Actuele nieuwsberichten

Bollenjongens X HAS studenten op demoveld

De Bollenjongens en studenten van HAS Den Bosch slaan de handen ineen op een demoveld in de Duin- en Bollenstreek. Dit demoveld, beschikbaar gesteld door één van de Bollenjongens, moet een samenkom plek worden voor de studenten en Bollenjongens. Vanuit hier experimenteren zij met wat wel/niet werkt op het gebied van natuurinclusieve bollenteelt. Het demoveld wordt in de aankomende maanden operationeel en heeft als doel verschillende natuurinclusieve teelttechnieken te onderzoeken en te demonstreren. Studenten van HAS green academy zijn momenteel bezig met het maken van een proefopzet voor meerjarenonderzoek en een nulmeting.

Lees verder »
onderbroeken-challenge-2023-greenportdb

Start Onderbroeken Challenge

Hoe levendig is jouw bodem? Zelf bodemleven- en kwaliteit meten op je perceel of in de achtertuin? Dat kan op een makkelijke manier: door mee te doen met de Onderbroeken Challenge. We starten op donderdag 12 oktober met in het ingraven van 100% katoenen onderbroeken. Na twee maanden graven we ze weer op en bekijken de resultaten.

Lees verder »
GreenportLIVE-bollenteelt-biodivers-en-circulair

Ontwikkeling Regiocertificering Duin- en Bollenstreek van start

De Greenport staat voor grote opgaven als het gaat om plantgezondheid, waterkwaliteit, bodemkwaliteit, biodiversiteit, energie en klimaat. Om o.a. de prestaties van deze opgaven inzichtelijk te maken is het plan ontstaan voor ‘Regiocertificering’. Hiermee kunnen de doelen van het Programma Landelijk Gebied (ZH-PLG) op een gestructureerde en inzichtelijke wijze behaald worden. Regiocertificering is ook een aanpak om gezamenlijk als telers verder te verduurzamen.

Lees verder »
Activiteit-betekeniseconomie-greenport-OADB

Succesvol evenement OADB: ‘Brede welvaart maak je samen’

Onderwijs & Arbeidsmarkt Duin- en Bollenstreek organiseerde op donderdag 28 september haar evenement ‘Brede welvaart maak je samen’. Op een inspirerende plek, de Watertoren Bollenstreek, kwamen ondernemers, overheid en onderwijs samen om de College Tour van Kees Klomp en diverse activiteiten bij te wonen. Waarom? Om onderwijs en arbeidsmarkt met elkaar te verbinden.

Lees verder »
Verplaatsbare-Zonnepanelen-GreenportLIVE-12-09-23

Verplaatsbare zonnepanelen op bollenperceel

Bollenpercelen zijn niet altijd in gebruik vanwege het teeltseizoen, teeltwisseling of omdat ze tijdelijk voor milieuvriendelijke grondontsmetting onder water worden gezet. Dinsdag 12 september kwamen partners binnen het project ‘Dubbel duurzaam ruimtegebruik met verplaatsbare zonne-energie’ bij elkaar bij partner ATG en GT van Haaster vof in De Zilk, gemeente Noordwijk om de eerste twee verplaatsbare proefopstellingen te bekijken. Dit project past binnen de doelstellingen van een klimaatneutrale Greenport.

Lees verder »