Actuele nieuwsberichten

subsidie-aanplanten-hagen-duin-en-bollenstreek-greenport

Subsidie voor hagen

Provincie Zuid-Holland geeft financiële ondersteuning voor de aanplanting van beukenhagen. Ook het Landschapsfonds Holland Rijnland draagt financieel bij met als doel de patrijzen beter te beschermen. ANLV Geestgrond is de partij die vragen beantwoord over de subsidiemogelijkheden in 2021.

Lees verder »
btw-bloemen-9%-greenport

BTW sierteeltproducten blijft 9%

Sierteeltproducten blijven vallen onder het verlaagde btw-tarief van 9%. Dat liet demissionair minister Schouten van LNV vorige week weten in een Kamerbrief in antwoord op vragen van Kamerleden Van Raan en Vestering van de Partij voor de Dieren (PvdD).

Lees verder »
Top-Ondernemerschap-Programma Kwekerij - Ondernemerschap-Academy-greenport

TOP Ondernemerschap Programma Kwekerij start weer in oktober!

Wil jij je bedrijf verder professionaliseren, inspelen op de kansen die er zijn en een bedrijfsvisie voor de komende jaren bepalen? En wil je je als ondernemer, bedrijfsleider of (beoogd) opvolger verder ontwikkelen op het gebied van ondernemerschap en leiderschap?

Neem dan in oktober 2021 deel aan de volgende editie van het TOP Ondernemerschap Programma Kwekerij.

Lees verder »
trekker-registratie-landbouwvoertuigen-greenport

Zorgen over registratie landbouwvoertuigen

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zag dat per 1 juli drie van de tien voertuigen van een kenteken zijn voorzien of geregistreerd. Voor 1 januari 2022 moeten alle voertuigen een kenteken of registratie hebben, anders mogen ze de weg niet meer op.
Er blijkt vooral onduidelijkheid over de kentekenplicht van de voertuigen met beperkte snelheid. Vooral de werk- en wegenbouwvoertuigen en de bijzondere (land)bouwvoertuigen blijven namelijk achter.

Lees verder »
invasieve-tripssoorten-greenportdb

Webinar invasieve tripssoorten

Donderdag 8 juli werd door Glastuinbouw Nederland het webinar ‘Invasieve tripssoorten’ georganiseerd. Deze bijeenkomst van team Plantgezondheid werd geleid door Helma Verberkt, beleidsspecialist Plantgezondheid.

Lees verder »
Bollenjongens-grand-finale-greenport

Aftermovie Grand finale Bollenjongens

De ‘Grand finale Bollenjongens’, het slotstuk van een tiendelige tv-serie waarin 11 bollenjongens hun leven delen met de kijker. Waar zijn zij dag in dag uit mee bezig in de schuur en op het land, hoe werken zij samen, wat zijn hun drijfveren en dromen, hoeveel bollen worden er per jaar in de Duin- en Bollenstreek geteeld en hoe kijken zij naar de toekomst van zichzelf en de sector?

Lees verder »