Actuele nieuwsberichten

Tuinbouw-battle-greenport-duin-en-bollenstreek-2021-2022-gestart

Eerste ronde Tuinbouw Battle 2021-2022 gestart

De Tuinbouw Battle, het gratis plug and play project voor de bovenbouw van de basisscholen wat is overgewaaid uit Greenport Noord-Holland Noord, startte vandaag voor het tweede jaar. Vier scholen gaan vanaf maandag 15 november in 3-4 weken tulpenbollen opkweken in de klas.

Lees verder »
Geld-inkomsten-euros-omzet-greenport-duin-en-bollenstreek

Subsidie voor groen-economisch herstel landbouw

Maak jouw tuinbouwbedrijf economisch sterker na de uitbraak van het coronavirus. Met een subsidie uit het Economisch Herstelfonds (EHF) heb je de mogelijkheid om te investeren in de toekomst van je bedrijf. Of je werkt in samenwerkingsverband aan een duurzaam verdienmodel voor de hele sector. Deze subsidie is vanaf eind december 2021 aan te vragen.

Lees verder »

Tulp gezocht voor doop

Tulpenpromotie Nederland (TPN) is op zoek naar een te dopen tulp. De doop moet rond de tulpendag op 15 januari 2022 plaatsvinden. Heb jij een naamloze, bij voorkeur meerkleurige of dubbele tulp voor de hoofdrol in januari? Meld je bij TPN.

Lees verder »
bulbs-for-kids-greenport

2250 klassen planten 1,3 miljoen bloembollen

Het is weer tijd om bloembollen te planten. Dit najaar leren tienduizenden kinderen, verspreid over Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Canada en Zweden, hoe en wanneer ze dit moeten doen via een bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Jong geleerd is immers oud gedaan.

Lees verder »
Jaarprogramma-2021-greenport-duin-en-bollenstreek

Serie korte video’s over het belang van – en voor – internationale medewerkers

In een vijfdelige serie van korte video’s van Greenport Duin- en Bollenstreek en Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten wordt antwoord gegeven op vragen als waarom kiezen bedrijven ervoor om te werken met internationale medewerkers, wat motiveert een internationale medewerker om naar Nederland te komen, wat doen zij in hun vrije tijd en hoe ziet hun werk- en woonomgeving van er uit?

Lees verder »
internationale-medewerkers-sierteeltlcuster-bollenteelt-greenport

Webinar over krapte op de arbeidsmarkt

Krapte op de arbeidsmarkt. Een hot item. Er zijn veel vacatures op alle opleidingsniveaus en het wordt steeds moeilijker personeel te vinden en behouden.
Werkgeverslijn organiseert op dinsdag 16 november (14 uur) een webinar wat in het teken staat van dit onderwerp.

Lees verder »