Actuele nieuwsberichten

Hackaton-hortiheroes-greenport

HortiHeroes nodigt studenten uit de sector te hacken

Tijdens de HortiHeroes Hackathon op 31 mei in het World Horti Center gaan studenten – onder begeleiding van sector experts vanuit o.a. Rijk Zwaan, Koppert Cress, Division Q en Glastuinbouw Nederland – aan de slag met het genereren van oplossingen voor een toekomstbestendige tuinbouw. Meld jij je ook aan?

Lees verder »
Kom-in-de-Kas-groene-liefde

Glastuinbouw in de media: vooruitblik Kom in de Kas in de Telegraaf

In het komende weekend (zaterdag 6 en zondag 7 april) zetten veel glastuinbouwbedrijven in diverse regio’s hun deuren open voor het publiek tijdens Kom in de Kas. De weersverwachtingen zijn prima, dus hoopt de organisatie ook dit jaar op een bezoekersstroom van ongeveer 200.000 belangstellenden. In de aanloop naar Kom in de Kas heeft de Telegraaf in haar regiobijlagen Haaglanden en Groot-Rotterdam een reportage gemaakt over innovaties in de glastuinbouw.

Lees verder »
demoveld-bollenstreek-greenport

Nieuwsbrief maart 2024

Met onze maandelijkse nieuwsbrief informeren we je over waar we ons mee bezighouden. Dit zijn evenementen, projecten groot of klein en vertellen we je wat er gebeurt in de sector, in de regio maar ook landelijk. Lees mee en blijf op de hoogte door je onderaan deze pagina (of via de homepage) aan te melden voor de nieuwsbrief.

Lees verder »
eenden-waterkwaliteit-verbeteren-greenport-duin-en-bollenstreek

Laatste kans: gratis inleveren resten gewasbeschermingsmiddelen

Naast het inzamelen van lege verpakkingen van gewasverzoringsproducten, start Stichting Opruiming Restanten en Lege Verpakkingen (STORL) nu ook met het inzamelen van de resten van gewasbeschermingsmiddelen. 

Let op: Aanmelden kan nog tot eind maart 2024 via www.storl.nl. Daar is ook alle informatie te vinden die je nodig hebt.

Lees verder »
Indy-Lexmond-en-Pim-van-Duuren-onderzoek-demoveld-HAS-greenport

Ontmoet Indy en Pim die onderzoek doen op demoveld

Studenten Indy en Pim zijn de twee nieuwe studenten van HAS green academy (richting toegepaste biologie) die tot 1 juli 2024 onderzoek doen op het demoveld. Zij onderzoeken vooral hoe je de biodiversiteit op peil kunt houden én er gebruik van kunt maken. Als je dat doet, teel je natuurinclusief. Over de verdere invulling van het onderzoek en hun motivatie vertellen ze zelf graag meer. 

Lees verder »
derde-editie-future-bollenstreek-bij-tulip-experiencd-greenport

FUTURE lanceert derde editie tussen de tulpen

FUTURE Bollenstreek lanceert op vrijdag 3 mei de derde editie. Ditmaal niet in Watertoren Bollenstreek maar op een locatie tussen de tulpen, de Tulip Experience in Noordwijkerhout. De ideale plek voor mooie foto’s, kennismakingen met Bollenstreekgenoten en muzikale vibes. Deze derde editie belooft een speciale te worden, want FUTURE pakt uit.

Lees verder »