Actuele nieuwsberichten

arbeidsmarktonderzoek-colland-greenport

Serie artikelen Leidsch Dagblad over internationale medewerkers (2): naar de werkvloer

Het Leidsch Dagblad publiceert een serie artikelen over arbeidsmigranten, of zoals wij ze noemen: internationale medewerkers. Een onmisbare groep medewerkers voor de economie en voor een vitale streek. Lees hier het tweede artikel uit de serie:
Internationale medewerkers werken in allerlei sectoren in de Bollenstreek: ’Nederlanders zien geen uitdaging in eenvoudig handwerk’.

Lees verder »
waterstof-toepassingen-projecten-greenport

Glastuinbouw NL zoekt input telers voor rendabele waterstoftoepassingen

Ben jij ondernemer of teelt- en energiespecialisten in de glastuinbouw en heb je ideeën voor projecten met rendabele toepassingen van waterstof? Meld deze bij aan Glastuinbouw Nederland, Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en BlueTerra en ga op dinsdag 6 september naar de speciale bijeenkomst, dan worden de projectideeën gepresenteerd.

Lees verder »

Bezwaar tegen woningen op bollenland

LTO Noord-afdeling Duin- en Bollenstreek en de Kring Bloembollenstreek van de KAVB willen niet dat de gemeente Noordwijk het bestemmingsplan wijzigt om zo de bouw van vier woningen toe te staan op een prima perceel voor de bollenteelt

Lees verder »
biobased-tiny-house-woning-internationale-medewerkers

Biobased tiny house voor internationale medewerkers?

Op Floriade Wereldexpo in Almere staat een voorbeeldwoning voor internationale medewerkers, die voorzien is van isolatie uit paprikastengels. Het betreft het ontwerp van Dior Bouw, die de prijsvraag voor een duurzaam en betaalbaar bouwsysteem heeft gewonnen.Deze challenge van het Startup in

Lees verder »