Actuele nieuwsberichten

kassen-gp-aalsmeer-greenport-duin-en-bollenstreek

Schaalvergroting land- en tuinbouw zet door

Het aantal grote land- en tuinbouwbedrijven stijgt van 7,7 duizend in 2000 naar 12,9 duizend in 2021, terwijl het totaal aantal bedrijven afneemt. Dat blijkt uit het overzicht dat op basis van onder meer CBS-cijfers door het Rijk is opgesteld. Het laat de schaalvergroting zien.

Lees verder »
moederdag-tulpen-bloemen-boeket-greenport-duin-en-bollenstreek

Bloemen nog steeds populair bij moederdag

Een mooi boeket van verschillende bloemen of een bus tulpen, tijdens Moederdag blijft het populair. Dit blijkt uit een onderzoek van bloemen webshop en bezorgdienst Regiobloemist. Ruim 92% gaf aan zijn of haar moeder het liefst een mooie bos te geven op Moederdag.

Lees verder »
Magdalena-Dorman - NWH jobs - greenport-duin-en-bollenstreek-internationale-medewerkers

Poolse Magdalena Dorman: “Ik weet uit eigen ervaring welke vragen er zijn.”

De Poolse Magdalena Dorman kwam in 2010 voor de tweede keer naar Nederland om te werken. Dit keer om nooit meer weg te gaan. Inmiddels woont zij samen met haar Nederlandse vriend, is zij moeder van een dochtertje. In haar functie als support planner bij NWH Jobs is ze onder andere het eerste aanspreekpunt voor de internationale medewerkers die NWH Jobs uitzendt. “Ik weet uit eigen ervaring met welke vragen internationale medewerkers rondlopen. Het is belangrijk dat zij goed opgevangen worden en alle relevante informatie in hun eigen taal krijgen.”

Lees verder »
huisvesting-internationale-medewerkers-greenport-duin-en-bollenstreek

12 t/m 25 mei: Week van de Huisvesting

In de land- en tuinbouw is er een groot tekort aan kwalitatieve huisvesting voor internationale werknemers. Werkgevers investeren graag in goede huisvesting, maar gemeenten worstelen juist met het bieden van ruimte voor deze huisvesting. LTO Nederland brengt beide partijen met elkaar in gesprek in de Week van de Huisvesting van 12 mei t/m 25 mei.

Lees verder »