bollen-bloemen-innovatie7

Actuele nieuwsberichten

toekomstscenarios-greenport-duin-en-bollenstreek

Aan de slag met toekomstscenario’s tuinbouw

Greenports Nederland ontwikkelde met ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers uniek gereedschap om ondernemers in de tuinbouw te helpen bij het nemen van strategische beslissingen. Dit unieke gereedschap zit samengevat in vier extreme en toch plausibele toekomstscenario’s.

Lees verder »
Weg-naar-duurzame-bloembollenteelt - greenporrt-duin-en-bollenstreek

Onderweg naar een meer duurzame bloembollensector in de Duin- en Bollenstreek

Met deze titel presenteerde een viertal studenten van Universiteit Leiden onlangs de uitkomsten van het onderzoek dat zij in onze opdracht deden. Centraal stond de vraag – en hun antwoord op die vraag – hoe een duurzame bloembollensector in de Bollenstreek eruit ziet en wat er voor nodig is om dat te bereiken, in het bijzonder wat er nodig is van kwekers en beleidsmakers.

Lees verder »

Verras je valentijn met bloemen uit de regio

Door alle corona maatregelen is de verkoop van bloemen helaas een uitdaging voor agrarische ondernemers in de Duin- en Bollenstreek.
Aanleiding voor LTO Noord Duin- en Bollenstreek, KAVB Bloembollenstreek en Greenport Duin- en Bollenstreek om op te roepen je valentijn te verrassen met bloemen uit eigen regio.

Lees verder »
Economic-Forum-greenport-duin-en-bollenstreek

Economic forum: “Nu aanpakken en doorpakken!”

Afgelopen donderdag 4 februari vond de eerste editie van het Economic Forum Duin- en Bollenstreek plaats. Maar liefst 19 sprekers gingen met elkaar én met de online deelnemers in gesprek over de status van de economie in de regio. Aan bod kwamen onderwerpen als vestigingsklimaat, bereikbaarheid, kennis, onderwijs en arbeidsmarkt, space, toerisme, zorg en greenport.

Lees verder »
Huisvesting-arbeidsmigranten-duin-en-bollenstreek

Lobby voor huisvesting internationale medewerkers

Ter voorbereiding op het Algemeen Overleg Arbeidsmigratie waar het rapport van de commissie Roemer en de kabinetsreactie daarop besproken wordt, vraagt Greenports Nederland aandacht voor de belemmeringen die in de dagelijkse praktijk ondervonden worden bij de realisatie van nieuwe huisvestingsoplossingen.

Lees verder »
Gewasbeschermingsmiddelen-Narcis-greenport-duin-en-bollenstreek

Meer communicatie in keten leidt tot minder milieu-impact

Als je het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen wilt verlagen is duidelijke en goede communicatie in de hele keten – dus van stek tot eindproduct – van groot belang om een daadwerkelijke daling in het gebruik van te realiseren. Dat blijk uit het Chain Transparency Project dat is uitgevoerd door MPS samen met het Initiatief Duurzame Handel (IDH) en leden van het Floriculture Sustainability Initiative (FSI).

Lees verder »