorbeeld omgezet worden naar compost, biobrandstof en zelfs de basis zijn voor cosmeticaproducten. Dit past in de ambitie om een klimaatneutrale Greenport te zijn in 2040. Daarvoor moet meer worden gedaan dan alleen inzetten op de energietransitie. Samen met lokale partners is dit haalbaar.

Lees verder »
Windmolen-greenport-duin-en-bollenstreek

Quickscan haalbaarheid kleinschalige windturbine op jouw bedrijf

Op veel bedrijven in het sierteeltcluster in de Duin- en Bollenstreek liggen inmiddels zonnepanelen. Goed voor de bedrijfsvoering en goed voor het klimaat en het getuigt van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Maar dan ben je er nog niet. Om de energie- en klimaatdoelen van de overheid te halen, stimuleert de Greenport ook andere energiemaatregelen. Laat nu een quickscan doen om uit te zoeken of een kleinschalige windturbine op jouw bedrijf de verduurzaming verder ondersteunt.

Lees verder »