Actuele nieuwsberichten

Sjaak-van-der-Tak-ambassadeur-varend-corso-greenport

Sjaak van der Tak aan de slag als ambassadeur voor Varend Corso

Sjaak van der Tak, voormalig voorzitter LTO Nedeland en oud-burgemeester, stapt aan boord als ambassadeur voor het Varend Corso. Als beginnend pensionado wil Van der Tak vooral leuke dingen doen en met het 25-jarig jubileum van het Varend Corso en het verhaal van het corso wil hij het verhaal van het corso vertellen.

Lees verder »
Onderbroeken-Challenge-greenport

Hoe is het eigenlijk met… De Onderbroeken Challenge?

In oktober 2023 startten we een proef met het ingraven van onderbroeken. Dit deden op een aantal plekken in de regio; van schooltuin tot moestuin en van biologisch weiland tot bollenland. Begin december was het moment daar: het opgraven van de onderbroeken. De uitkomst is verrassend op sommige plekken.

Lees verder »
winter-strodekken-januari-nieuwsbrief-greenport

Nieuwsbrief janauri 2024

Met onze maandelijkse nieuwsbrief informeren we je over waar we ons mee bezighouden. Dit zijn evenementen, projecten groot of klein en vertellen we je wat er gebeurt in de sector, in de regio maar ook landelijk. Lees mee en blijf op de hoogte door je onderaan deze pagina (of via de homepage) aan te melden voor de nieuwsbrief.

Lees verder »
FUTURE-Bollenstreek-Rabobank-samenwerking-greenport

FUTURE Bollenstreek X Rabobank: samen voor de FUTURE

FUTURE Bollenstreek gelooft in haar kracht: jongeren in de Duin- en Bollenstreek met elkaar verbinden zodat zij een stevig fundament kunnen creëren voor de regio, met brede welvaart in gedachten. Dat sluit naadloos aan op waar Rabobank haar bijdrage aan wil leveren, het versterken van de brede welvaart in de regio. Reden genoeg voor de bank om het initiatief FUTURE Bollenstreek een financiële impuls te geven en de organisatie te verrassen met maar liefst twee cheques!

Lees verder »
Combi HAL-bodemleven-meten-nieuwe-techniek-greenport

Nieuwe technologie meet bodemleven snel en efficiënt

Een gezonde bodem vormt een belangrijke basis voor een succesvolle teelt. Maar hoe weet je wat voor bodemdieren erin krioelen en of er genoeg goede bacteriën en schimmels inzitten? Startup HAL24K-Agri heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die heel snel de bodem kan screenen op het aanwezige bodemleven. Drone- en sensortechniek (project Remote sensing voor de sierteelt) kan hierbij een rol spelen.

Lees verder »