Actuele nieuwsberichten

spelenderwijs-bollenvogels-afvinken-greenport

Kwekers zien ze vliegen: bingo bij de bollen

In de Bollenstreek staan de velden volop in bloei en het broedseizoen van veel vogels is aanstaande. Tijd voor een nieuw spelletje: bollenvogelbingo. Wie een patrijs, kievit, scholekster, gele kwikstaat of veldleeuwerik ziet, vinkt deze af op een speciale bingokaart. Wie de hele ‘bollen big five’ heeft gespot, heeft bingo! De actie, een initiatief van de Koninklijke Algemeene Vereeniging van Bloembollencultuur (KAVB), is speciaal ontwikkeld om kinderen spelenderwijs bollenvogels te leren herkennen en tegelijkertijd uit te leggen waarom bollenvelden veilig zijn voor vogels om in te broeden. De speciale bingokaarten zijn op diverse locaties in de Bollenstreek gratis verkrijgbaar.

Lees verder »
lever-gewasbeschermingsmiddelen-in-greenport

Lever oude gewasbeschermingsmiddelen in

Afgelopen periode is van diverse gewasbeschermingsmiddelen de opgebruiktermijn verstreken. Dit betekent dat die middelen niet meer toegepast mogen worden. Maar wat doe je dan met eventuele restanten van deze oude middelen? Die middelen lever je zo snel mogelijk in en er zijn verschillende mogelijkheden voor het inleveren van restanten van oude gewasbeschermingsmiddelen.

Lees verder »
bollenafzet-rusland-niet-meer-mogelijk

Geen bollen meer naar Rusland

Bloembollen en boomkwekerijproducten mogen niet meer naar de Russische Federatie. De Europese Unie heeft de sanctielijst vanwege de oorlog met de Oekraïne op 8 april uitgebreid.

Lees verder »