Actuele nieuwsberichten

aftermovie-vier-de-lente-onderwijsochtend-tuinbouw-battle-greenport

Primeur: Aftermovie Vier de Lente Onderwijsochtend gelanceerd

Met het uitbrengen van de ‘aftermovie’ van de Vier de Lente Onderwijsochtend is het officieel: de allereerste onderwijsochtend was een daverend succes! Op vrijdag 14 april 2023 kwamen 250 leerlingen van zes basisscholen uit de Bollenstreek samen op het festivalterrein van Vier de Lente en zowel leerlingen als docenten en organisatoren waren dolenthousiast. Eva van der Kwast: “Met Vier de Lente laten we zien dat leren en werken in het groen echt een feestje is.”

Lees verder »
gasprijzen-kas-verwarmen-koeling-greenportt

Project Aardwarmte Rijnland krijgt SDE++ subsidie toegekend

Wind- en zonne-energie maar ook aardwarmte kan een rol spelen in de energietransitie die we hier in de streek nastreven: klimaatneutraal in 2040. Tijd voor Firan, D4 en Shell om de handen ineen te slaan in het project Aardwarmte Rijnland. De lokale duurzame energiebron is een kans voor Katwijk, Noordwijk, Oegstgeest en Teylingen.

Lees verder »
Narcissendoop-bloemencorso-bollenstreek-2023-greenport

Narcissendoop bij opening Bloemencorso Bollenstreek

Voorafgaand aan de opening van Bloemencorso Bollenstreek 2023 werd vrijdagavond 21 april in de Witte Kerk in Noordwijkerhout de nieuwe narcis K’s Choice gedoopt. Een fraaie spleetkronige narcis uit de kraam van Rik Pennings van P. Pennings Bloembollenbedrijf uit Noordwijkerhout. De narcissendoop kan gezien worden als eerbetoon aan Kees van der Salm, band K’s Choice en alle mensen in Noordwijkerhout en omstreken met passie voor het mooie bloembollenvak.

Lees verder »
Aftermovie-vier-de-lente-festival-2023-greenport

Aftermovie Vier de Lente Festival

Impact, verbinding, respect, educatie zomaar vier woorden die slaan op twee van de belangrijke Nederlandse exportproducten: de bollen en de muziekindustrie. Dansen tussen de tulpen, het bollenvak in de schijnwerpers, een locatie in onze Greenport en de verbinding tussen diverse partijen komt samen tijdens Vier de Lente Festival 2023. Bekijk de aftermovie om in beeld te zien wat

Lees verder »
nieuwsbrief-maart-2023-greenport

Nieuwsbrief april 2023

Met onze maandelijkse nieuwsbrief informeren we je over waar we ons mee bezighouden. Dit zijn evenementen, projecten groot of klein en vertellen we je wat er gebeurt in de sector, in de regio maar ook landelijk. Lees mee en blijf op de hoogte door je onderaan deze pagina (of via de homepage) aan te melden voor de nieuwsbrief.

Lees verder »
biodiversiteit-greenport-factscheet

Living Lab B7, meer levend dan ooit!

In de nieuwsbrief van maart 2023 stond een bericht met bijbehorende titel ‘Living Lab B7’. Het bericht zelf ging echter niet over Living Lab B7, maar over het project ‘Samen naar een circulaire Bollenstreek’, een project gefinancierd door ACCEZ dat ten einde loopt (begin juni worden de resultaten tijdens een GreenportLIVE gepresenteerd). Door de foutieve kop leek het nu echter dat Living Lab B7 haar einde nadert, maar niets is minder waar: Living Lab B7 is meer levend dan ooit!

Lees verder »