Actuele nieuwsberichten

tulpen-aangeboden-kiev-greenport

100.000 tulpenbollen geplant op het Maidan plein in Kiev

De honorair consul van Oekraïne in Nederland Emiel de Sèvrèn Jaquet heeft 4 november jl., samen met Arjan Smit van Smit Flowers, ook voorzitter van Tulpen Promotie Nederland (TPN), de eerste van 100.000 tulpenbollen geplant, op het Maidan plein in Kiev. “Nederland is een van de grootste investeerders in Oekraïne en er zijn steeds meer investeerders die de ongekende kansen in Oekraïne ontdekken”, aldus Emiel de Sévrèn Jacquet.

Lees verder »
internationale-medewerkers-greenport-duin-en-bollenstreek

Publicatie voortgangsrapportage Q3 Masterplan Internationale Werknemers

Elke kwartaal verschijnt er een voortgangsrapportage van het Masterplan Internationale Werknemers van Glastuinbouw Nederland. De Maatschappelijke Raad van Advies, die van buiten naar binnen scherp toeziet op de uitvoering van het Masterplan wordt hiermee nauwgezet op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen vanuit het Masterplan.
De nieuwste rapportage is onlangs verschenen.

Lees verder »
Bollenjongens-planten-hun-eigen-tuin-in-Keukenhof

Eigen tuin in Keukenhof voor ‘Bollenjongens’

Acht jonge agrariërs Mark, Ruben, Frank, Carlo, Allan, Martijn, Daan en Stan, bekend uit de Tv-serie ‘Bollenjongens’, hebben vanochtend hun eigen tuin in Keukenhof aangelegd. Dit deden ze onder toeziend oog van de ontwerper van Keukenhof. Ook Johan Overdevest, de producent van de Omroep West Tv-serie ‘Bollenjongens’, hielp een handje mee met planten.

Lees verder »
TVL-Q1-2021-uitgebreid-en-goedgekeurd-Europese-Commissie-Greenport-duin-en-bollenstreek

Betalingsproblemen door corona? Vraag OVK aan

Komt jouw land- en tuinbouwbedrijf in betalingsproblemen door de coronamaatregelen? Ook al heb je de maximale Tegemoetkoming vaste lasten (TVL) aangevraagd? Vraag dan extra steun aan via de Subsidie ongedekte vaste kosten land- en tuinbouw (OVK). Dat kan tot en met 15 november.

Lees verder »