Actuele nieuwsberichten

nieuwsbrief-greenport-duin-en-bollenstreek-september-2022

Nieuwsbrief september 2022

Met onze maandelijkse nieuwsbrief informeren we je over waar we ons mee bezighouden. Dit zijn evenementen, projecten groot of klein en vertellen we je wat er gebeurt in de sector, in de regio maar ook landelijk.
Lees mee en blijf op de hoogte door je onderaan deze pagina (of via de homepage) aan te melden voor de nieuwsbrief.

Lees verder »
Maarten-Prins-programmamanager-greenport-duin-en-bollenstreek

Greenport Duin- en Bollenstreek verwelkomt nieuwe programmamanager

Greenport Duin- en Bollenstreek is verheugd kenbaar te maken dat Maarten Prins per 1 september de nieuwe programmamanager is. Hij volgt hiermee Andries Middag op die recent vertrok naar de VAVI (Vereniging van Aardappelverwerkende Industrie) om daar als directeur aan de slag te gaan. Voor Maarten is de (glas)tuinbouw geen onbekend terrein.

Lees verder »
kas-verwarmen-gasprijzen-greenport

Glastuinbouw en gasprijzen: wat is er aan de hand?

Dat de gasprijzen sinds september 2021 fors zijn gestegen is algemeen bekend. Dat heeft ingrijpende gevolgen voor de consument, maar ook voor bedrijven en industrie. In de glastuinbouw dreigt 40% van de bedrijven in financiële problemen te komen. Dat heeft niet alleen een enorme impact op ondernemers, werknemers en hun gezinnen, maar op heel Nederland!

Lees verder »
Bustour-duin-en-bollenstreek-greenport

Raadsleden en wethouders tijdens bustour geïnformeerd over Bollenstreek

Aan belangstelling geen gebrek voor de bustour die de KAVB-kring Bloembollenstreek samen met LTO Noord afdeling Duin- en Bollenstreek op 3 september organiseerde voor raadsleden en wethouders uit de vijf bollenstreekgemeenten. Vooral het behoud van voldoende geschikte grond voor de teelt van bloembollen en vaste planten en voor de veehouderij stond centraal.

Lees verder »
Bezoek-Koninklijk-Paar-Greenport-Duin-en-Bollenstreek

Terugblik streekbezoek Koninklijk Paar

Op 7 april kwamen Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima naar onze Greenport. Zij bezochten diverse bedrijven en in Lisse, Hillegom, Teylingen, Noordwijk en Katwijk. Een bijzondere dag voor de sector, die zijn beste beentje voor zette om het Koninklijk Paar een inkijkje te geven in o.a. het sierteeltcluster.

Lees verder »