Actuele nieuwsberichten

Dragons-den-Yuverta-Aalsmeer-Greenport

Finale Dragons Den Yuverte mbo Aalsmeer

De Dragons Den van Yuverta mbo Aalsmeer is een terugkerende opdracht (en evenement). Dit jaar hebben leerlingen uit het tweede en derde jaar Teelt en techniek en Groene handel en logistiek hun bedrijfsopdrachten gepitcht voor een zeskoppige jury. Bij de winnaars zaten twee groepjes met een opdracht in de Greenport Duin- en Bollenstreek.

Lees verder »
koninklijk-huis-bezoekt-wfleenen-en-tulip-barn-hillegom-voorhout-greenport

Koninklijk Paar bezoekt Bollenstreek

Het Koninklijk Paar bezocht op donderdag 7 april de Duin- en Bollenstreek en ging langs bij twee bedrijven uit onze Greenport: W.F. Leenen (Voorhout) en The Tulip Barn (Hillegom). Bij het telersbedrijf, met onder andere een broeierij en teelt op de velden, vond een gesprek plaats met vertegenwoordigers uit de bollenteelt. In Hillegom spraken zij met Romy Ruigrok, de initiatiefneemster van The Tulip Barn, een plek waar bollenvelden met toerisme verenigd worden.

Lees verder »
vier de lente

Jubileum 75 jaar Bloemencorso Bollenstreek ook beginpunt van nieuw Vier de Lente Festival

75 jaar na het eerste corso, keert dit jaar ‘de Walvis-vloot’ terug naar zijn geboorteplaats Hillegom – en wel mét walviskalfje. De walvis-baby van de Hillegomse jubileumvloot staat symbool voor de geboorte van het nieuwe zusje van Bloemencorso Bollenstreek; het Vier de Lente Festival. De walvis-vloot wordt op 24 april letterlijk onderdeel van het Vier de Lente podium, waar een bekend nationaal dj-trio en spetterende lokale acts zullen optreden.

Lees verder »
bollencoaster-lelie-sleuventeelt-greenport

Tweede kans voor lelies in sleuventeelt

De teelt van leliebollen in sleuven, het Bollencoasterproject, gaat minder voorspoedig dan gehoopt. De uitval is vrij fors. Daarom wordt de vervolgproef die eind april van start gaat op een andere leest geschoeid, aldus WUR-onderzoeker Martin van Dam.

Lees verder »
bezoek-basisschool-Noordwijk-Entree-Vert-Greenport

Basisschoolkinderen Noordwijk op excursie bij Entree Vert

Twee groepen van de Daltonschool Klaverweide uit Noordwijk bezochten Entree Vert in Noordwijkerhout. De kinderen uit groep 6 kregen een kijkje achter de schermen bij het bedrijf dat kleurrijke bloemen- en plantenbakken verhuurt, verkoopt en onderhoudt. Dit bezoek wordt mede mogelijk gemaakt door het Agrarisch Ondernemersfonds Noordwijk.

Lees verder »
TVL-Q1-2021-uitgebreid-en-goedgekeurd-Europese-Commissie-Greenport-duin-en-bollenstreek

OVK-regeling voor land- en tuinbouw gaat opnieuw open

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft de regeling subsidie financiering ongedekte vaste kosten land- en tuinbouwbedrijven COVID-19 (OVK) gewijzigd. Kan je door de coronamaatregelen de vaste kosten van je land- en tuinbouwbedrijf niet betalen? En heb je al de maximale Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aangevraagd? Dan kan je mogelijk extra steun krijgen. Dit kan met de subsidie Ongedekte vaste kosten land- en tuinbouw (OVK).

Lees verder »