bollen-bloemen-innovatie7

Actuele nieuwsberichten

webinar-vitale-teelt-hyacint-greenport-duin-en-bollenstreek

Webinar vitale teelt hyacint

Op dinsdag 13 april organiseren wij een webinar over het POP3 project Vitale teelt hyacint. Programmamanager Andries Middag gaat in gesprek met de twee telers Rob van Haaster en Peter van Saase, Piet van der Poel (Markglory en bestuurdslid Greenport Duin- en Bollenstreek) en Wouter GRoenink (WUR).

Lees verder »
flowertrials-geannuleerd-2021-greenport-duin-en-bollenstreek

FlowerTrials® annuleert editie 2021

Hoewel een paar weken geleden de algemene teneur nog voorzichtig optimistisch was, ziet FlowerTrials zich genoodzaakt om, in het licht van de aanhoudende en onstabiele situatie inzake COVID-19, het fysieke evenement voor 2021 te annuleren.

Lees verder »
duurzaam-ondernemen-greenport-duin-en-bollenstreek

Ben jij die duurzame ondernemer?

Wij zijn op zoek naar inspirerende voorbeelden van duurzame ondernemers! Mensen die van aanpakken houden, doorzettenen daarbij ook duurzaamheid omarmen. Ben jij die inspirerende duurzame ondernemer en wil jij je verhaal dele met ons en andere ondernemers inspireren?

Lees verder »
Rene-Gomersbach-eerste-prijswinnaar-derdejaars-Frank-Heemskerk

Mbo studenten presenteren innovatieopdracht tijdens ‘Dragons Den’ 

Op maandag 29 maart presenteerden vijftien ietwat gespannen studenten van het Wellantcollege mbo Aalsmeer de onderzoeksresultaten van hun innovatieopdracht voor een deskundige jury en zo’n 80 online kijkers. Wellantcollege had voor de organisatie de samenwerking gezocht met de Greenports Aalsmeer, Duin- en Bollenstreek en Boskoop, die het evenement in een Dragons Den-achtige setting presenteerden. De Rabobank stelde geldprijzen beschikbaar voor de winnaars.

Lees verder »
Kim-in-de-kas-greenport-duin-en-bollenstreek

‘Kom in de kas’ tijdelijk ‘Kijk in de kas’

Tijdens het eerste weekend van april, 3 en 4 april, kan iedereen vanuit huis genieten van de glastuinbouw. Speciaal voor dit jaar is Kom in de Kas online gehaald en omgedoopt naar Kijk in de Kas. Vanwege de situatie met het coronavirus kan het evenement ook dit jaar niet plaats vinden. Om de mensen toch de beleving van de glastuinbouwsector te geven is er een online campagne opgezet die vandaag van start gaat.

Lees verder »
coachen-op-de-werkvloer-uitleg-greenport-duin-en-bollenstreek

Coachen op de werkvloer. Hoe doe je dat?

In glastuinbouwbedrijven stromen regelmatig nieuwe medewerkers en stagiaires in . Deze groep wordt met enthousiasme door bedrijven ontvangen. Om de nieuwe instroom zo goed mogelijk te begeleiden, maken bedrijven steeds vaker gebruik van leercoaches op het bedrijf. Om het leren op de werkvloer te stimuleren, wordt er binnenkort een cursus ‘Coachen op de werkvloer’ aangeboden.

Lees verder »