Actuele nieuwsberichten

MIT-regeling-topsector-greenport-duin-en-bollenstreek

Openstelling MIT: 20 april 2021

Als MKB’er kan vanaf 20 april 2021 je subsidie aanvragen binnen de MIT.
Nederland beschikt over een enorme kennis en is op veel gebieden toonaangevend. Om deze positie te behouden en om de uitdagingen aan te gaan op onder andere het terrein van voedselproductie, klimaatverandering, kringlooplandbouw en waterkwaliteit, is het belangrijk te investeren in innovatie.

Lees verder »
Huisvesting-arbeidsmigranten-duin-en-bollenstreek

Onderzoek Het Kenniscentrum Arbeidsmigranten

Internationale medewerkers zijn niet meer weg te denken uit en zijn van belang voor het sierteeltcluster. Wat weten wij nu eigenlijk over deze groep medewerkers?

Het Kenniscentrum Arbeidsmigranten vond het hoog tijd om een onderzoekspanel te starten dat volledig bestaat uit internationale medewerkers. Het eerste onderzoek over woon-, werk- en leefsituatie is zojuist afgerond.

Lees verder »

Bloemencorso Bollenstreek fotowedstrijd gestart!

Deel jij ook de liefde voor bolbloemen? Zet jij graag blije en vrolijke mensen die genieten van het voorjaar op de foto? Of ligt jouw inspiratie juist in creatieve uitingen met bolbloemen? Doe mee met de Fotowedstrijd van Bloemencorso Bollenstreek, een spetterde actie die deel uitmaakt van het Hartverwarmende alternatieve corsoprogramma.

Lees verder »
webinar-vitale-teelt-hyacint-greenport-duin-en-bollenstreek

Webinar vitale teelt hyacint

Op dinsdag 13 april organiseren wij een webinar over het POP3 project Vitale teelt hyacint. Programmamanager Andries Middag gaat in gesprek met de twee telers Rob van Haaster en Peter van Saase, Piet van der Poel (Markglory en bestuurdslid Greenport Duin- en Bollenstreek) en Wouter GRoenink (WUR).

Lees verder »
flowertrials-geannuleerd-2021-greenport-duin-en-bollenstreek

FlowerTrials® annuleert editie 2021

Hoewel een paar weken geleden de algemene teneur nog voorzichtig optimistisch was, ziet FlowerTrials zich genoodzaakt om, in het licht van de aanhoudende en onstabiele situatie inzake COVID-19, het fysieke evenement voor 2021 te annuleren.

Lees verder »
duurzaam-ondernemen-greenport-duin-en-bollenstreek

Ben jij die duurzame ondernemer?

Wij zijn op zoek naar inspirerende voorbeelden van duurzame ondernemers! Mensen die van aanpakken houden, doorzettenen daarbij ook duurzaamheid omarmen. Ben jij die inspirerende duurzame ondernemer en wil jij je verhaal dele met ons en andere ondernemers inspireren?

Lees verder »