Actuele nieuwsberichten

Vier-de-lente-Award-Bollenjongens-Greenport-Duin-en-Bollenstreek

Kick-off Vier de Lente Festival met award voor Bollenjongens

De eerste editie van het oerhollandse Vier de Lente Festival op zondag 24 april was een succes. Het nieuwe evenement, dat plaatsvond midden tussen de tulpenvelden bij The Tulip Barn, was al weken uitverkocht. Het publiek ging los terwijl Kris Kross Amsterdam het publiek opriep om uit hun bloembol te gaan. Greenport Duin- en Bollenstreek is trotse partner van het evenement wat de jongeren in de streek weer trots moet maken op de omgeving waar ze wonen en de bloemensector die hier van grote waarde is.

Lees verder »
Mooiste-praalwagen-bloemencorso-bollensteek-greenport

‘Als een vis in het water’ mooiste corsowagen

Zaterdag 23 april mocht het Bloemencorso Bollenstreek weer de langste kleurrijkste file vormen. Met een route van Noordwijk naar Haarlem was het een groot feest langs de route. De corsowagen ‘Als een vis in het water’ van de KAVB Hillegom-Haarlem won de prijs voor mooiste wagen.

Lees verder »
tweemaster-leiden-wint-tuinbouw-battle-greenport-duin-en-bollenstreek

De Tweemaster uit Leiden winnaar ronde 3 Tuinbouw Battle 2022

In maart 2022 startte de laatste ronde van de Tuinbouw Battle. Verschillende scholen uit de regio deden ook deze ronde weer mee, zo ook de Tweemaster uit Leiden. De leerlingen van deze school mogen zichzelf trotse winnaars noemen. Met een gigantische opbrengst – voor giro 555 – en een prachtig verslag koos de jury hun als winnaar.

Lees verder »
Huisvesting-internationale-medewerkers-vng-webinar-greenport-duin-en-bollenstreek

Webinars huisvesting internationale medewerkers

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) organiseerde op 12 en 21 april jl. twee interessante webinars over het thema huisvesting internationale medewerkers. In het eerste webinar stond regionale samenwerking tussen gemeenten en provincies centraal, het tweede webinar was volledig gewijd aan de registratie van internationale medewerkers in de Basisregistratie Personen (BRP).

Lees verder »

Glastuinbouwsector kan versneld verduurzamen, gezamenlijkheid vereist

‘Energie en de toekomst van de glastuinbouw’, dat was het thema van de door Glastuinbouw Nederland, Plantum en World Horti Center georganiseerde bijeenkomst op vrijdag 22 april in Naaldwijk. Zowel het aantal van maar liefst 250 aanwezigen, als de ketenbrede vertegenwoordiging – telers, zaadbedrijven, handel, banken en kennisinstellingen – symboliseerde de gevoelde urgentie van de energietransitie. De aanwezigheid van twee Kamerleden maakte het gezelschap compleet, want de weg naar verduurzaming is bovenal een gezamenlijk traject.

Lees verder »