Actuele nieuwsberichten

FUTURE-Bollenstreek-Jalou-Langeree-tweede-editie-9-2-24

Tweede editie FUTURE Bollenstreek sky high met Jalou Langeree

De tweede editie van FUTURE Bollenstreek op vrijdag 9 februari 2024 was een groot succes met spreekster Jalou Langeree. Drievoudig kitesurfkampioen en Bollenstreker Jalou vertelde op innemende manier haar verhaal: van de absolute top(sportcarrière) naar het absolute persoonlijke dieptepunt. Jezelf vinden, herpakken, op waarde (leren) schatten en zelfliefde stonden daarbij centraal.

Lees verder »
Jaap-Bond-in-de-spiegel-greenport-stories

Jaap Bond verlaat KAVB per 1 mei 2024

Jaap Bond stopt met zijn werkzaamheden voor de KAVB. De voorzitter gaat met pensioen. Tijdens de vergadering met het Hoofdbestuur d.d. 6 februari zijn de leden van het bestuur in kennis gesteld en diezelfde dag is het personeel op de hoogte gebracht van zijn besluit. De ingangsdatum wordt in overleg met het Hoofdbestuur nog bepaald om een goede overdracht aan zijn opvolger te bewerkstelligen, maar is uiterlijk 1 mei 2024.

Lees verder »
lnv-begroting-greenport

LTO pleit voor bijsturing op LNV-begroting

Terwijl er geformeerd wordt naar een nieuw kabinet, debatteert deze week de Tweede Kamer over de LNV-begroting vanuit het demissionaire kabinet. Al bij publicatie werd duidelijk dat dit een beleidsarme begroting is. Er worden enkele aardige stappen gezet, zoals voor jonge boeren, de biologische sector en groenblauwe diensten. Maar, gezien het feit dat het om éénmalig geld of een beperkt startbudget gaat, hebben deze stappen wat LTO betreft toch een ietwat symbolisch karakter.

Lees verder »