Stories

De Greenport Duin- en Bollenstreek is verweven met het landschap waarop de lokale economie drijft. De bijzondere eigenschappen de geestgronden maken de streek uitermate geschikt voor de bollenteelt. Het landschap is open, vol met verrassende wendingen en zeer aantrekkelijk om te wonen of te recreëren. Maar nieuwe bewoners en bezoekers kennen het verhaal van de streek niet. En de maatschappelijk roep om de zogenaamde license to produce van de sector wordt steeds luider.

Het verhaal uit onze Greenport wordt steeds relevanter. Het verhaal van eenzelfde identiteit en eenzelfde ambitie van de bedrijven in de sector. Samen met verschillende partners en op verschillende plekken vertellen wij het verhaal van de streek. Aan toeristen en bezoekers, aan nieuwe én huidige bewoners en aan pers en belangenorganisaties willen wij het verhaal van de sector, de streek, de werkwijze en de vernieuwing vertellen. Dit doen wij in publiekscampagnes, met open dagen en vooral veel online via onze sociale media kanalen.

Bastiaan Breed
Kwekerij De Groeneweg

Doelen voor 2023

  • Aanwezige kennis en ervaring aanbieden om bestaande activiteiten, zoals Bollenstreek in Bedrijf, Enjoy the Flowers en regionale uitvoeringen van Kom in de Kas, te versterken.
  • In onze eigen berichtgeving consequent aandacht hebben voor (de invloed op) het imago van onze partners in de Greenport bij relevante ontwikkelingen en activiteiten.  
  • Samen met ketenpartijen onderzoeken op welke wijze verdergaande en versnelde certificering van primaire producenten in de Greenport kan bijdragen aan verbetering van het imago én kan leiden tot marktkansen.  

In de Spiegel

Team-Spiegel-greenport-strories

De allerlaatste ‘In de Spiegel’

In de Spiegel stopt. De afgelopen jaren hebben veel ondernemers, bestuurders, onderzoekers en onderwijskundigen in onze spiegel gekeken. Dit leverde leuke verhalen en mooie inzichten op. In de laatste spiegel een terugblik door het spiegelteam: René Faas (fotograaf), Sabine Hertogh (interviewer/tekstschrijver) en Esther den Hertog (eindredacteur/opdrachtgever).

Lees verder »
Georgette-Wolf-in-de-spiegel-greenport-duin-en-bollenstreek

In de Spiegel: Wolf Mooij en Georgette Leltz

“Hoe bollenkwekers kunnen meewerken aan Living Lab B7? Door met mij in gesprek te gaan aan de keukentafel. Ik kom graag langs en zou ook graag af en toe een hele dag meelopen met de bedrijfsvoering. Dan kan ik uitleggen waar wij mee bezig zijn en wat onze beweegredenen zijn. Maar dan kan ik vooral ook horen en zien waar de kwekers mee bezig zijn. Wat drijft hen en welke keuzes moeten ze maken om rendabel te zijn. Ik ben van plan 101 bollenkwekers te spreken, dus ik kom graag snel met zoveel mogelijk kwekers in contact.”

Lees verder »
Herbert-van-Elteren-in-de-spiegel-greenport-stories

In de Spiegel: Herbert van Elteren

“Ik denk dat het goed is verbinding met elkaar te blijven zoeken. Dat doen we nu door kinderen op vroege leeftijd kennis te laten maken met bollen en tulpen. Maar afgelopen voorjaar zijn we op deze school ook al met een mooie tulpenactie bezig geweest. Tijdens de eerste lockdown kregen alle hardwerkende collega’s kreeg drie bakken tulpen, één om zelf te houden en twee om weg te geven. De bakken werden cadeau gedaan aan iemand die wel wat gezelligs kon gebruiken. Juist dat weggeven bracht veel positiviteit. De actie is zeker voor herhaling vatbaar.”

Lees verder »
Jaap-Bond-in-de-spiegel-greenport-stories

In de Spiegel: Jaap Bond

“Wanneer de KAVB gaat fuseren met Anthos? Die vraag is mij al vaak gesteld. Zeker in mijn eerste weken bij de KAVB. Het antwoord is simpel. Daar gaat de KAVB niet over en daar zijn twee partijen voor nodig. Ik wil goed samenwerken met Anthos en ik heb geen achteruitkijkspiegels, oftewel ik kijk alleen vooruit. Ik sluit een nog nauwere samenwerking in de toekomst niet uit. Want feit blijft dat we met dezelfde factoren te maken hebben. Als het bij ons regent, dan regent het bij Anthos ook.”

Lees verder »

Actuele nieuwsberichten

leerlingen-filmen-tuinbouw-battle-basisschool-greenport

Deelnemers Tuinbouw Battle te zien op landelijke tv

Leerlingen van De Akker uit Lisse en deelnemers aan de eerste ronde van de Tuinbouw Battle 2022-2023 zijn naast kweker nu ook bekende Nederlanders. Ze werden geïnterviewd door de lokale omroep en kwamen daardoor op dinsdag 29 november ook op de landelijke tv.

Lees verder »

Projecten

Winnaars Tuinbouw Battle ronde 2 ontvangen prijs

Basisschool de Meerpaal (Leiden) en Daltonschool Klaverweide (Noordwijk) zijn de winnaars van de Tuinbouw Battle ronde 2. De groepen 7 en 8 deden mee aan deze battle waarbij tulpen gekweekt werden in de klas. Beide klassen werden uitgekozen als winnaars vanwege hun grote inzet en creativiteit rondom het thema ‘kweken in de klas’.

Lees verder »