bollen-bloemen-innovatie7

Actuele nieuwsberichten

lopende-band-coronamaatregelen-greenport-duin-en-bollenstreek

Coronawet per 1 december vereenvoudigt regels

Per 1 december 2020 treedt de tijdelijke wet maatregelen covid-19 – ook wel coronawet genoemd – in werking.

Met deze tijdelijke wet ontstaat er een landelijke wet- en regelgeving wat corona betreft. De eerder vastgestelde noodverordeningen komen daarmee te vervallen en wordt voldaan aan de vraag om maatregelen zoals 1,5-meter-afstand en mondkapjesplicht eerst voor te leggen aan het parlement.

Lees verder »
Tuinbouw-battle-greenport-duin-en-bollenstreek

Tuinbouw Battle gestart

De Tuinbouw Battle is een project van Greenport Duin- en Bollenstreek. In de voorbereiding en uitvoering werken we samen met Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin – en Bollenstreek (onderdeel Economic Board Duin- en Bollenstreek) en het Wellantcollege. De Tuinbouw Battle wordt financieel mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Stimuflori, Holland Rijnland, Container Centralen en lokale Rabobanken.

Lees verder »
Bollenvelden-agrotoerisme-greenport-duin-en-bollenstreek

Subsidie voor toerisme

Toerisme is een grote trekker in de streek, dat weet ook de provincie Zuid-Holland. Om de balans te vinden tussen de positieve en negatieve effecten van toerisme en beter te laten aansluiten op haar maatschappelijke opgaven heeft de provincie een subsidiepot van 500.000 EURO beschikbaar.

Lees verder »
Proefveldje-bollenporrie-compost-greenport-duin-en-bollenstreek

Compost: gooi niet alles op een hoop!

Bollenafval, een prima reststroom om compost mee te maken. Maar, goede compost is niet zomaar vervaardigd. De reststromen, zoals plantaardig materiaal, moeten op de juiste manier worden aangeboden en verwerkt.

Lees verder »

Regelingen Corona

Als ondernemer kun je gebruik maken van diverse regelingen die de overheid beschikbaar heeft om omzetverlies tegemoet te komen.

Er is een palet aan maatregelen die je kunt vinden op de site van de Rijksoverheid en we bespreken er een aantal in dit bericht.

Lees verder »