Actuele nieuwsberichten

regenton-actie-groene-uitdaging-greenport

De Groene Uitdaging start weer met de Regentonactie

We krijgen steeds meer de maken met lange periode van droogte en hevige regenbuien. Hier kunnen we met elkaar wat aan doen door zuiniger met water om te gaan en door regenwater op te vangen in een regenton. Dankzij een bijdrage van het Hoogheemraadschap Rijnland organiseert De Groene Uitdaging weer een speciale regentonactie voor inwoners uit de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk.

Lees verder »
winnaars-tuinbouw-battle-tweemaster-leiden-greenport-duin-en-bollenstreek

Prijsuitreiking winnaar ronde 3 Tuinbouw Battle

In maart 2022 startte de laatste ronde van de Tuinbouw Battle. Verschillende scholen uit de regio deden ook deze ronde weer mee, zo ook de Tweemaster uit Leiden. De leerlingen van deze school mogen zichzelf trotse winnaars noemen. Met een gigantische opbrengst – voor giro 555 – en een prachtig verslag koos de jury hun als winnaar.

Lees verder »
Kick-off PPS Bollen Bodem en Aaltjes

Kick-off onderzoek Integraal bodembeheer in de strijd tegen aaltjes

De teelt van bloembollen moet verduurzamen. Daarvoor is virusvrij uitgangsmateriaal nodig, maar ook de vollegrond na opkweek moet schoon zijn. In het project ‘PPS Bollen @ Bodem & Aaltjes: integraal aangepakt’ werken diverse partijen aan een methodiek om grond duurzaaam te verbeteren zodat vooral aaltjes geen kans meer hebben. Op vrijdag 13 mei was de kick-off met alle partners bij Keukenhof.

Lees verder »
Future-Farming-Food-Experience-31-mei-greenport-duin-en-bollenstreek

Future Farming & Food Experience op 31 mei 2022

Op dinsdag 31 mei organiseren de Nationale Proeftuin Precisie Landbouw en Boerderij van de Toekomst in Lelystad het evenement ‘Future Farming & Food Experience’. Akkerbouwers, melkveehouders, bollentelers, loonwerkers en andere geïnteresseerden kunnen zich tijdens deze dag laten inspireren over hoe ze met hun bedrijf kunnen inspelen op uitdagingen als klimaatverandering en strengere regelgeving rond gewasbescherming en wat er met de nieuwste technologie nu al mogelijk is.

Lees verder »