Actuele nieuwsberichten

malgorzata-in-gesprek-medewerker-sylwia-van-der-slot-voorhout

Rondje Duin- en Bollenstreek

Woensdag 24 november bezocht Malgorzata Bos-Karczewska, hoofdredacteur Polonia.nl en lid van de Maatschappelijke Raad van Advies Internationale Werknemers van Glastuinbouw Nederland, samen met projectleider Annemieke de Man een aantal bedrijven in de Duin- en Bollenstreek. Doel van de bezoeken was om Malgorzata kennis te laten maken met de bollensector – n.a.v. haar optreden tijdens GreenportLIVE over internationale medewerkers – en met de belangrijke bijdrage die internationale medewerkers daaraan leveren.

Lees verder »
Kinderen-bezoeken-vaste-planten-kwerker

Nieuwe generatie vaste planten kwekers

Vrijdag 26 november brengt de laatste groep van fusieschool Zeehonk/Wakersduin uit Noordwijk een bezoek aan vaste planten kwekerij Gebr. Rotteveel. De bijna 100 kinderen uit de groepen 6 en 7 kregen uitleg over deze bijzondere planten en de werkzaamheden op de kwekerij. Ook gaan zij nu thuis zelf aan de slag om de mooiste plant te verzorgen. Want: wie wordt de beste ‘vaste planten kweker’?

Lees verder »
bollenareaal-visie-greenport-duin-en-bollenstreek

Visie brengt gesprek op gang

Vasthouden aan het afgesproken bollenareaal van 2.625 ha, geen maximale oppervlakte bedrijfsbebouwing en meer aandacht voor huisvesting. Dat zijn belangrijke punten uit de Visie regionaal beleid Duin- en Bollenstreek 2.0, die onlangs aan de stuurgroep Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport (ISG) is gepresenteerd door KAVB-voorzitter Jaap Bond.

Lees verder »
Boeren-landschapsbeheerder-greenport-duin-en-bollenstreek

Akkoord nieuwe CAO voor Uitzendkrachten

Na ruim een jaar onderhandelen hebben de vakbonden FNV, CNV Vakmensen, De Unie en de ABU een akkoord bereikt over een nieuwe CAO voor Uitzendkrachten. Partijen leggen de gemaakte afspraken positief voor aan hun achterban.

Lees verder »
vermeerdering-tulp-greenport-duin-en-bollenstreekjpg

Een beetje stress zou zorgen voor meer bloembollen

Bloembollen krijgen nageslacht door groeipunten tussen de bolrokken. Hoe beter die bolrokken en groeipunten erin slagen goede minibollen te produceren, hoe meer bollen een kweker kan oogsten. De Business Unit Glastuinbouw en Bloembollen van Wageningen University & Research onderzoekt of narcis en amaryllis meer levensvatbare minibollen krijgen als gevolg van stress, en of in tulp een kleine hoeveelheid ethyleen hetzelfde effect heeft. Greenport Duin- en Bollenstreek is betrokken bij diverse innovatieprojecten waar dit er één van is, gericht op het verder verduurzamen en toekomstproof maken van de sector.

Lees verder »