Actuele nieuwsberichten

Participatieavond Programma Landelijk Gebied

Op maandag 10 juni jl. vond een participatieavond plaats over het Programma Landelijk Gebied en Duurzame Greenport Duin- en Bollenstreek. Vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en inwoners van de Bollenstreek kregen de gelegenheid om mee te praten over de toekomst van het genoemde gebied waarbij ook werd gesproken over de toegevoegde waarde van de bloembollensector en de oplossing die zij levert/kan leveren om de uitdagingen die er zijn het hoofd te bieden.

Lees verder »
subsidieverhoging-glastuinbouw-greenport

Vanaf juni openstelling subsidieregeling voor geïntegreerde gewasbescherming

De openstelling van de subsidieregeling geïntegreerde gewasbescherming t.b.v. preventieve en niet-chemische maatregelen is opgesplitst. Van 3 juni 2024 tot en met 28 juni 2024 is de subsidieregeling open voor het onderdeel innovatie. Van 20 juni tot en met 28 juni 2024 gaat het deel investeringen open. De overheid heeft deze subsidie in het leven geroepen om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verlagen. 

Lees verder »
Vrijwilligers-Bart-Nico-Louis-Gerard-Tuinbouw-Battle-greenport

Evaluatie Tuinbouw Battle en data 2024-2025 bekend

Maandag 17 juni evalueerde het projectteam van de Tuinbouw Battle met de vrijwilligers (zie foto) binnen het project. Onder het genot van een lunch werden de rondes van 2023-2024 besproken. De uitkomst: Alle gezichten staan dezelfde kant op, de organisatie loopt goed en de diversiteit van scholen was ook dit jaar weer groot. De data voor de volgende editie zijn ook bekend.

Lees verder »
Patrijs-demoveld-bollenstreek-Hugo-Langezaal-greenport

Vogels op en rond het Demoveld Bollenstreek

Agrarische natuur- en landschapsvereniging Geestgrond (ANLV Geestgrond) heeft in het voorjaar van 2024 broedvogels geteld op en rond het Demoveld Bollenstreek voor natuurinclusieve bollenteelt in Hillegom. Dat leverde maar liefst zeven territoria van gele kwikstaarten op en zes territoria van veldleeuweriken.

Lees verder »