Actuele nieuwsberichten

werkbezoek-zeewolde-greenports-nederland-glastuinbouw-lto-greenport

Onvoldoende (goede) huisvesting, dan geen internationale werknemers

Goede huisvesting regelen voor internationale werknemers is een complex dossier voor veel gemeenten en ondernemers. Daarom nodigden Greenports Nederland, Glastuinbouw Nederland en LTO Nederland wethouders, gedeputeerden, beleidsmakers en ondernemers uit voor een werkbezoek in Zeewolde op 31 maart. Meer dan zestig deelnemers wilden met hun eigen ogen zien hoe er in deze gemeente 1.200 internationale werknemers een huis hebben gekregen.

Lees verder »
Sectoravond-Hyacint-04-04-23

Terugblik GreenportLIVE: Teeltsysteem hyacint op de schop

Anders en schoner telen, met minder residu, gewasbeschermingsmiddelen en bemesting. Dit kan zomaar het ‘nieuwe normaal’ worden als de telers de uitdaging aangaan en het teeltsysteem wordt aangepast. Op dinsdag 4 april praatten de diverse partners van het POP3 project Vitale teelt hyacint de sector bij tijdens GreenportLIVE: Teeltsysteem hyacint op de schop.

Lees verder »
Persfoto-lancering-YOUNG-bollenjongens-bollenveld-vier-de-lente

Drie bollenjongens lanceren magazine YOUNG. Flowering the Future!

Op vrijdagavond 14 april lanceerden drie bollenjongens, Allan Visser, Daan van Steijn en Tim van Haaster een nieuw magazine: YOUNG. Flowering the Future! Een magazine waarin het verhaal van de nieuwe generatie agrariërs in de bollenstreek wordt verteld. In het magazine kun je lezen hoe deze jongeren het stokje overnemen: wie ze zijn, wat ze doen en hoe ze genieten van het (buiten)leven en de streek.

Lees verder »

Vier de Lente Festival, mét onderwijsochtend

Op vrijdag 14 april vindt voor de tweede keer Vier de Lente Festival plaats in Hillegom. Dit jaar met een onderwijsochtend die in het teken staat van de Tuinbouw Battle, een speurtocht en de award uitreiking. Op deze ochtend komt alles samen: leren en werken in het groen is een feest!

Lees verder »
Bollenjongens-te-zien-bij-rtlz-en-videoland-greenport

TV-serie ‘Bollenjongens’ te zien op RTL Z en Videoland

De tv-serie ‘Bollenjongens’ van programmamaker Johan Overdevest wordt in april uitgezonden door RTL Z. Ook zijn alle afleveringen vanaf 11 april te zien op Videoland. ‘Bollenjongens’ vertelt het verhaal van de Bollenstreek. Toen, nu en in de toekomst. Overdevest volgt in het programma een jaar lang het werk van elf bollenjongens, jonge ondernemers die het hele jaar druk zijn om de bollenvelden in bloei te krijgen en bollen te exporteren over de hele wereld.

Lees verder »