bollen-bloemen-innovatie7

Actuele nieuwsberichten

zij-instroom-greenport-duin-en-bollenstreek

Zij-instroom in de sector

De komende maanden onderzoekt onze Greenport of er draagvlak is voor een arbeidsmarktproject zoals GroenStart. Martijn Grosman en Sven van Sligter zijn op zoek naar bedrijven die geïnteresseerd zijn in arbeidskrachten die niet per sé een tuinbouwachtergrond hebben. Praat mee en wellicht kan GroenStart in 2021 ook bij ons van start.

Lees verder »
tuinbouwakkoord-greenports-nederland-greenport-duin-en-bollenstreek

Terugblik Nationaal Tuinbouwcongres online

Vanuit het World Horti Centre in Naaldwijk werd het Nationaal Tuinbouwcongres online gepresenteerd. Deelnemers konden via een livestream tijdens het eerste gedeelte van het programma het gesprek tussen Adri Bom-Lemstra (voorzitter Greenports Nederland) en Marije Beens (wnd DG Agro ministerie LNV) volgen. Centraal stond de vraag “Is het Tuinbouwakkoord crisisproof?”

Lees verder »
Bollenroute-bollie-greenport-duin-en-bollenstreek

Landelijke bloembollenactie voor jong en oud gestart

Om voor jong en oud op een opvallende manier aandacht te schenken aan de planttijd van voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, krokussen en narcissen, organiseert de KAVB – de belangenbehartiger van de Nederlandse bloembollensector – dit najaar een actie waarmee een ‘bollenroute’ van Beer Bollie door het hele land kan ontstaan. De wedstrijd loopt tot en met 30 november.

Lees verder »