Actuele nieuwsberichten

narcis-onder-led-pps-fundamentele-systeemsprong-wur-greenport

GreenportLIVE: Update PPS Fundamentele Systeemsprong

Anders en schoner telen, met minder residu, gewasbeschermingsmiddelen en bemesting. Dit kan zomaar het ‘nieuwe normaal’ worden als de uitkomsten van het project PPS Fundamentele Systeemsprong goed blijven. Op dinsdag 4 oktober praat Wageningen University & Research de sector bij tijdens GreenportLIVE: update PPS Fundamentele Systeemsprong. Meld je vandaag nog aan, we hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Lees verder »
subsidieverhoging-glastuinbouw-greenport

Subsidiebudget energiebesparing glastuinbouw opnieuw verhoogd

Het budget van de subsidieregeling Energie-efficiëntie glastuinbouw (EG) wordt opgehoogd van €25 naar €60 miljoen, voor aanvragen die zijn ingediend in 2022. Met deze ophoging, die geldt voor aanvragen die zijn ingediend in 2022, kan het overgrote deel van de positief beoordeelde aanvragen beschikt worden verwacht het kabinet.

Het betreft de tweede verhoging in een jaar. Het plafond voor de regeling is eerder dit jaar al verhoogd van €13 miljoen naar €25 miljoen, schrijft Glastuinbouw Nederland in een reactie op het nieuws.

Lees verder »
bezoek-gedeputeerde-meindert-stolk-provincie-zuid-holland-greenport

Geslaagd bezoek gedeputeerde Meindert Stolk aan bloembollensector

Gedeputeerde Meindert Stolk (van de provincie Zuid-Holland) heeft op dinsdag 16 augustus een bezoek gebracht aan drie bedrijven in de bloembollenstreek. De KAVB had de gedeputeerde uitgenodigd om hem kennis te laten maken met de sector en in gesprek te gaan over de uitdagingen in de sector op het gebied van ruimtelijke ordening, huisvesting medewerkers, de verwerking van organisch afval en groen onderwijs.

Lees verder »
Bollenstreek-in-Bedrijf-2022-voorhout-greenport-duin-en-bollenstreek

Veel belangstelling voor Bollenstreek in Bedrijf in Voorhout

De 29ste editie van Bollenstreek in Bedrijf is weer een succes geworden. Minstens duizend bewoners en bezoekers van de Bollenstreek brachten, ondanks de tropische hitte, op zaterdag 13 augustus 2022 een bezoek aan één of meer agrarische bedrijven in Voorhout en maakten kennis met de wereld van de tuinbouw.

Lees verder »