Actuele nieuwsberichten

Nestje-gele-kwikstaart - mei 2024-greenport

Onderzoek naar gele kwikstaarten in bollenvelden

De gele kwikstaart is één van de vijf bollenvogels (high five) die volop broedt tussen de bollen. Op percelen van zes bollenbedrijven in de Bollenstreek onderzoekt het Nederlands Instituut voor Ecologie waar deze vogels broeden, wat ze eten en waar dit voedsel vandaan komt. In mei 2024 zijn ruim 30 nesten gevonden van gele kwikstaarten en de teller loopt nog op!

Lees verder »
Werkbezoek_HG_Eerenburg_RobertVeenstra2-greenport

Succesvol werkbezoek bij HG Eerenburg met eigen huisvestingslocatie

Greenports Nederland en LTO Nederland hielden woensdag 15 mei een succesvol werkbezoek bij de kleinschalige huisvestingslocatie van aardbeienkweker HG Eerenburg in Nispen. Gemeenten, provincies, agrarische ondernemers en bestuurders discussieerden met elkaar over de verschillende problemen en uitdagingen die spelen rondom het huisvesten van internationale werknemers.

Lees verder »
startbijeenkomst-regiocertificering-telers-pilotprogramma-waterkwaliteit-greenport

Waardevolle startbijeenkomst Regiocertificering

“Een goed initiatief, en iedereen hier staat er achter.” De startbijeenkomst van de eerste pilotgroep Regiocertificering vond plaats op woensdag 15 mei 2024. Een vijftiental telers was aanwezig bij de bijeenkomst, die als doel had: het informeren van de telers over het pilotprogramma: Hoe is het ontstaan, wat is het doel en wat houdt deelname als teler in?

Lees verder »
foto-water-regiocertificering-rijnland-greenport

Start pilotprogramma Regiocertificering: als eerste aan de slag met waterkwaliteit

Met Regiocertificering werken telers aan de doelen van het Zuid-Hollands Programma Landelijk Gebied (ZH-PLG). De eerste pilotgroep telers start in mei 2024, waarbij de prioriteit ligt bij het voldoen aan de normen van de Kaderrichtlijn Water. De andere doelen uit ZH-PLG zijn bodem, biodiversiteit en klimaat. Bekijk hier het stappenplan en lees meer over de KPI’s binnen Regiocertificering.

Lees verder »
spandoek-ltonoord-boeren-tuinders-met-Frank-greenport-bollenjongens

Boeren en tuinders lanceren massale publieksactie

Boeren en tuinders lanceren vandaag een massale publieksactie. Zij laten daarmee zien wat zij voor Nederland betekenen. Door het hele land worden op boerenbedrijven meer dan 2500 spandoeken opgehangen. Op de spandoeken laten boeren en tuinders de producten zien die zij allemaal maken. De eerste spandoeken worden vandaag overhandigd aan gedeputeerde(n) in de negen provincies waar LTO Noord actief is.

Lees verder »