Actuele nieuwsberichten

30-november-2022-ondertekening-energieconvenant-overheid-en-glastuinbouwsector

Convenant Energietransitie Glastuinbouw 2022-2030 ondertekend

De CO2-uitstoot in de glastuinbouw wordt de komende jaren aanzienlijk verminderd. Daartoe hebben de ministeries van Landbouw, Economische zaken en Klimaat en Financiën vandaag met de glastuinbouwsector het Convenant Energietransitie Glastuinbouw 2022-2030 ondertekend. De partijen gaan werken aan maatregelen voor energiebesparing en verduurzaming die noodzakelijk zijn voor een gezonde en renderende glastuinbouw.

Lees verder »

Bollenacademie presenteert 15 nieuwe informatieve filmpjes over bodem

Er komt steeds meer belangstelling voor de bodem, er is ook veel kennis beschikbaar. Alleen zijn sommige onderwerpen zijn best complex. Dat werd ook duidelijk bij het maken van de digitale lesmodule over de bodem (zie www.bollenacademie.nl). Om deze complexe onderwerpen beter toe te lichten zijn er 15 filmpjes gemaakt door KAVB i.s.m. Agriholland.

Lees verder »
geothermie-aardwarmte-greenport-duin-en-bollenstreek

Statenfracties provincie Zuid-Holland roepen op tot correctieregeling voor SDE

Een aantal Statenfracties van de provincie Zuid-Holland roept het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) tot een correctieregeling op de SDE++ subsidie. Doordat deze subsidie voor 2023 wegvalt, kunnen geothermieprojecten in de glastuinbouw niet meer concurreren met WKK-warmte. Geothermieprojecten zijn ook volgens deze Statenleden essentieel voor de energietransitie.

Lees verder »
leerlingen-filmen-tuinbouw-battle-basisschool-greenport

Deelnemers Tuinbouw Battle te zien op landelijke tv

Leerlingen van De Akker uit Lisse en deelnemers aan de eerste ronde van de Tuinbouw Battle 2022-2023 zijn naast kweker nu ook bekende Nederlanders. Ze werden geïnterviewd door de lokale omroep en kwamen daardoor op dinsdag 29 november ook op de landelijke tv.

Lees verder »
from-boskoop-cursus-teelt-bemesting-greenport

Cursus Teelt en Bemesting dinsdag 6 december van start

Dinsdag 6 december start de cursus Teelt en Bemesting weer in Boskoop. Een uitgebreide cursus waar veel onderwerpen aan bod komen. Heb je een medewerker die wil doorgroeien naar (assistent)teeltmanager, een zij-instromer die meer wil leren van het vak of u eigen kennis weer opfrissen? Aanmelden kan nog!

Lees verder »