Actuele nieuwsberichten

demoveld-in-bloei-greenport

Nieuwsbrief februari 2024

Met onze maandelijkse nieuwsbrief informeren we je over waar we ons mee bezighouden. Dit zijn evenementen, projecten groot of klein en vertellen we je wat er gebeurt in de sector, in de regio maar ook landelijk. Lees mee en blijf op de hoogte door je onderaan deze pagina (of via de homepage) aan te melden voor de nieuwsbrief.

Lees verder »
bloeiende-bollestreek-project-greenport-duin-en-bollenstreek

Tuinbouwmonitor beschikbaar

In deze nulmeting van de Tuinbouwmonitor wordt in acht verschillende thema’s een beeld van de huidige situatie in de tuinbouwsector in Zuid-Holland geschetst. Het doel van deze Tuinbouwmonitor is om relevante trends in de sector in beeld te brengen. Om een zo volledig mogelijk beeld te geven van de actuele situatie in de tuinbouwsector is gebruikgemaakt van zowel kwantitatieve als kwalitatieve indicatoren.

Lees verder »
Bollenvogels-greenportdb

25 jaar Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond

In 2024 bestaat ANLV Geestgrond 25 jaar. Nog steeds zijn wij een vereniging met een missie. Ons jubileumjaar gaan wij in met de actie ‘Maak je Erf Goed’. Hiermee roepen we iedereen in de Bollenstreek op om te kijken hoe je eigen tuin of erf kunt vergroenen. Boeren, bedrijven en buitenlui: iedereen! Want als iedereen zijn steentje bijdraagt, krijgt natuur de ruimte om te groeien en wordt de biodiversiteit in de Bollenstreek rijker.

Lees verder »
banenmarkt-world-horti-center-greenport

Werkgevers gezocht voor ‘Leven Lang Ontwikkelen’: ontvang maatwerkplan voor jouw bedrijf en begeleiding

Wil jij als werkgever aan de slag met leren en ontwikkelen in je bedrijf, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan we zoeken we jou!

In een nieuw project rondom leren en ontwikkelen worden agrarische bedrijven, leidinggevenden en medewerkers intensief begeleid in het toepassen van de groene persona’s: een nieuwe methode om aan de slag te gaan met de ontwikkeling van je medewerkers. Als deelnemend bedrijf krijg je persoonlijke begeleiding en een maatwerkplan specifiek voor jouw bedrijf. Hierdoor kun je stappen maken op het gebied van de ontwikkeling van je medewerkers.

Lees verder »
devemold-has-livinglabb7-bollenjongens-greenport

Een half jaar demoveld: transitie naar een natuurinclusieve bollenteelt

Hoe ziet de transitie van gangbare bollenteelt naar natuurinclusieve bollenteelt er uit? Deze vraag staat de komende jaren centraal op het demoveld in Hillegom. Op het veld worden zowel natuurinclusieve als extensieve teeltmaatregelen toegepast. Studenten van de HAS green academy hebben het afgelopen half jaar nulmetingen verricht en een monitoringsplan opgesteld dat de ontwikkelingen volgt in bodemkwaliteit, biodiversiteit en de kwaliteit van de bollen.

Lees verder »