Actuele nieuwsberichten

rianne-van-der-hulst-voorzitter-bollenacademie-kavb-greenport

Weerbaarheid centraal op kennisdag Bollenacademie

Ruim 70 studenten en 10 docenten van zeven onderwijsinstellingen (mbo en hbo) woonden op dinsdag 15 oktober op Keukenhof in Lisse de bloembollenkennisdag bij. Deze studiedag wordt jaarlijks georganiseerd door de Bollenacademie om kennis te delen en het belang van onderzoek en educatie te koppelen aan ondernemerschap.

Lees verder »
gele-kwik-roze-tulp-Edwin-Haighton

Onderzoek gele kwikstaarten in Duin- en Bollenstreek

Hugo Langezaal en Cassandra van Altena van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) onderzoeken samen met anderen het nestsucces, dieet en landgebruik van gele kwikstaarten. Met dit onderzoek willen zij uitzoeken hoe gele kwikstaarten leven in de bollenvelden. De inzichten uit het onderzoek worden o.a. gebruikt voor adviezen rondom biodiversiteitsmaatregelen.

Lees verder »
Winnaar Tuinbouw Ondernemersprijs 2024-Stolk Brothers (1)

Start inschrijving Tuinbouw Ondernemersprijs 2025 en Themaprijs Future-proof technologies

Vanaf donderdag 10 oktober (en tot woensdag 20 november 2024) kunnen innovatieve tuinbouwondernemers zich weer aanmelden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2025. Ook kunnen kandidaten voorgedragen worden door derden.
Deze aankomende editie is Greenport Noord-Holland Noord de regionale partner van de Tuinbouw Ondernemersprijs. En dat betekent dat de Themaprijs dit jaar aansluit bij actuele thema’s die deze regio kent: Future-proof technologies – Innoverende technologieën op het gebied van smart farming, energie en water.

Lees verder »
Start-tuinbouw-battle-greenport-duin-en-bollenstreek

Tuinbouw Battle bijna van start

De Tuinbouw Battle is een gratis scholenproject waarmee we basisschoolleerlingen (groep 7/8) laten kennismaken met de sierteelt. Hiermee hopen wij hun interesse te wekken voor een opleiding en carrière in de groene sector. Daarnaast willen we met de battle ook het imago van de sector een boost geven.

Lees verder »
Greenports-Tuinbouwcongres2024-IMG_9674@rolfvankoppenfotografie

Nederlandse tuinbouw voorbeeld voor de hele wereld

Minister Femke Wiersma van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur opende woensdag 2 oktober in Unmanned Valley in Katwijk het drukbezochte Nationaal Tuinbouwcongres 2024. Met de thema’s robotisering en goed werkgeverschap als leidraad voor de sprekers en de workshops werd het een energieke middag.

Lees verder »