Actuele nieuwsberichten

vrachtwagen-connected-transport-greenport

‘Juist voor de sierteeltsector is Connected Transport aantrekkelijk’

Bij Connected Transport, ook wel Connected Rijden genoemd, worden belangrijke routes voor het vrachtverkeer ingericht met slimme verkeerslichten, waarmee vrachtwagens – zo lang de verkeerssituatie dat toelaat – voorrang krijgen op het overige verkeer. Dit bespaart tijd, brandstof én CO2- en stikstofuitstoot.
Connected Transport is een initiatief vanuit het Rijk, provincies, metropool- en vervoerregio’s en bedrijven.

Lees verder »
Overhandiging-kinderboek-perennial-power-kinderburgemeester-greenport

Kinderboek over vaste planten overhandigd aan kinderburgemeester

Babette en Maxime hebben op 24 augustus het eerste kinderboek ‘Hoor jij ze ook….?’ aangeboden aan de kinderburgemeester Yfke Stolker. Dit vond plaats tijdens de najaarseditie van vakbeurs PLANTARIUM|GROEN-Direkt. Het kinderboek is een initiatief en uitgave van Stichting Perennial Power, een collectief van vaste plantenkwekers dat actief de vaste plant promoot. Het boek heeft als doel jong en oud te inspireren om meer groen in de tuin te gebruiken en de schoonheid van vaste planten te laten zien.

Lees verder »
bollenstreek-in-bedrijf-aftermovie-greenport

Aftermovie Bollenstreek in Bedrijf 2023

De open dag van Bollenstreek in Bedrijf op zaterdag 12 augustus 2023 was een succesvolle dertigste editie waarbij acht agrarische bedrijven hun deuren open zetten voor het publiek. In deze aftermovie wordt duidelijk welke bedrijven het zijn, wie de ondernemers zijn die daar achter zitten en welke werkzaamheden er achter de schuurdeuren en op het land plaatsvinden.

Lees verder »
serious-game-bolwerken-greenport

Interview ontwerpend onderzoekers en makers Serious Game: Bolwerken

Wat zijn de risico’s van verduurzaming en hoe ga je hiermee om? Het beantwoorden van deze vraag is lastig in een gebied waar stakeholders allemaal een ander belang hebben. Wiesje Korf en Hedi Westerduin, ontwerpend onderzoekers aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, ontwierpen samen met collega’s van het Centrum voor Milieu en Wetenschappen Leiden een serious game voor de Duin- en Bollenstreek.

Lees verder »
Projectleider-Walter-teler-Daan-bollenjongen-remote-sensing-sierteelt-project-greenport

Project Remote Sensing voor Sierteelt: Annoteren kun je leren

In het najaar van 2022 zijn zes telers uit de Duin- en Bollenstreek aan de slag gegaan met Unmanned Valley in het project Remote Sensing voor Sierteelt. Met als vraag: hoe kun je satelliet- en drone-technologie inzetten om ziekten en plagen eerder te signaleren? Recent kwamen de deelnemers weer bij elkaar om de status te bespreken.

Lees verder »
Bollenstreek-in-Bedrijf-2023

Bollenstreek in Bedrijf trok veel belangstelling

De 30ste open dag Bollenstreek in Bedrijf in Het Langeveld trok zaterdag 12 augustus jl. ruim duizend bezoekers. De acht deelnemende bedrijven (aan De Boender, Langevelderlaan en Kapelleboslaan) openden de deuren zodat bezoekers kennis konden maken met de wereld van de tuinbouw en sierteelt.

Lees verder »