Actuele nieuwsberichten

internationale-medewerkers-greenport-duin-en-bollenstreek

Tuinbouw neemt verantwoordelijkheid voor internationale medewerkers

Op initiatief van Senna Maatoug van GroenLinks, lid van de Vaste Kamercommissie van het ministerie van SZW, vond op maandagmiddag 28 juni een rondetafelgesprek plaats over het onderwerp Uitzenden. Het gesprek was gekoppeld aan de behandeling door de Tweede Kamer van het rapport van Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten (onder leiding van Emiel Roemer). Leden van de Kamercommissie hadden behoefte om ook zelf van ketenpartners te vernemen op welke wijze zij het functioneren van de uitzendbureaus zien. Peter Loef, beleidsspecialist Arbeid van Glastuinbouw Nederland, nam mede namens LTO Nederland deel aan het gesprek.

Lees verder »
Manifest-taskforce-internationale-medewerkers

Verkiezingsmanifest Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten

Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten (THA) heeft in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 een verkiezingsmanifest geschreven. In het manifest pleit de taskforce onder andere voor beleidsontwikkeling, het aanwijzen van locaties voor het realiseren van nieuwe huisvestingsoplossingen, regionale samenwerking en de registratie van internationale medewerkers in het BRP.

Lees verder »
vaccinatie-covid-internationale-medewerkers-greenport

Vaccineren werknemers onder werktijd

“Werknemers halen hun coronavaccinatie in principe zoveel mogelijk buiten werktijd. De GGD priklocaties zijn 7 dagen per week geopend, vaak ook in de avonduren zodat iedereen de kans heeft buiten werktijd zijn vaccinatie te halen. Alleen als het echt nodig

Lees verder »
nieuwsbrief-greenport-duin-en-bollenstreek

Nieuwsbrief juni 2021

Met onze maandelijkse nieuwsbrief informeren we je over waar we ons mee bezighouden. Dit zijn events, projecten groot of klein en verbinding leggen. Lees mee en blijf op de hoogte door je via onze homepage aan te melden voor de nieuwsbrief.

Lees verder »
internationale-medewerkers-sierteeltlcuster-bollenteelt-greenport

Masterplan internationale medewerkers

Het masterplan internationale medewerkers heeft verder vorm gekregen. Met de website www.trotsewerkgeversindekas.nl wordt alle informatie en actualiteiten rondom het masterplan en de praktische uitvoering met jou gedeeld.

Lees verder »
kas-greenport-duin-en-bollenstreek

Houd net zo van je personeel als van je gewas

Zonder (internationale) werknemers is er voor jouw passie, jouw gewas, geen toekomst. Heb jij alles op orde voor jouw internationale werknemers én signaleer jij op tijd zodat je kunt bijsturen, motiveren en met jouw team het beste uit elkaar kunt halen?

Lees verder »