Actuele nieuwsberichten

Internationale-medewerkers-huisvesting-greenport-duin-en-bollenstreek

Serie artikelen Leidsch Dagblad over internationale medewerkers (5): thuis bij

Bijna 11.000 arbeidsmigranten gaan elke ochtend aan het werk in de Duin- en Bollenstreek. Sommigen vertrekken na korte tijd, anderen verblijven jaren in Nederland. In een serie verhalen gaat het Leidsch Dagblad in gesprek met de internationale medewerkers, maar ook hun werkgevers en huisvesters. In dit verhaal gaan we op bezoek bij arbeidsmigranten, op grote woonlocaties en in de woonwijken.

Lees verder »
trade-fair-2021-sierteelt-greenport

Greenovation Award Trade Fair Aalsmeer

Tijdens de Trade Fair van 9 t/m 11 november 2022 wordt ook de Greenovation Award uitgereikt. De Greenovation Award is dé prijs voor duurzame product- en conceptinnovaties in de sierteelt. Jaarlijks wordt deze prijs uitgereikt tijdens de Trade Fair Aalsmeer

Lees verder »
gasprijzen-kas-verwarmen-koeling-greenportt

Glastuinbouw maakt werk van publieksvriendelijke actie energiecrisis

Als gevolg van de hoge gasprijzen is de situatie in de glastuinbouw zorgwekkend te noemen. Al bijna een jaar zijn bestuur en directie, lobbyisten en themaspecialisten van Glastuinbouw Nederland dagelijks druk in de weer om de politiek te doordringen van de penibele situatie waarin heel veel bedrijven zich bevinden. Ondanks alle inspanningen lijkt het er op dat de overheid de glastuinbouw niet wil helpen door iets te doen aan de hoge gasprijzen. Daarom wordt komende weken koortsachtig gewerkt om begin september met een publieksvriendelijke actie te komen.

Lees verder »
PPS-Bollenrevolutie-4.0-deep-learning-camerabeelden-greenport-duin-en-bollenstreek

Kwaliteit tulpenbollen in kaart brengen met camera’s

Hoe verbeter je de kwaliteit van tulpenbollen? PPS Bollenrevolutie 4.0 onderzoekt met camera’s op de pellijn de kwaliteit van de bollen op verschillende plekken. De 3D beelden worden door het deep learning algoritme geanalyseerd, waardoor partijen bollen uiteindelijk een kwaliteitslabel kunnen krijgen. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan snel verder.

Lees verder »
tulp-in-kas-kom-in-de-kas-greenport

Acties Glastuinbouw Nederland Energiecrisis

Glastuinbouw Nederland heeft niet stilgezeten als het gaat om communicatie rondom de energiecrisis. De afgelopen 10 maanden heeft zij vanuit diverse activiteiten uitgevoerd. Van deze activiteiten is een overzicht gemaakt wat hieronder te lezen is.

Lees verder »
Internationale-medewerkers-greenport-duin-en-bollenstreek

Internationale medewerkers in beeld

In een serie artikelen over internationale medewerkers gaan we van het verleden naar het heden en de toekomst. Diverse vraagstukken komen aan de orde waarbij zowel internationale medewerkers, werkgevers en uitzenders aan het woord komen.

Lees verder »