Actuele nieuwsberichten

Rene-Gomersbach-eerste-prijswinnaar-derdejaars-Frank-Heemskerk

Mbo studenten presenteren innovatieopdracht tijdens ‘Dragons Den’ 

Op maandag 29 maart presenteerden vijftien ietwat gespannen studenten van het Wellantcollege mbo Aalsmeer de onderzoeksresultaten van hun innovatieopdracht voor een deskundige jury en zo’n 80 online kijkers. Wellantcollege had voor de organisatie de samenwerking gezocht met de Greenports Aalsmeer, Duin- en Bollenstreek en Boskoop, die het evenement in een Dragons Den-achtige setting presenteerden. De Rabobank stelde geldprijzen beschikbaar voor de winnaars.

Lees verder »
Kim-in-de-kas-greenport-duin-en-bollenstreek

‘Kom in de kas’ tijdelijk ‘Kijk in de kas’

Tijdens het eerste weekend van april, 3 en 4 april, kan iedereen vanuit huis genieten van de glastuinbouw. Speciaal voor dit jaar is Kom in de Kas online gehaald en omgedoopt naar Kijk in de Kas. Vanwege de situatie met het coronavirus kan het evenement ook dit jaar niet plaats vinden. Om de mensen toch de beleving van de glastuinbouwsector te geven is er een online campagne opgezet die vandaag van start gaat.

Lees verder »
coachen-op-de-werkvloer-uitleg-greenport-duin-en-bollenstreek

Coachen op de werkvloer. Hoe doe je dat?

In glastuinbouwbedrijven stromen regelmatig nieuwe medewerkers en stagiaires in . Deze groep wordt met enthousiasme door bedrijven ontvangen. Om de nieuwe instroom zo goed mogelijk te begeleiden, maken bedrijven steeds vaker gebruik van leercoaches op het bedrijf. Om het leren op de werkvloer te stimuleren, wordt er binnenkort een cursus ‘Coachen op de werkvloer’ aangeboden.

Lees verder »
Tuinbouw-battle-greenport-duin-en-bollenstreek

Tuinbouw Battle ronde 2 gestart

Op 22 maart startten vier basisscholen met de tweede ronde van de Tuinbouw Battle, het project waarbij basisschoolleerlingen op een leuke en educatieve manier in aanraking komen met het sierteeltcluster. De sector die heel belangrijk is voor onze Bollenstreek.

Lees verder »
subsidie-nl-leert-door-greenport-duin-en-bollenstreek

Gratis opleidingen (glas)tuinbouw

In deze coronatijd verandert er veel op de arbeidsmarkt. We werken veel online, sommige banen verdwijnen of krijgen een andere invulling. Hierdoor is blijven leren en jezelf ontwikkelen belangrijker dan ooit. Om je daarbij te helpen, biedt de overheid de subsidieregeling NL leert door aan. Met deze regeling kun jij bij Inholland Academy bepaalde (online) opleidingen gratis volgen.

Lees verder »
Tulpen-Broeierij-enquete-waterstof-greenport-duin-en-bollenstreek

De potentie van waterstof onder de loep

De energietransitie vraagt om nieuwe oplossingen. Waterstof is één van de oplossingen voor een duurzame energievoorziening, naast onder andere restwarmte, wind- en zonne-energie, aardwarmte en groengas. Wat kan waterstof betekenen voor het sierteeltcluster in onze Greenport? Om dat te onderzoeken starten we een verkenning die begint met een enquête.

Lees verder »