Actuele nieuwsberichten

uitzendkrachten-greenport-duin-en-bollenstreek

Open Dag Bolbehandeling in thema water

Op de Open Dag Bolbehandeling 2024 op donderdag 12 september bij Vertify in Zwaagdijk wordt geprobeerd inzicht en antwoorden op vragen als: Zijn groene bolbehandelingsmiddelen het antwoord hierop en de weg naar de toekomst?

Lees verder »
Tulpen-virus-herkenning

Worden tulpen de komende tijd schaarser en duurder?

Volgens Mark-Jan Terwindt, algemeen directeur van brancheorganisatie voor de bloemenhandel Royal Anthos, is dat wel het geval. Door de vele regen die dit en vorig jaar viel, konden kwekers pas laat bloembollen planten waardoor komend jaar grote tekorten aan tulpenbollen ontstaan. “Dit hebben we nooit eerder meegemaakt”, zegt hij tegen persbureau ANP.

Lees verder »

Informatie-app voor internationale medewerkers

In de regio Greenport Aalsmeer wonen en werken veel internationale medewerkers. Zij zijn belangrijk voor de regionale economie en samenleving. Om hen wegwijs te maken in de regio en de gemeente waar zijn werken en wonen, hebben de zes greenport-gemeenten gezamenlijk een informatie-app ontwikkeld voor internationale medewerkers. Vanuit Greenport Duin- en Bollenstreek bekijken we de mogelijkheden om hier op aan te haken.

Lees verder »
transport-greenport-aalsmeer-amsterdam-logistics

Duurzame Sierteelt Transport Coalitie

Greenport Aalsmeer lanceert de ‘Duurzame Sierteelt Transport Coalitie’. Deze nieuwe coalitie, ondersteunt door Amsterdam Logistics en de provincie Noord-Holland, is opgericht met als doel de logistieke sector binnen de sierteelt te verduurzamen door middel van samenwerking en innovatieve oplossingen. Ook voor bedrijven niet gevestigd maar wel opererend in Aalsmeer.

Lees verder »
Opening-Bollenstreek-in-Bedrijf-10-augustus-2024

Veel belangstelling voor open dag Bollenstreek in Bedrijf 2024

De open dag Bollenstreek in Bedrijf was op zaterdag 10 augustus ook dit jaar een succes! Meer dan 1000 mensen bezochten de acht deelnemende enthousiaste ondernemers op hun agrarische bedrijven aan de Herenweg in Noordwijkerhout. Het publiek maakte op deze manier kennis met de wereld van de tuinbouw en sierteelt in de Bollenstreek. Een leuk en leerzaam dagje uit voor jong en oud!

Lees verder »