Actuele nieuwsberichten

Allan-Visser-Theo-AI-robot-ziekzoeken-greenport

Ziekzoekrobot Theo gaat ‘de hele wereld over’

Theo de robot, de werknemer van WAM Pennings die dag in dag uit (ook in het weekend) op het land werkt. Dit knappe staaltje techniek helpt teler Allan Visser al twee jaar als het gaat om het ‘ziekzoeken’. Een jaarlijks terugkerende klus die niet voor iedereen is weggelegd want ‘ziekzoeken’ is fysiek zwaar en een heel specialistisch beroep. Robot Theo neemt dit werk nu uit handen.

Lees verder »
CWS-Rijnsburg-opening-Weerbare-sierteelt

Officiële opening derde Centrum Weerbare Sierteeltsector in Rijnsburg

Op 14 maart opende burgemeester Cornelis Visser samen met Steven van Schilfgaarde, CEO Royal FloraHolland, en Peter Koot, teamchef Politie Katwijk-Noordwijk, het derde Centrum Weerbare Sierteeltsector. Het centrum is gevestigd op de locatie van Royal FloraHolland in Rijnsburg en zal net als de andere twee centra bijdragen aan een goede operationele samenwerking om ondermijning in de sierteelt tegen te gaan.

Lees verder »
motivaction-imago-onderzoek-sierteelt-bollenstreek-greenport

Onderzoek Motivaction: Imago bollen goed, ’actie blijft nodig’

Het imago van de bloembollensector is eigenlijk best goed. De sector scoort een 3,3 op een schaal van 5. Dat is prima volgens bureau Motivaction, dat het onderzoek voor Anthos, KAVB, CNB en Keukenhof uitvoerde. De uitkomsten werden donderdag 14 maart tijdens het Nationaal Bloembollen Congres in Keukenhof gepresenteerd. 

Lees verder »
Bloembollenverkoop-bollen-bloemen-rusland-export-oekraine

Officiële opening derde Centrum Weerbare Sierteeltsector in Rijnsburg

Burgemeester Cornelis Visser opende op donderdag 14 maart samen met Steven van Schilfgaarde – CEO Royal FloraHolland – en Peter Koot – teamchef Politie Katwijk-Noordwijk- het derde Centrum Weerbare Sierteeltsector. Het centrum is gevestigd op de locatie van Royal FloraHolland in Rijnsburg en zal net als de andere twee centra bijdragen aan een goede operationele samenwerking om ondermijning in de sierteelt tegen te gaan.

Lees verder »
herkomst-dinoterb-niet-uit-bollen-greenport

Herkomst dinoterb? ’Niet uit de bollen’

De sinds 1998 verboden stof dinoterb is volgens hoogheemraad Jos Beemsterboer van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in 2022 op één plaats gevonden, maar inmiddels duikt de stof uit een herbicide op in verschillende watergangen in Noord-Holland. HHNK gaat uitzoeken waar de stof vandaan komt, maar wijst nadrukkelijk niet naar de bollenteelt. „Er is nu geen enkele reden om aan te nemen dat die sector de bron is”, zei hij donderdag 14 maart tijdens het Nationaal Bloembollen Congres in Keukenhof.

Lees verder »