Actuele nieuwsberichten

toeristen-keukenhof-tulpen-bollenstreek-greenport-duin-en-bollenstreek

Valentijnsdag: meer tulpen dan rozen verhandeld

In de twee weken voor Valentijn zijn op de marktplaats van Royal FloraHolland 160 miljoen tulpen verkocht en 151 miljoen rozen. Het aantal verkochte rozen was 8 miljoen lager dan vorig jaar. Het aantal uit Nederland afkomstige premium rozen was voor het tweede opeenvolgende jaar lager.

Lees verder »
cao-onderhandelingen-open-teelten-greenport-duin-en-bollenstreek

Zon op het dak subsidie

Eigenaren van grote daken, waterbassins of parkeerterreinen die geschikt gemaakt moeten worden om PV-panelen te kunnen installeren, komen in aanmerking voor subsidie.
Ook eigenaren die een dak, waterbassin of parkeerterrein aan een energiecoöperatie, of soortgelijk initiatief ter beschikking willen stellen, kunnen deze subsidie aanvragen.

Lees verder »

Opbrengst RegioCafé Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin- en Bollenstreek

Op donderdag 19 januari 2023 kwamen ruim 50 deelnemers naar het eerste RegioCafé van Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin- en Bollenstreek (OADB bij Teylingen College – Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Het thema was ‘van xs naar XL arbeidspotentieel’. De aanwezigen gingen met elkaar in gesprek over het tekort aan (goede en juist geschoolde) arbeidskrachten.

Lees verder »
Project-remote-sensing-sierteelt-unmanned-valley-greenport-katwijk-space-campus-holland-rijnland

Drones en satellieten voor telers in de Duin- en Bollenstreek

De Europese Commissie wil het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de landbouw drastisch verminderen. Een groot deel van het huidige assortiment zal verdwijnen, waaronder ook middelen die op dit moment als onmisbaar worden beschouwd door veel telers. Om een oplossing te vinden worden de krachten gebundeld in het project ‘Remote Sensing voor de Sierteelt’. Vandaag (1 februari 2023) onderschreven vijf partijen het mission statement en gaat het project van start.

Lees verder »
arbeidsmarktonderzoek-colland-greenport

Verloning via A1-regeling

Internationale medewerkers werken nogal eens onder A1 verloning. Complexe regels, waarbij het makkelijk mis kan gaan. A1 verloning, werken onder een niet-Nederlandse arbeidsovereenkomst, kan een tikkende tijdbom zijn. Samen moeten we alles in het werk stellen om ook bij deze medewerkers te kunnen spreken van eerlijk werk voor een eerlijke beloning. Waar moet je op letten en wat moet je controleren? Je leest het hier.

Lees verder »