Actuele nieuwsberichten

aardwarmte-rijnland-greenport

Geslaagde warmtebijeenkomst Aardwarmte Rijnland

Aardwarmte Rijnland organiseerde een succesvolle warmtebijeenkomst, waarbij verschillende partijen hun gezamenlijke ambitie uitspraken om de Duin- en Bollenstreek te verwarmen met lokale warmte. Gedeputeerde van provincie Zuid-Holland, Berend Potjer, ontving de ambitieverklaring en er werden een aantal belangrijke stappen in het verdere proces gepresenteerd. Greenport Duin- en Bollenstreek ondersteunt die initiatief, wat past in de verduurzaming van de sierteelt en de streek, door het uit te dragen en partijen te verbinden

Lees verder »
consumenten-campagne-bloemenbureau-greenport

Bloemenbureau start internationale campagne

Vanaf eind mei worden consumenten in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk gewezen op de positieve effecten van bloemen. De Flower Effect campagne krijgt in de landen elk een eigen uitwerking. Het doel in de vier landen is hetzelfde: consumenten bewust maken van de positieve effecten die bloemen hebben op het eigen welzijn, zowel fysiek als mentaal. De aftrap vindt in de week van 27 mei plaats in eigen land, tijdens de drukbezochte Libelle en Margriet Zomerweek.

Lees verder »
Nestje-gele-kwikstaart - mei 2024-greenport

Onderzoek naar gele kwikstaarten in bollenvelden

De gele kwikstaart is één van de vijf bollenvogels (high five) die volop broedt tussen de bollen. Op percelen van zes bollenbedrijven in de Bollenstreek onderzoekt het Nederlands Instituut voor Ecologie waar deze vogels broeden, wat ze eten en waar dit voedsel vandaan komt. In mei 2024 zijn ruim 30 nesten gevonden van gele kwikstaarten en de teller loopt nog op!

Lees verder »
Werkbezoek_HG_Eerenburg_RobertVeenstra2-greenport

Succesvol werkbezoek bij HG Eerenburg met eigen huisvestingslocatie

Greenports Nederland en LTO Nederland hielden woensdag 15 mei een succesvol werkbezoek bij de kleinschalige huisvestingslocatie van aardbeienkweker HG Eerenburg in Nispen. Gemeenten, provincies, agrarische ondernemers en bestuurders discussieerden met elkaar over de verschillende problemen en uitdagingen die spelen rondom het huisvesten van internationale werknemers.

Lees verder »
startbijeenkomst-regiocertificering-telers-pilotprogramma-waterkwaliteit-greenport

Waardevolle startbijeenkomst Regiocertificering

“Een goed initiatief, en iedereen hier staat er achter.” De startbijeenkomst van de eerste pilotgroep Regiocertificering vond plaats op woensdag 15 mei 2024. Een vijftiental telers was aanwezig bij de bijeenkomst, die als doel had: het informeren van de telers over het pilotprogramma: Hoe is het ontstaan, wat is het doel en wat houdt deelname als teler in?

Lees verder »