Actuele nieuwsberichten

go-go-green-battle-glastuinbouw-greenport

Doe mee met de Go Go Green Battle van Glastuinbouw Nederland

“Bouw je eigen Battle Mobile!” Die challenge staat centraal in de Go Go Green Battle, de wedstrijd die op 29 september van start gaat vanuit het project Go Go Greenhouse van Glastuinbouw Nederland. De deelnemende glastuinbouwbedrijven vaardigen hiervoor elk een scholierenteam af: meisjes en jongens die bij hen een bij- of vakantiebaan hebben. Via deze battle ontdekken de scholieren meer over de glastuinbouwsector. Aanmelden kan tot 1 september!

Lees verder »
bloeiende-bollestreek-project-greenport-duin-en-bollenstreek

Een toekomstbestendige Bollenstreek

De wereldberoemde Bollenstreek is een nationale trots en van grote waarde voor de Nederlandse economie. Maar hoe zit het met de toekomst van de regio? Gefaciliteerd door Naturalis Biodiversity Center zetten ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers zich in voor het project: ‘Bloeiende Bollenstreek’, om hun huidige zorgen om te buigen in oplossingen.

Lees verder »

Start seizoen 2 van vlogserie #uitjebloembol

Seizoen 2 van de vlogserie #uitjebloembol gaat in de week van 26 juli van start. Jongeren met een bijbaan tussen de bollen en bloemen vloggen over hun werkdag. Waarom werken zij in het sierteeltcluster tijdens hun zomervakantie? Wat doen ze precies de hele dag? En hoe zit het met doorgroeimogelijkheden, waar liggen de kansen?

Lees verder »
Stagebeurs07--greenport

Stageplaatsen gezocht voor Stagebeurs071

Ben je een erkend leerbedrijf in regio Leiden, Katwijk of de Duin- en Bollenstreek? Heb je na de zomer een stageplek of leerwerkplek beschikbaar? Meld deze dan voor 27 augustus aan voor de online Stagebeurs071. Op donderdag 2 september kun je dan online kennismaken met studenten. De zomer wordt gebruikt voor het inplannen van afspraken. Wacht dus niet met het aanmelden van een plaats! Ben je nog geen erkend leerbedrijf? Regel dit dan eerst via Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Dat kan via de website s-bb.nl.

Lees verder »
werkgeversjournaal-werkgeverslijn-greenport-duin-en-bollenstreek

Nieuwe aflevering werkgeversjournaal

In deze aflevering: Het verkrijgen van een BSN bij inschrijving RNI, de aangekondigde inspecties in de glastuinbouw en het vaccineren van internationale werknemers. De Colland subsidieregelingen zijn het thema van de maand en we geven antwoord op de vraag wat er gebeurd met verlofdagen als een werknemer ziek wordt tijdens zijn vakantie.

Lees verder »