Actuele nieuwsberichten

nieuwsbrief-greenport-duin-en-bollenstreek-september-2022

Nieuwsbrief juli 2024

Met onze maandelijkse nieuwsbrief informeren we je over waar we ons mee bezighouden. Dit zijn evenementen, projecten groot of klein en vertellen we je wat er gebeurt in de sector, in de regio maar ook landelijk. Lees mee en blijf op de hoogte door je onderaan deze pagina (of via de homepage) aan te melden voor de nieuwsbrief.

Lees verder »
Staten_Groep-werkbezoek-huisvestiging-internationale-medewerkers-greenport

Statenleden Zuid-Holland op werkbezoek

Voor een grote groep leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland verzorgde de Taskforce afgelopen woensdag 3 juli een werkbezoek. De Taskforce ontving de statenleden op huisvestingslocatie Elsenbosch in Honselersdijk. Daar is in 2021 een appartementencomplex voor 440 personen gerealiseerd. Van de beschikbare appartementen zijn 120 bedden beschikbaar gesteld aan Oekraïnse vluchtelingen.

Lees verder »
Sanne_Stefan-regiocertificering-greenport-waterkwaliteit

Sanne Bruns en Stefan Kroese over Regiocertificering in de bollenteelt

Deze zomer zijn Sanne Bruns en Stefan Kroese, experts bij Schuttelaar & Partners, volop bezig met het analyseren van gegevens over de bollenteelt (voorjaarsbloeiers) in het kader van Regiocertificering. Dit project geeft handvaten aan kwekers om hun middelen optimaal te gebruiken. Waardoor ze een positieve bijdrage zullen leveren aan het milieu en de waterkwaliteit. Sanne en Stefan vertellen over hun werkzaamheden in het project.

Lees verder »
huisvestiging-internationale-medewerkers-greenport

Vast huurcontract geen werkbare oplossing voor seizoensarbeid

Met ingang van 1 juli 2024 geldt de Wet vaste huurcontracten. Deze wet bepaalt dat huurcontracten van onbepaalde tijd weer de norm worden. Zo wil de overheid huurders meer zekerheid bieden wat betreft de woonsituatie. Voor agrarische werkgevers, die huisvesting aan internationale werknemers bieden, geldt in principe ook dat een huurcontract voor onbepaalde tijd moet worden aangeboden. Ook als deze werknemers tijdelijk verblijven voor bijvoorbeeld seizoenswerk. Wat LTO betreft is dit geen werkbare oplossing.

Lees verder »

Onderzoeksverslag natuurinclusieve teeltmaatregelen Demoveld Bollenstreek beschikbaar

Sinds de start van het Demoveld Bollenstreek doen studenten Pim en Indy van HAS green academy onderzoek naar hoe de biodiversiteit in de bollenteelt verbeterd kan worden. Het Demoveld Bollenstreek is de plek waarop voor de tweede keer onderzoek is gedaan naar het verbeteren van de biodiversiteit en hoe er natuurinclusief geteeld kan worden. Er is nog weinig effect op biodiversiteit, maar perspectief voor natuurinclusieve bollenteelt. Lees hier het onderzoeksverslag en bekijk de poster.

Lees verder »
Holland-Rijnland-firan-aardwarmte-geothermie-bollenstreek-greenport

Nieuwe fase voor warmtenet met aardwarmte in Bollenstreek

Met de ondertekening van een intentieovereenkomst op 1 juli 2024 zetten vier gemeenten, twee woningcorporaties en Aardwarmte Rijnland een nieuwe stap richting een warmtenet voor de Bollenstreek. Firan ontwikkelde samen met partners een voorkeursscenario voor het regionale warmtenetwerk, dat gebruik maakt van aardwarmte.

Lees verder »