Actuele nieuwsberichten

aaltjes-best4soil-greenport

Website www.Best4Soil.eu vervangt www.aaltjesschema.nl

Best4Soil.eu vervangt website aaltjesschema.nl. Het aaltjesschema, de ene teler gebruikt het standaard om aaltjes te beheersen, maar voor veel bollentelers is het nog een onbekend stuk gereedschap in de gereedschapskist. Vanwege de beperkte mogelijkheid om aaltjes (nematoden) te bestrijden is een meerjarenaanpak om de druk minimaal te houden noodzakelijk. De Best4Soil databanken geven informatie over de waardplantgeschiktheid en schadegevoeligheid van gewassen voor een groot aantal soorten nematoden en bodempathogenen.

Lees verder »
Reclamebord-Beter-Uitzicht-greenport-land-en-tuinbouw-vacatures

Veel interesse van werkzoekenden voor Beter Uitzicht in de land- en tuinbouw

Het arbeidsmarktplatform over werken in de primaire land- en tuinbouwsector dat vorige maand gelanceerd werd, Beter Uitzicht, is al meer dan 20.000 keer bezocht door potentiële werknemers. De bijbehorende imagocampagne is al meer dan 1 miljoen keer gezien. Werkgevers weten het platform steeds beter te vinden, bijna 100 agrarische werkgevers hebben een account aangemaakt om gratis vacatures te plaatsen. 

Lees verder »
tuinbouw-sierteelt-klimaatverandering-innovatieve-oplossingen-greenport

De tuinbouwsector biedt innovatieve oplossingen voor klimaatverandering

Het Nederlandse klimaat verandert in hoog tempo. Toenemende temperaturen, hittegolven, zware buien en droogteperiodes hebben nu al een grote impact op ons dagelijks leven. De urgentie van klimaatadaptatie, zoals benadrukt in het recent verschenen PBL-rapport “Klimaatrisico’s in Nederland”, vraagt om slimme en duurzame oplossingen. De Nederlandse tuinbouwsector staat klaar om een cruciale rol te spelen in deze noodzakelijke aanpassingen.

Lees verder »
Gele kwikstaart - Casper Leygraaf

Nieuwsbrief mei 2024

Met onze maandelijkse nieuwsbrief informeren we je over waar we ons mee bezighouden. Dit zijn evenementen, projecten groot of klein en vertellen we je wat er gebeurt in de sector, in de regio maar ook landelijk. Lees mee en blijf op de hoogte door je onderaan deze pagina (of via de homepage) aan te melden voor de nieuwsbrief.

Lees verder »
aardwarmte-rijnland-greenport

Geslaagde warmtebijeenkomst Aardwarmte Rijnland

Aardwarmte Rijnland organiseerde een succesvolle warmtebijeenkomst, waarbij verschillende partijen hun gezamenlijke ambitie uitspraken om de Duin- en Bollenstreek te verwarmen met lokale warmte. Gedeputeerde van provincie Zuid-Holland, Berend Potjer, ontving de ambitieverklaring en er werden een aantal belangrijke stappen in het verdere proces gepresenteerd. Greenport Duin- en Bollenstreek ondersteunt die initiatief, wat past in de verduurzaming van de sierteelt en de streek, door het uit te dragen en partijen te verbinden

Lees verder »
consumenten-campagne-bloemenbureau-greenport

Bloemenbureau start internationale campagne

Vanaf eind mei worden consumenten in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk gewezen op de positieve effecten van bloemen. De Flower Effect campagne krijgt in de landen elk een eigen uitwerking. Het doel in de vier landen is hetzelfde: consumenten bewust maken van de positieve effecten die bloemen hebben op het eigen welzijn, zowel fysiek als mentaal. De aftrap vindt in de week van 27 mei plaats in eigen land, tijdens de drukbezochte Libelle en Margriet Zomerweek.

Lees verder »