Actuele nieuwsberichten

Winnaar-Tuinbouw-Ondernemersprijs-2023

Van der Avoird Trayplant en Theelers grote winnaars Tuinbouw Ondernemersprijs 2023

Van der Avoird Trayplant is de grote winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023. Door een innovatief vierlagensysteem telen ze zacht fruit (aardbeien en frambozen) op één hectare met dezelfde opbrengst als 240 hectare. Theelers wint de themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’. Met de reststromen van glastuinders maken zij theeblends om zo een bijdrage te leveren aan de circulariteit van de tuinbouw. Minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit reikte de prijs gisteren uit in de fossielvrije kas van Koppert Cress in Westland.

Lees verder »
nieuwsbrief-maart-2023-greenport

Nieuwsbrief maart 2023

Met onze maandelijkse nieuwsbrief informeren we je over waar we ons mee bezighouden. Dit zijn evenementen, projecten groot of klein en vertellen we je wat er gebeurt in de sector, in de regio maar ook landelijk. Lees mee en blijf op de hoogte door je onderaan deze pagina (of via de homepage) aan te melden voor de nieuwsbrief.

Lees verder »
omgeving-duin-en-bollenstreek-omgevingsvisie-provincie-zuid-holland

Jaarplan 2023 en jaarrapportage 2022

Greenport Duin- en Bollenstreek publiceert het jaarplan 2023 en de jaarrapportage 2022. Hierin staan de doelen en uitdagingen beschreven, legt de stichting financiële verantwoording af en blikt zij terug op 2022.

Lees verder »
Water-bodem-kwaliteit-erf-landbouwportal-Rijnland

Minder normoverschrijdingen gewasbeschermingsmiddelen in oppervlaktewater

In 2022 zijn in het oppervlaktewater in de Bollenstreek minder normoverschrijdingen van gewasbeschermingsmiddelen gemeten dan in 2021 en de voorgaande jaren. Minder normoverschrijdingen is een goede stap en hopelijk zet dit door, maar om het doel van nul normoverschrijdingen in 2027 te halen zijn aanvullende maatregelen nodig om de emissies verder terug te brengen.

Lees verder »
Hyacinten-geteeld-in-sleuf-Bollencoaster-greenport

GreenportLIVE: Teeltsysteem hyacint op de schop

Anders en schoner telen, met minder residu, gewasbeschermingsmiddelen en bemesting. Dit kan zomaar het ‘nieuwe normaal’ worden als de telers de uitdaging aangaan en het teeltsysteem wordt aangepast. Op dinsdag 4 april praten de diverse partners van het POP3 project Vitale teelt hyacint de sector bij tijdens GreenportLIVE: Teeltsysteem hyacint op de schop.

Lees verder »
green_deal_ondertekening_10_maart_1

Green Deal: toekomstbestendige bedrijventerreinen

Op vrijdag 10 maart ondertekenden gedeputeerde Willy de Zoete van provincie Zuid-Holland en Jelle de Jong van Werklandschappen van de Toekomst een intentieverklaring, een Green Deal. Hiermee geven beide partijen aan de komende 10 jaar samen te werken aan de transitie naar toekomstbestendige bedrijventerreinen. En dat is hard nodig, want slechts 1% van alle bedrijventerreinen bestaat uit natuur. Het zijn grijze, versteende omgevingen. En dat terwijl zo’n 450.000 mensen in Zuid-Holland op een bedrijventerrein werken.

Lees verder »