duin-en-bollenstreek10

Stories

De Greenport Duin- en Bollenstreek is verweven met het landschap waarop de lokale economie drijft. De bijzondere eigenschappen de geestgronden maken de streek uitermate geschikt voor de bollenteelt. Het landschap is open, vol met verrassende wendingen en zeer aantrekkelijk om te wonen of te recreëren. Maar nieuwe bewoners en bezoekers kennen het verhaal van de streek niet. En de maatschappelijk roep om de zogenaamde license to produce van de sector wordt steeds luider.

Het verhaal uit onze Greenport wordt steeds relevanter. Het verhaal van eenzelfde identiteit en eenzelfde ambitie van de bedrijven in de sector. Samen met verschillende partners en op verschillende plekken vertellen wij het verhaal van de streek. Aan toeristen en bezoekers, aan nieuwe én huidige bewoners en aan pers en belangenorganisaties willen wij het verhaal van de sector, de streek, de werkwijze en de vernieuwing vertellen. Dit doen wij in publiekscampagnes, met open dagen en vooral veel online via onze social media kanalen.

Bastiaan Breed
Kwekerij De Groeneweg

Doelen voor 2020

  • Aanwezige kennis en ervaring aanbieden om bestaande activiteiten, zoals Bollenstreek in BedrijfEnjoy the Flowers en regionale uitvoeringen van Kom in de Kas, te versterken.
  • In onze eigen berichtgeving consequent aandacht hebben voor (de invloed op) het imago van onze partners in de Greenport bij relevante ontwikkelingen en activiteiten.  
  • Agrarische jongeren helpen in hun ‘zoektocht’ om met het onderwerp PR & Imago concreet aan de slag te gaan.
  • Samen met ketenpartijen onderzoeken op welke wijze verdergaande en versnelde certificering van primaire producenten in de Greenport kan bijdragen aan verbetering van het imago.  
  • Eventuele combinaties met activiteiten van EBDB gericht op regiobranding.   

In de Spiegel

Karin-Hoekstra-in-de-spiegel-greenport-stories

In de Spiegel: Karin Hoekstra

“Een van mijn belangrijkste taken op dit moment is de energietransitie: van steenkool en aardgas, naar duurzaam opgewekte energie door bijvoorbeeld wind of zon. Hillegom heeft de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Goed om te zien dat op steeds meer daken zonnepanelen komen. Maar alleen de daken is niet voldoende. We moeten met elkaar kijken hoe we de energietransitie verder vormgeven met bijvoorbeeld zonnevelden of windturbines. Windturbines zijn er nu nog niet in Hillegom, maar het is wel een manier om duurzame energie op te wekken. De komende periode gaan we met inwoners en ondernemers in gesprek waar eventueel een zonneveld of een windturbine gerealiseerd kan worden. Een belangrijke stelregel voor ons daarbij is dat mensen die er eventueel nadeel van ondervinden er ook voordeel van moeten ondervinden.”

Lees verder »
In-de-spiegel-Thomas-Clavaux-greenport-duin-en-bollenstreek

In de Spiegel: Thomas Clavaux

“Duurzaamheid is minder hot dan de meeste mensen misschien denken. Er wordt gezegd dat steeds meer mensen ernaar vragen, maar mijn ervaring is dat klanten vooral selecteren op kwaliteit. Duurzame producten zijn vrijwel altijd van topkwaliteit en zo sla ik twee vliegen in een klap.”

Lees verder »
Kim-Rijnsburger-in-de-spiegel-greenport-duin-en-bollenstreek

In de Spiegel: Kim Rijnsburger

“In planten zit veel kracht. Van de natuur kunnen wij veel leren. Sommige planten hebben bijvoorbeeld een natuurlijk afweermechanisme, de stoffen die vrijkomen bij dit mechanisme zijn wellicht ook te gebruiken door de mens.”

Lees verder »

Actuele nieuwsberichten

Kim-Rijnsburger-in-de-spiegel-greenport-duin-en-bollenstreek

In de Spiegel: Kim Rijnsburger

“In planten zit veel kracht. Van de natuur kunnen wij veel leren. Sommige planten hebben bijvoorbeeld een natuurlijk afweermechanisme, de stoffen die vrijkomen bij dit mechanisme zijn wellicht ook te gebruiken door de mens.”

Lees verder »
Arnold-van-Berkel-in-de-spiegel-greenport-duin-en-bollenstreek

In de Spiegel: Arnold van Berkel

In de Spiegel is de rubriek van Greenport Stories waarin iemand uit de sierteeltcluster in de spiegel kijkt. Aan het woord Arnold van Berkel, van Van Berkel Vaste Planten uit Hillegom.

Lees verder »

Projecten