Actuele nieuwsberichten

Adri-Bom-Lemstra-overhandigde-brandbrief-en-gezondheid-aan-de-ministers -Staghouwer-en-Jetten

Nederlandse glastuinbouwsector slaat alarm met brandbrief aan ministers

De Nederlandse glastuinbouw slaat alarm! Door de aanhoudend hoge energieprijzen komen zelfs vooruitstrevende, in de basis gezonde glastuinbouwbedrijven in directe liquiditeitsproblemen. “De situatie is ernstig”, stelt Adri Bom-Lemstra, voorzitter van Greenports Nederland en van brancheorganisatie Glastuinbouw Nederland, in een deze week gestuurde brandbrief aan de betrokken ministers.

Lees verder »
Winnaar-Bollenjongens-Innovatieprijs-GreenportLIVE-2022

ISO Group wint Bollenjongens Innovatieprijs 2022

Op donderdag 20 januari reikten de Bollenjongens de Bollenjongens Innovatieprijs uit tijdens het online live evenement ‘GreenportLIVE: een innoverende streek en sector’. Vanuit de showroom van de winnaar van vorig jaar, Hogervorst Creating Solutions, nam Paul Blom samen met collega Bastiaan Ophorst van ISO Group de prijs in ontvangst.

Lees verder »
hydroponics-kweken-op-water-toekomst-greenport-duin-en-bollenstreek

Cursus Hydroponics, kweken op water

Er wordt flink geïnnoveerd met teeltsystemen in de high-tech tuinbouw. Ook de afzetmarkt voor groenten en bloemen vraagt om duurzamere teeltmethoden. HAS Hogeschool en Vertify ontwikkelden de cursus Hydroponics op basis van inzichten uit jarenlange onderzoekservaring in gesloten teelt op water.

Lees verder »