Actuele nieuwsberichten

Bezoek-NL-Space-Campus-ruimtevaartechnologie-greenport

Antwoorden vraagstukken sierteeltsector vanuit ruimtevaarttechnologie?

Op dinsdag 7 maart organiseerde Agrarische Jongeren Duin- en Bollenstreek in samenwerking met KAVB en LTO een bijeenkomst bij de SBIC in Noordwijk. Op deze avond waren er verschillende experts vanuit de ruimtevaarttechnologie uitgenodigd om samen met de jongeren uit de Bollenstreek discussies te voeren over de uitdagingen van de bollensector. Elke expert had zijn eigen expertise waarbij onder andere bodemscans, satellietdata, robotisering en specifieke sensoren voorbij kwamen.

Lees verder »
Buitendienst-Hillegom-Katwijk-Teylingen-Lisse-klaar-voor-nk-tegelwippen

NK Tegelewippen gaat weer van start!

Op 21 maart start het NK Tegelwippen weer en strijden gemeenten Hillegom, Teylingen, Lisse en Katwijk met en tegen elkaar. De actie loopt tot 31 oktober. De gemeente die op dat moment de hoogste tegelstand heeft, wint de felbegeerde Gouden Tegel. Meedoen kan door verwijderde tegels aan te melden via www.nk-tegelwippen.nl.

Lees verder »

Onderzoek naar klimaatverandering in de Duin- en Bollenstreek

InHolland studente Tianyun Ni is begonnen aan haar afstudeeropdracht waarin zij de korte- en langetermijneffecten van klimaatverandering op de buitengewassen (zoals bollenteelt) in de Duin- en Bollenstreek onderzoekt. Medio juni is haar onderzoek afgerond. Tianyun doet dit onderzoek met begeleiding vanuit Greenport Duin- en Bollenstreek. Wil je meer weten of heb je suggesties? Laat het ons weten!

Lees verder »