Actuele nieuwsberichten

GreenportLIVE-internationale-medewerkers-14-10-21-rshousing

GreenportLIVE: In gesprek over internationale medewerkers

Internationale medewekers, een grote en belangrijke groep mensen in onze sector en Greenport. Tijd voor een GreenportLIVE over internationale medewerkers, waarbij een onderzoek werd gepresenteerd en de ontwikkeling van arbeidsmigratie uit Polen en de waarde voor onze Nederlandse economie werden besproken.

Lees verder »

Gezocht: vijftien directeuren voor één dag

In de week van 15 tot en met 19 november krijgen vijftien studenten de kans om één dag mee te lopen met een directeur in de Food & Flower Industry. Uiteindelijk moet deze stage resulteren in een advies aan het bedrijf. Meld je aan voor 1 november!

Lees verder »
kas-greenport-duin-en-bollenstreek

NVWA strikt bij overtreding gewasbescherming in sierteelt onder glas

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) gaat overtredingen bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de sierteelt onder glas harder aanpakken. Aanleiding voor deze strengere aanpak is het aanhoudende relatief hoge percentage niet-naleving in deze sector. Zo werd eerder bij 40 procent van deze bedrijven resten van niet-toegestane middelen aangetroffen. De actie richt zich vooral op overtreders die herhaaldelijk in de fout gaan. Zij riskeren bij inspectie – naast een boete – ook een ‘last onder dwangsom’.

Lees verder »
uitzendkrachten-greenport-duin-en-bollenstreek

Land- en tuinbouw en uitzendsector tekenen voor veilig en gezond werk uitzendkrachten

Donderdag 14 oktober 2021 zetten LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, FNV, Doorzaam en Stigas hun handtekening onder de intentieverklaring ‘Uitzendkrachten werken veilig’. Zij vinden dat iedereen in de land- en tuinbouw veilig en gezond moet kunnen werken, ook uitzendkrachten. De campagne loopt tot eind 2022. Doel is om middels verschillende activiteiten de veiligheid en gezondheid van uitzendkrachten in de land- en tuinbouw te verbeteren.

Lees verder »
glastuinbouw-schuurbijeenkomst-greenport

Schuurbijeenkomst bedrijfsovername (glas)tuinbouw

Een bedrijfsovernameproces moet goed begeleid worden en het kost de nodige tijd en energie. Soft skills blijken belangrijke succesfactoren te zijn, zoals doorvragen, luisteren, inlevingsvermogen, geduld en het kunnen inzetten van jouw netwerk. Neem op donderdag 28 oktober deel aan deze speciale schuurbijeenkomst.

Lees verder »
Economic-Forum-Greenport-Duin-en-Bollenstreek

Horen, zien en… doen!

Met elkaar het onderwijs en de arbeidsmarkt verbinden, samen zorgen voor jonge aanwas in de groene sector en de regio. Daar draait het om bij ‘Horen, zien en… doen!’ op 10 november.

Lees verder »