Actuele nieuwsberichten

Verplaatsbare-Zonnepanelen-GreenportLIVE-12-09-23

Verplaatsbare zonnepanelen op bollenperceel

Bollenpercelen zijn niet altijd in gebruik vanwege het teeltseizoen, teeltwisseling of omdat ze tijdelijk voor milieuvriendelijke grondontsmetting onder water worden gezet. Dinsdag 12 september kwamen partners binnen het project ‘Dubbel duurzaam ruimtegebruik met verplaatsbare zonne-energie-’ bij elkaar bij partner ATG en GT van Haaster vof in De Zilk, gemeente Noordwijk om de eerste twee verplaatsbare proefopstellingen te bekijken. Dit project past binnen de doelstellingen van een klimaatneutrale Greenport.

Lees verder »
InnovationPrize-2023-greenport

IMPACT 2025 – Topsector T&U Innovation Prize 2023

In 2023 vindt de vijfde editie van de uitreiking van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen #impact2025 International Innovation Prize plaats.
In deze vijfde jubileum editie staat het thema gezondheid centraal, met in het bijzonder de innovaties die bijdragen aan het gezonder eten & leven en de bijdrage aan ons klimaat van Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Oplossingen & Innovaties die hieraan werken/bijdragen komen in aanmerking voor de award.

Lees verder »
Dirk-Leenen-Landbouwportaal-Rijnland

Coachbezoek Landbouwportaal Rijnland bewijst meerwaarde

Enige tijd geleden vroeg Dirk Leenen via Landbouwportaal Rijnland een coachbezoek aan over risicobeperking en minder kans op afspoeling van middelen. Lees mee en kom te weten hoe een coachbezoek (aanvragen) via het Landbouwportaal precies werkt en welke tip Dirk heeft voor collega-ondernemers.

Lees verder »
cao-open-teelten-greenport

Biostimulanten – zo vinden ze hun weg naar de bollenteler

Steeds meer biostimulanten vinden de weg naar de bloembollensector. Bij de introductie van nieuwe biostimulanten gaat Agrifirm-GMN, dat in samenwerking met de achterban deze middelen tegen het licht houdt, echter niet over een nacht ijs. Een belangrijke rol daarin is weggelegd voor Cebeco Agro, het bedrijf bundelt kennis van o.a. gewasbeschermingsmiddelen en biostimulaten.

Lees verder »
Tuinbouw-Battle-gaat-weer-van-start-greenport

Nieuwe seizoen Tuinbouw Battle start najaar 2023

Basisscholen in de Duin- en Bollenstreek leren de groene sector kennen tijdens de 4e editie van de Tuinbouw Battle. Met een eigen moderne mobiele teeltkar vol met tulpenbollen gaan leerlingen van groepen 7/8 najaar 2023 en voorjaar 2024 weer aan de slag om de tulpenbollen te laten groeien tot verkoopbare tulpen. De opbrengst komt volledig ten goede van de leerlingen en de school.

Lees verder »