Actuele nieuwsberichten

Drone-sensortechniek-data-project-remote-sensing-greenport

Webinar over drones in landbouw

Schuif op donderdag 26 oktober online aan bij het webinar over de rol van drones in de Nederlandse landbouw, georganiseerd door de Nationale Proeftuin Precisie Landbouw en Boerderij van de Toekomst in Lelystad. Tijdens dit webinar wordt de evolutie van drones in de landbouw besproken, met een focus op drie belangrijke onderwerpen.

Lees verder »
Europese-vlag-gewasbescherming-greenport

Afzwakking wetsvoorstel halvering gewasbescherming (SUR) af

De landbouwcommissie van het Europees Parlement wil de Verordening Duurzaam Gebruik Gewasbescherming (SUR) gronding afzwakken. Het doel om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in Europa te halveren moet worden teruggeschroefd naar minimaal 35 procent per lidstaat. De hoogte van deze doelen wordt afhankelijk van de mate waarin er alternatieven beschikbaar zijn. Daarnaast moeten lidstaten meer vrijheid krijgen in het vaststellen van gevoelige gebieden.

Lees verder »
onderbroeken-challenge

Aftrap Onderbroeken Challenge bij basisschool De Avonturier

Op verschillende plekken in de Duin- en Bollenstreek werden op donderdag 12 oktober 100% katoenen onderbroeken ingegraven om het bodemleven en de bodemkwaliteit te meten tijdens de Onderbroeken Challenge. De aftrap was op basisschool de Avonturier in Voorhout. Na twee maanden worden de onderbroeken weer opgegraven en de resultaten bekeken: hoe meer er is ‘gegeten’ daar beneden, hoe beter.

Lees verder »