bollen-bloemen-innovatie7

Actuele nieuwsberichten

Reststromen-compost-greenportdb

Gebruik groene reststromen uit het sierteeltcluster

Meer doen met reststromen uit het sierteeltcluster

Het moet anders. De groene reststromen uit het sierteeltcluster kunnen in een circulaire economie beter worden benut. Greenport Duin- en Bollenstreek verkent samen met Delphy, Greenport Ontwikkelingsmaatschappij Duin- en Bollenstreek, Meerlanden, Otte Lisse en Studieclub Tulp 2.0 de mogelijkheden om bollen- en ander plantaardig afval op te waarderen.

Het afval kan bijvoorbeeld omgezet worden naar compost, biobrandstof en zelfs de basis zijn voor cosmeticaproducten. Dit past in de ambitie om een klimaatneutrale Greenport te zijn in 2040. Daarvoor moet meer worden gedaan dan alleen inzetten op de energietransitie. Samen met lokale partners is dit haalbaar.

Lees verder »
Windmolen-greenport-duin-en-bollenstreek

Quickscan haalbaarheid kleinschalige windturbine op jouw bedrijf

Op veel bedrijven in het sierteeltcluster in de Duin- en Bollenstreek liggen inmiddels zonnepanelen. Goed voor de bedrijfsvoering en goed voor het klimaat en het getuigt van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Maar dan ben je er nog niet. Om de energie- en klimaatdoelen van de overheid te halen, stimuleert de Greenport ook andere energiemaatregelen. Laat nu een quickscan doen om uit te zoeken of een kleinschalige windturbine op jouw bedrijf de verduurzaming verder ondersteunt.

Lees verder »
Tulpen-huisverkoop-greenport-duin-en-bollenstreek

Huisverkoop legaal maken in 2021

Het was dit voorjaar een aantrekkelijk alternatief voor binnen zitten; een tochtje op de fiets door de Duin- en Bollenstreek. Veel kwekers maakten gebruik van de langstrekkende optocht en verkochten hun bloemen langs de kant van de weg. Maar mag dat zomaar? In veel gevallen niet. Toch hebben zowel de consumenten als de kwekers nu de smaak te pakken. Dus gaan wij helpen om dit in 2021 legaal te maken.

Lees verder »
Bollenvogels-Patrijs-in-bollenstreek

7 makkelijke maatregelen voor de patrijs

De Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging (ANLV) Geestgrond beschrijft in haar nieuwe brochure: “Zeven makkelijke maatregelen voor de patrijs”, acties die kwekers kunnen ondernemen om het voortbestaan van de patrijs in de Bollenstreek te waarborgen. De agrarische bedrijven worden zo een onderdeel van het groene netwerk van de Bollenstreek.

Lees verder »