Actuele nieuwsberichten

Onderzoeksverslag natuurinclusieve teeltmaatregelen Demoveld Bollenstreek beschikbaar

Sinds de start van het Demoveld Bollenstreek doen studenten van HAS green academy onderzoek naar hoe de biodiversiteit in de bollenteelt verbeterd kan worden. Het Demoveld Bollenstreek is de plek waarop nu voor de tweede keer onderzoek is gedaan naar het verbeteren van de biodiversiteit en hoe er natuurinclusief geteeld kan worden. Ditmaal door studenten Indy en Pim. Lees hier het onderzoeksverslag en bekijk de poster.

Lees verder »
Holland-Rijnland-firan-aardwarmte-geothermie-bollenstreek-greenport

Nieuwe fase voor warmtenet met aardwarmte in Bollenstreek

Met de ondertekening van een intentieovereenkomst op 1 juli 2024 zetten vier gemeenten, twee woningcorporaties en Aardwarmte Rijnland een nieuwe stap richting een warmtenet voor de Bollenstreek. Firan ontwikkelde samen met partners een voorkeursscenario voor het regionale warmtenetwerk, dat gebruik maakt van aardwarmte.

Lees verder »
johan-verschoor-drone-teler-landschapsbeheer-greenport

Natuurbeheer met de drone: Teler Johan redt er reekalfjes mee

Johan Verschoor, bollenteler en biologische melkveehouder in Hillegom, is naast gepassioneerd boer ook gek op de natuur. Voordat hij gaat maaien zet hij sinds kort dronetechniek in op zijn land rondom Keukenhof. In samenwerking met Keukenhof heeft hij een speciaal bedrijf ingehuurd om verstopte natuur op te sporen in het hoge gras. Dronetechniek wordt steeds meer gebruikt in de sierteelt, waarbij Greenport Duin- en Bollenstreek de inzet van drones in de teelt onderzoekt samen met telers, Unmanned Valley, NL Space Campus en gemeente Katwijk.

Lees verder »
huisvesting-internationale-medewerkers-lto-nederland

Nieuwe normen huisvesting internationale medewerkers met AKF-huisvestingskeurmerk

Huisvesting is een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde voor internationale werknemers. Het Agrarisch Keurmerk Flexwonen (AKF) waarborgt de kwaliteit van huisvesting op land- en tuinbouwbedrijven: niet alleen voor jaarrond-, maar juist ook voor seizoenshuisvesting. De nieuwe normen die per 15 augustus 2024 ingaan, sluiten volgens LTO Nederland beter aan bij de wensen en behoeften van de mensen die gehuisvest worden, werkgevers én gemeenten.

Lees verder »
Patrijs-demoveld-bollenstreek-Hugo-Langezaal-greenport

Nieuwsbrief juni 2024

Met onze maandelijkse nieuwsbrief informeren we je over waar we ons mee bezighouden. Dit zijn evenementen, projecten groot of klein en vertellen we je wat er gebeurt in de sector, in de regio maar ook landelijk. Lees mee en blijf op de hoogte door je onderaan deze pagina (of via de homepage) aan te melden voor de nieuwsbrief.

Lees verder »
Harry-Leon-Schuttelaar-Regiocertificering-Greenport

Harry Kager over Regiocertificering: “Een initiatief van kwekers in overleg met diverse organisaties in de regio.”

Harry Kager werkt vanuit Schuttelaar en Partners, met collega Léon Jansen, aan Regiocertificering, samen met betrokken partijen en telers. Wij vroegen Harry naar zijn rol in het project Regiocertificering: wat is zijn drive, welke motivatie hij ziet bij de deelnemende partijen en telers en hoe kijkt hij naar de toekomst van de Duin- en Bollenstreek én Regiocertificering?

Lees verder »