Actuele nieuwsberichten

huisvesting-internationale-medewerkers-greenport-duin-en-bollenstreek

Greenports NL over huisvesting internationale medewerkers

Internationale medewerkers leveren een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie en dus ook aan de land- en tuinbouwsector. Ondernemers in deze bloeiende sector voelen zich verantwoordelijk voor deze groep werknemers. Zij maken zich via Greenports Nederland en LTO Nederland onder meer hard voor goede huisvestinglocaties. Lees in een speciale nieuwsbrief meer over de inspirerende voorbeelden en relevant nieuws rondom het thema huisvesting voor internationale medewerkers.

Lees verder »
tweede-kamer-bezoek-greenportregio-regiodeal-greenport

Tweede Kamerleden bezoeken sierteeltregio op vrijdag 20 oktober

Op vrijdag 20 oktober 2023 brachten Tweede Kamerleden Peter Valstar en Roelien Kamminga een bezoek aan onze sierteeltregio. Onze Greenport werkt namelijk nauw samen met greenportregio’s Aalsmeer en Boskoop aan een weerbare en vitale regio. Eén van de manieren is door samen op te trekken in de Regio Deal.

Lees verder »
Tuinbouw-Ondernemersprijs-in-Greenport-Aalsmeer

Uitreiking Tuinbouw Ondernemersprijs 2024 in Greenport Aalsmeer

Aankomend jaar is Greenport Aalsmeer de regionale partner van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Naast de Ondernemersprijs zal tijdens deze editie ook weer een Themaprijs uitgereikt worden, met deze editie als thema ‘Circulair Ondernemen’. Hiermee willen de partners de volle breedte van het ondernemerschap in de tuinbouwsector onder de aandacht brengen. Vanaf 8 november gaat de inschrijving open.

Lees verder »
Dronefoto-Tulip-Experience-winnaar-best-hidden-gem-greenport

Tulip Experience Amsterdam verkozen tot ’s werelds ‘Best Hidden Gem’

Tulip Experience Amsterdam is tijdens de Tourism Innovation Summit in Sevilla verkozen tot ’s werelds ‘Best Hidden Gem’ tijdens de Global Remarkable Venue Awards van Tiqets. Dit verborgen pareltje uit Nederland, wist attracties uit New York, Dubai en Venetië achter zich te laten. Binnen de zeven categorieën van de awards, is het tevens de enige Nederlandse winnaar. Een geweldige beloning voor het familiebedrijf uit Noordwijkerhout en alle medewerkers die met hun tulpenmuseum en indrukwekkende showtuin de stemmen van het publiek wist te veroveren.

Lees verder »
Weg-naar-duurzame-bloembollenteelt - greenporrt-duin-en-bollenstreek

Controlled Environment Agriculture (CEA) verder op de kaart gezet

Tijdens de Europese Week van de Regio’s en Steden presenteerde het Nederlandse tuinbouwcluster hoe het met CEA en bijbehorende tuinbouwketen wil bijdragen aan internationale vergroeningsambities als de VN-duurzaamheidsdoelen en de Europese Green Deal. Met Controlled Environment Agriculture (CEA) kan men werken aan klimaatmitigatie, biodiversiteitsherstel en een leefbaar milieu. Glastuinbouw Nederland legt uit wat het inhoudt.

Lees verder »
Hyacinten-geteeld-in-sleuf-Bollencoaster-greenport

Mede-investeerders gezocht voor rechtop-planter hyacint

Hyacintenteler E.J. Hogervorst & Zonen uit Noordwijkerhout werkt samen met WDM aan de ontwikkeling van een machine die hyacinten tijdens het planten rechtop kan zetten. De ontwikkeling van de machine is inmiddels zover dat er een prototype gebouwd kan gaan worden. Voor de financiering daarvan zoekt het bedrijf mede-investeerders.

Lees verder »