Actuele nieuwsberichten

voorjaar-in-je-bol-greenport-duin-en-bollenstreek

Vul je vensterbank met voorjaar!

KAVB Bloembollenstreek en LTO Duin- & Bollenstreek organiseren een creatieve challenge om kleur te geven aan de grijze winterdagen en het voorjaar te verwelkomen. Iedereen kan meedoen met #VOORJAARINJEBOL door je vensterbank te vullen met het voorjaar.

Lees verder »
toekomstscenarios-greenport-duin-en-bollenstreek

Aan de slag met toekomstscenario’s tuinbouw

Greenports Nederland ontwikkelde met ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers uniek gereedschap om ondernemers in de tuinbouw te helpen bij het nemen van strategische beslissingen. Dit unieke gereedschap zit samengevat in vier extreme en toch plausibele toekomstscenario’s.

Lees verder »
Weg-naar-duurzame-bloembollenteelt - greenporrt-duin-en-bollenstreek

Onderweg naar een meer duurzame bloembollensector in de Duin- en Bollenstreek

Met deze titel presenteerde een viertal studenten van Universiteit Leiden onlangs de uitkomsten van het onderzoek dat zij in onze opdracht deden. Centraal stond de vraag – en hun antwoord op die vraag – hoe een duurzame bloembollensector in de Bollenstreek eruit ziet en wat er voor nodig is om dat te bereiken, in het bijzonder wat er nodig is van kwekers en beleidsmakers.

Lees verder »

Verras je valentijn met bloemen uit de regio

Door alle corona maatregelen is de verkoop van bloemen helaas een uitdaging voor agrarische ondernemers in de Duin- en Bollenstreek.
Aanleiding voor LTO Noord Duin- en Bollenstreek, KAVB Bloembollenstreek en Greenport Duin- en Bollenstreek om op te roepen je valentijn te verrassen met bloemen uit eigen regio.

Lees verder »
Economic-Forum-greenport-duin-en-bollenstreek

Economic forum: “Nu aanpakken en doorpakken!”

Afgelopen donderdag 4 februari vond de eerste editie van het Economic Forum Duin- en Bollenstreek plaats. Maar liefst 19 sprekers gingen met elkaar én met de online deelnemers in gesprek over de status van de economie in de regio. Aan bod kwamen onderwerpen als vestigingsklimaat, bereikbaarheid, kennis, onderwijs en arbeidsmarkt, space, toerisme, zorg en greenport.

Lees verder »