Actuele nieuwsberichten

Investeringsfonds-Duurzame-Landbouw- (IDL)-greenport

Investeringsfonds Duurzame Landbouw van start

Boeren en tuinders met plannen om de bedrijfsvoering te verduurzamen kunnen vanaf heden een aanvraag doen voor het Investeringsfonds Duurzame Landbouw (IDL) bij het Nationaal Groenfonds. Het gaat om een pilot gefinancierd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) met een fondsvermogen van 9 miljoen euro. Zo’n 35 agrarische bedrijven kunnen dit jaar een beroep doen op het IDL.

Lees verder »
winnaar-hortiheroes-2021-greenport

HortiHeroes: 360 studenten, ondernemers, intrapreneurs en startups

Donderdag 8 juli vond de vierde editie van het HeroFestival – een co-creatie van HortiHeroes en Rabobank – plaats. In een hybride editie vanuit Studio Greenhouse kwamen on- en offline 360 studenten, ondernemers, intrapreneurs en startups samen om vernieuwing in de Food & Flower industrie aan te jagen. Met meer dan 20 sprekers van binnen en buiten de sector stond er een programma bomvol enthousiasme, innovatiekracht en kansen.

Lees verder »
noordwijkse-school-naam-leliesoor-greenport

De Noordwijkse School geeft daglelie nieuwe naam

Heemskerk Vaste Planten introduceert een nieuwe Hemerocallis, een daglelie, onder de naam ‘Red Sakura’. De naam is bedacht door Julia Stam van De Noordwijkse School.

Aanleiding was het educatieproject dat het Agrarisch Ondernemersfonds Noordwijk organiseert waarbij meer dan 500 basisschoolkinderen worden uitgenodigd voor een bezoek aan een kwekerij. En dit keer met een extra bijzondere opdracht.

Lees verder »
overhandiging-bollenjongens-deal-greenport

Grand finale tv-serie en overhandiging Bollenjongens Deal Duin- en Bollenstreek

De tv-serie Bollenjongens over de Duin- en Bollenstreek en haar jonge agrarische ondernemers kwam op zaterdag 3 juli tot een grand finale in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof. De hoofdrolspelers keken, samen met hun familie en andere genodigden, de laatste aflevering van de serie. Als klapstuk overhandigden zij de “Bollenjongens Deal” aan Kees van der Zwet, in zijn rol als voorzitter van Greenport Duin- en Bollenstreek.

Lees verder »
tv-serie Bollenjongens - april 2021- greeport-duin-en-bollenstreek

Sneak preview aflevering 10 Bollenjongens

Bollenjongens, de serie die door oprechtheid, passie en een dosis humor een inkijkje geeft in het leven van 11 bollenjongens in de Duin- en Bollenstreek. Woensdag 7 juli is de tiende en laatste aflevering op tv bij Omroep West. We

Lees verder »