Actuele nieuwsberichten

Bollenjongens-leerlingen-de-akker-tuinbouw-battle--Planten-Keukenhof

Basisschoolleerlingen doen mee aan Tuinbouw Battle en planten bollen in Keukenhof met Bollenjongens

Basisschoolleerlingen uit groep 7/8 van De Akker in Lisse doen sinds 14 november mee aan de TuinBouw Battle. Een project waarbij tulpen worden gekweekt in de klas. Recent waren de leerlingen al te zien op de landelijke tv met ‘hun bollen’ en op donderdag 8 december waren ze te gast bij Keukenhof en plantten ze samen met de Bollenjongens de eerste bollen op het perkje van de jongens van de gelijknamige tv-serie.

Lees verder »
30-november-2022-ondertekening-energieconvenant-overheid-en-glastuinbouwsector

Convenant Energietransitie Glastuinbouw 2022-2030 ondertekend

De CO2-uitstoot in de glastuinbouw wordt de komende jaren aanzienlijk verminderd. Daartoe hebben de ministeries van Landbouw, Economische zaken en Klimaat en Financiën vandaag met de glastuinbouwsector het Convenant Energietransitie Glastuinbouw 2022-2030 ondertekend. De partijen gaan werken aan maatregelen voor energiebesparing en verduurzaming die noodzakelijk zijn voor een gezonde en renderende glastuinbouw.

Lees verder »

Bollenacademie presenteert 15 nieuwe informatieve filmpjes over bodem

Er komt steeds meer belangstelling voor de bodem, er is ook veel kennis beschikbaar. Alleen zijn sommige onderwerpen zijn best complex. Dat werd ook duidelijk bij het maken van de digitale lesmodule over de bodem (zie www.bollenacademie.nl). Om deze complexe onderwerpen beter toe te lichten zijn er 15 filmpjes gemaakt door KAVB i.s.m. Agriholland.

Lees verder »
leerlingen-filmen-tuinbouw-battle-basisschool-greenport

Deelnemers Tuinbouw Battle te zien op landelijke tv

Leerlingen van De Akker uit Lisse en deelnemers aan de eerste ronde van de Tuinbouw Battle 2022-2023 zijn naast kweker nu ook bekende Nederlanders. Ze werden geïnterviewd door de lokale omroep en kwamen daardoor op dinsdag 29 november ook op de landelijke tv.

Lees verder »
from-boskoop-cursus-teelt-bemesting-greenport

Cursus Teelt en Bemesting dinsdag 6 december van start

Dinsdag 6 december start de cursus Teelt en Bemesting weer in Boskoop. Een uitgebreide cursus waar veel onderwerpen aan bod komen. Heb je een medewerker die wil doorgroeien naar (assistent)teeltmanager, een zij-instromer die meer wil leren van het vak of u eigen kennis weer opfrissen? Aanmelden kan nog!

Lees verder »