Actuele nieuwsberichten

Iconische-kwekersvrouwen-Verjaardagskalender-

Lancering verjaardagskalender iconische kwekersvrouwen met bloemenkragen

Een kalender met iconische kwekersvrouwen uit de Greenport. Marjolein van Ruiten en fine art fotografe Marieke Treffers hebben sinds het voorjaar van 2021 gezocht naar vrouwen die in de sector werken en op de foto wilden met de bloemen van hun bedrijf. Dit resulteert in 12 portretten en een kalender. De kalender is al te bestellen en vanaf 17 december zijn de foto’s ook te zien bij Museum de Zwarte Tulp.

Lees verder »
landbouwloket-nationaal-programma-landelijk-gebied-greenport

Provincie Zuid-Holland lanceert online Landbouwloket

Provincie Zuid-Holland werkt aan een vitale en duurzame landbouw. Om onduidelijkheden rondom dit thema weg te nemen lanceert de provincie een online loket voor agrarisch ondernemers. Momenteel geeft het online loket meer informatie over de koers van de provincie en ontwikkelingen rondom de beleidsprogramma’s Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) en het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

Lees verder »
Ruigrok-Tower-Aalsmeer-greenport-huisvesting-internationale-medewerkers

Ruigrok Tower in Aalsmeer geopend

Op vrijdag 4 november jl. opende Ruigrok Producties officieel de Ruigrok Tower, een nieuw wooncomplex voor internationale medewerkers in Aalsmeer. Wethouder Robert van Rijn verrichtte op 4 november jl. samen met de kinderen Naomi en Lex de officiële openingshandeling, waarna het pand ingezegend werd door een Poolse priester. Sinds 14 november wonen de eerste bewoners op de locatie.

Lees verder »
werkgelegenheid-greenport-duin-en-bollenstreek

E-learning helpt ondernemers met goed werkgeverschap

Voor ondernemers die overwegen om met personeel te werken en voor werkgevers zonder HR-achtergrond, is sinds 1 november de e-learning ‘Help, ik ben werkgever’ beschikbaar. Ruim 100 ondernemers hebben zich aangemeld voor de e-learning. Inmiddels hebben de eerste deelnemers de e-learning doorlopen. Aanmelden is gratis en gaat via de website van Werkgeverslijn.

Lees verder »
Flyer-D1D-2019-student-gezocht

5e editie Directeur voor 1 Dag: 15 directeuren in spé aan de slag

Vanaf 15 november gaan 15 studenten ofwel directeuren in spe aan de slag bij 15 ondernemers in de Food & Flower Industry. Op één dag krijgen zij de kans om achter alle ins en outs te komen van het dagelijkse werk van een directeur en daarmee de dynamiek van de Food & Flower Industry te ervaren. Daarnaast gaan zij met een adviesopdracht onbevooroordeeld hun advies geven over een vraagstuk dat speelt in de organisatie.

Lees verder »
Start-tuinbouw-battle-greenport-duin-en-bollenstreek

Start Tuinbouw Battle in Duin- en Bollenstreek met nieuwe teeltkarren

Maandag 14 november is een nieuwe ronde gestart van de Tuinbouw Battle in de Duin- en Bollenstreek. De aftrap was bij basisschool De Akker in Lisse. Met speciale verlichting, een tijdschakelaar, uitgebreide instructie en hulp van vrijwilligers gaan de leerlingen via deze Tuinbouw Battle zelf tulpen kweken, in de klas. De teeltkarren en bollen zijn inmiddels afgeleverd en de jonge tulpenkwekers uit groep 7 en 8 gaan nu zelf aan de slag!

Lees verder »