Actuele nieuwsberichten

delegatie-tussen-tulpen-wethouders-statenleden-greenport

Veldbezoek Duin- en Bollenstreek met het oog op de toekomst

Met de blik vooruit nodigde Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en LTO Noord Duin- en Bollenstreek wethouders van de Bollenstreekgemeenten, statenledenleden van provincie Zuid-Holland en diverse andere partijen uit op vrijdag 12 april voor een veldbezoek door de streek. Doel het van het bezoek: partijen kennis laten maken met de agrarische sector en het gesprek aangaan om ook elkaar te leren kennen.

Lees verder »
verdegaal-nationale-proeftuin-precisielandbouw-greenport- hycainten

Met kleine investering toch tot verbeelding sprekend resultaat

Hyacintenteler Henk Verdegaal in Noorwijkerhout heeft een begin gemaakt met de geautomatiseerde plaatsspecifieke aanpak van probleemonkruiden. Dronebeelden zijn gemaakt en op basis daarvan een taakkaart. Een eerste perceel is aangepakt. Qua herkenning van de distels moet het nog beter. ‘We willen door op de ingezette weg.’

Lees verder »
Hackaton-hortiheroes-greenport

HortiHeroes nodigt studenten uit de sector te hacken

Tijdens de HortiHeroes Hackathon op 31 mei in het World Horti Center gaan studenten – onder begeleiding van sector experts vanuit o.a. Rijk Zwaan, Koppert Cress, Division Q en Glastuinbouw Nederland – aan de slag met het genereren van oplossingen voor een toekomstbestendige tuinbouw. Meld jij je ook aan?

Lees verder »
Kom-in-de-Kas-groene-liefde

Glastuinbouw in de media: vooruitblik Kom in de Kas in de Telegraaf

In het komende weekend (zaterdag 6 en zondag 7 april) zetten veel glastuinbouwbedrijven in diverse regio’s hun deuren open voor het publiek tijdens Kom in de Kas. De weersverwachtingen zijn prima, dus hoopt de organisatie ook dit jaar op een bezoekersstroom van ongeveer 200.000 belangstellenden. In de aanloop naar Kom in de Kas heeft de Telegraaf in haar regiobijlagen Haaglanden en Groot-Rotterdam een reportage gemaakt over innovaties in de glastuinbouw.

Lees verder »
demoveld-bollenstreek-greenport

Nieuwsbrief maart 2024

Met onze maandelijkse nieuwsbrief informeren we je over waar we ons mee bezighouden. Dit zijn evenementen, projecten groot of klein en vertellen we je wat er gebeurt in de sector, in de regio maar ook landelijk. Lees mee en blijf op de hoogte door je onderaan deze pagina (of via de homepage) aan te melden voor de nieuwsbrief.

Lees verder »
eenden-waterkwaliteit-verbeteren-greenport-duin-en-bollenstreek

Laatste kans: gratis inleveren resten gewasbeschermingsmiddelen

Naast het inzamelen van lege verpakkingen van gewasverzoringsproducten, start Stichting Opruiming Restanten en Lege Verpakkingen (STORL) nu ook met het inzamelen van de resten van gewasbeschermingsmiddelen. 

Let op: Aanmelden kan nog tot eind maart 2024 via www.storl.nl. Daar is ook alle informatie te vinden die je nodig hebt.

Lees verder »