Actuele nieuwsberichten

real-life-vraag-studenten-RLS - uitwisselingsproject-greenport-duin-en- bollenstreek

Real life vraag voor leerlingen Rijnlands Lyceum Sassenheim

Meer jongeren kennis laten maken met de tuinbouw. Dat doen we met de Tuinbouw Battle maar ook door samen te werken met OADB (Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin- en Bollenstreek). Vanuit OADB worden er diverse onderwijsactiviteiten georganiseerd, zoals (Green) Unplugged, beroepspresentaties op school, bedrijfsbezoeken en real life vragen. Vanuit Greenport Duin- en Bollenstreek gaan leerlingen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim aan de slag met een real life vraag die hun op het lijf is geschreven.

Lees verder »
tuinambassadeurs-tuininrichting-duin-en-bollenstreek-greenport

Eerste inspiratieavond tuinambassadeurs smaakt naar meer

De tuinambassadeurs verzorgden op woensdag 23 maart hun eerste inspiratieavond ‘Onze Tuin’ in het gemeentehuis van Lisse. Deze speciaal opgeleide en enthousiaste vrijwilligers delen graag hun kennis en enthousiasme met inwoners van Hillegom, Lisse en Teylingen. En dat deden ze die avond dan ook van harte, want hoe meer groen, hoe beter en gezonder we de buurt met elkaar kunnen maken en daarmee bijdragen aan een stukje biodiversiteit.

Lees verder »
vier de lente

Win kaarten voor ‘Vier de Lente concert’

Een evenement speciaal voor jongeren, dat is de bedoeling met het ‘Vier de lente festival’. In aanloop naar dit geweldige feest is er op 24 april een ‘Vier de lente concert’. Kaarten zijn niet te koop, maar juist exclusief te winnen.

Lees verder »
oevers-landbouwportaal-greenport

Vliegende start Landbouwportaal Rijnland

Op 18 januari ging Landbouwportaal Rijnland van start. Een initiatief dat zich richt op de verduurzaming van de agrarische sector. Bollenjongen Lucas van Haaster lanceerde samen met Waldo von Faber met 1 druk op de knop het Landbouwportaal Rijnland.

Lees verder »
pps-bollencoaster-onderzoek-wur-greenport

Goede hyacint uit project Bollencoaster

De afgebroeide hyacinten uit het PPS-project ‘Bollencoaster’ waarin hyacintenbollen in plastic sleuven in de grond worden geteeld, zagen er goed uit. Inmiddels is een tweede proef in Voorhout gestart. Daarbij is de veur versmald en wordt ook een ander substraat gebruikt ten opzichte van de eerste proef.

Lees verder »