Actuele nieuwsberichten

hernieuwbare-grondstoffen-potgrond

50% hernieuwbare grondstoffen in potgrond is mogelijk

Wageningen University & Research heeft het onderzoeksrapport ‘Hernieuwbare grondstoffen voor groeimedia’ gepubliceerd over de toekomstige beschikbaarheid van potgrondbestanddelen. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van LNV namens de brede coalitie van overheden en vakorganisaties die zich inzet om de milieu-impact van potgrond te reduceren. Hiervoor ondertekenden zij eind 2023 een convenant.

Lees verder »

Broeiboek Tulp 2.0 gelanceerd

Rianne van der Hulst, voorzitter van de Bollenacademie, reikte het eerste exemplaar van het geheel herziene en geactualiseerde Broeiboek Tulp 2.0. uit aan Jasper Dogterom van Dogterom Flowerbulbs. Jasper is opvolger en heeft als missie om op een zo duurzaam mogelijke manier bloembollen én voedsel te produceren.

Lees verder »
totaal-aantal-normoverschrijdingen-oppervlaktewater-per-jaar

Minder normoverschrijdingen in oppervlaktewater in bollengebied in 2023 dan in eerdere jaren

Rijnland laat weten dat er minder normoverschrijdingen zijn (dan eerdere jaren) in het oppervlaktewater in het bollengebied in 2023. Zelfs het laagste sinds het meten vanaf 2014. De mate van normoverschrijding (hoe vaak de concentratie boven de norm ligt) was ook lager dan in de voorgaande jaren. Voor 2023 is dit goed nieuws. Vanuit Regiocertificering gaan binnenkort een aantal telers aan de slag met de waterkwaliteit in de regio.

Lees verder »

Bollenjongens en onderzoekers bezoeken John Huiberts en Fieldlab Bol

De Bollenjongens en een aantal onderzoekers van het Living Lab B7 zijn op woensdag 10 april op excursie geweest bij John Huiberts en Fieldlab Bol. Deze ochtend hebben we besproken wat er in Noord-Holland gebeurt op het vlak van verduurzaming van de bollenteelt. Hierin hebben we met elkaar ideeën en aanpakken kunnen uitwisselen over samenwerken in Bollenstreek. Dit dient als belangrijke input en inspiratie voor het Fieldlab Bollenstreek. 

Lees verder »