Actuele nieuwsberichten

arbeidsmarktonderzoek-colland-greenport

Verloning via A1-regeling

Internationale medewerkers werken nogal eens onder A1 verloning. Complexe regels, waarbij het makkelijk mis kan gaan. A1 verloning, werken onder een niet-Nederlandse arbeidsovereenkomst, kan een tikkende tijdbom zijn. Samen moeten we alles in het werk stellen om ook bij deze medewerkers te kunnen spreken van eerlijk werk voor een eerlijke beloning. Waar moet je op letten en wat moet je controleren? Je leest het hier.

Lees verder »
meld-je-aan-voor-tuinbouw-ondernemersprijs-greenport

Speciale actie voor kleine bedrijven: Quickscan vitaliteit in je bedrijf

Een bedrijf waar je mensen graag werken, minder ziektekosten, een veilige werkomgeving en binding van medewerkers met je bedrijf. Dat is de winst als je aandacht hebt voor de vitaliteit van je medewerkers. Doe de Quickscan vitaliteit van Stigas en krijg zicht op wat je al doet voor de inzetbaarheid van je medewerkers en waar nog kansen liggen voor verbetering.

Lees verder »
Tulpen-virus-herkenning

Nieuwsbrief januari 2023

Met onze maandelijkse nieuwsbrief informeren we je over waar we ons mee bezighouden. Dit zijn evenementen, projecten groot of klein en vertellen we je wat er gebeurt in de sector, in de regio maar ook landelijk. Lees mee en blijf op de hoogte door je onderaan deze pagina (of via de homepage) aan te melden voor de nieuwsbrief.

Lees verder »
Water-bodem-kwaliteit-erf-landbouwportal-Rijnland

Regels rondom bufferzones

Vanaf 2023 is het voor het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) verplicht om bufferstroken langs alle waterlopen te hebben. Vanaf 2024 zijn bufferstroken verplicht in de mestwetgeving, het 7e actieprogramma. De Rijksoverheid deelt een handige tabel, afbeelding en een rekentool om de bufferzone te berekenen.

Lees verder »