Actuele nieuwsberichten

Eindejaarsbijeenkomst Anthos

Op 21 december sloot Anthos sloot het jaar af met haar leden en belangstellende in het ECC in Leiden. Zowel voorzitter Niek van Kesteren als directeur Mark-Jan Terwindt gingen in op de hoogtepunten van het afgelopen, maar ook op de ontwikkelingen in de afzet van boomkwekerijproducten en bolgewassen. Klimaat en de vraag van de consument spelen een grote rol , net als de wens voor een groene leefomgeving.

Lees verder »
streek-in-beeld-winter-2023

Nieuwsbrief december 2023

Met onze maandelijkse nieuwsbrief informeren we je over waar we ons mee bezighouden. Dit zijn evenementen, projecten groot of klein en vertellen we je wat er gebeurt in de sector, in de regio maar ook landelijk. Lees mee en blijf op de hoogte door je onderaan deze pagina (of via de homepage) aan te melden voor de nieuwsbrief.

Lees verder »
Hyacinten-greenport-duin-en-bollenstreek-pps-bollencoaster

POP3-project Vitale Teelt Hyacint afgerond

Hyacinten telen in een eenrichtingsyteem, kan dat? Met die vraag gingen in 2019 telers, Iribov, Markglory, BQ Support, KAVB, Alb. Groot en onderzoekers van Wageningen UR aan de slag. Nu het project is afgerond, is het tijd om de balans op te maken. Belangrijkste conclusie: dit is een goed vertrekpunt voor verdere ontwikkeling.

Lees verder »
Heg-planten-demoveld-5-12-2023-greenport-has-green-academy

Heg geplant voor meer biodiversiteit op demoveld

Op het demoveld voor natuurinclusieve bollenteelt in Hillegom is op dinsdag 5 december een heg geplant. Drie studenten en hun begeleiders van de HAS green academy hebben onder andere meidoorn, sleedoorn en hazelaar geplant. De klus was snel geklaard in de frisse ochtend en de warme chocolademelk maakte het voor de koude handen alsnog behaaglijk!

Lees verder »