Actuele nieuwsberichten

GreenportLIVE-circulaire-Duin-en-Bollenstreek-maarten-prins-greenport-1-juni-2023

Biodiversiteit, de bollensector in de praktijk

Welke vragen spelen er als het gaat om circulariteit en biodiversiteit in de Duin- en Bollenstreek? Hoe zorgen we ervoor dat die twee in balans zijn en blijven met de economische groei, de natuur en de maatschappelijke context waarin de bollensector moet opereren? Dat en meer bespraken ondernemers, onderzoekers, lokale overheden en kennispartijen tijdens het GreenportLIVE evenement van donderdag 1 juni.

Lees verder »
nieuwsbrief-greenport-duin-en-bollenstreek

Nieuwsbrief mei 2023

Met onze maandelijkse nieuwsbrief informeren we je over waar we ons mee bezighouden. Dit zijn evenementen, projecten groot of klein en vertellen we je wat er gebeurt in de sector, in de regio maar ook landelijk. Lees mee en blijf op de hoogte door je onderaan deze pagina (of via de homepage) aan te melden voor de nieuwsbrief.

Lees verder »
cao-onderhandelingen-open-teelten-greenport-duin-en-bollenstreek

Bijna €4 miljard aan milieu-investeringen met belastingvoordeel

Bedrijven investeerden in 2022 meer in innovatieve milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen met het belastingvoordeel van de regelingen Milieu-investeringsaftrek en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (MIA\Vamil). In totaal gaat het om een investeringsbedrag van bijna €4 miljard. Het belastingvoordeel (netto fiscaal voordeel) voor de ondernemers is bijna verdubbeld ten opzichte van 2021. Dit blijkt uit het jaarverslag MIA\Vamil 2022.

Lees verder »

Op weg naar een vitalere ‘greenport’ en een vitaler landschap

In opdracht van de gemeenten Noordwijk, Katwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen heeft bureau Wing de Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport Duin- en Bollenstreek (ISG) onder de loep genomen. Het rapport wordt aangeboden aan de gemeenteraden. Zij nemen in de komende maand het besluit of zij dit rapport overnemen en – indien positief – over het vervolg: het eventueel aanpassen van ISG en de uitvoering door GOM. 

Lees verder »
Partners-Aardwarmte-Rijnland-16-05-23-greenport

De Duin- en Bollenstreek ziet aardewarmte als kans

Voor de productie van aardwarmte in Noordwijk is een SDE++ subsidie afgegeven. Dinsdag 16 mei kwamen gemeentebestuurders, toekomstige afnemers van aardwarmte, de initiatiefnemers van Aardwarmte Rijnland (Shell, D4 en Firan), en Greenport Duin- en Bollenstreek samen in Huis ter Duin in Noordwijk en bespraken de kansen van een warmtenet en de mogelijkheden van aardwarmte.

Lees verder »