Actuele nieuwsberichten

Drone-sensortechniek-data-project-remote-sensing-greenport

Update project ‘Remote Sensing voor Sierteelt’

Een paar maanden geleden zijn we gestart met een project om te onderzoeken of we ziektes in planten kunnen detecteren met behulp van drones en satellieten. Als ons vroegtijdige detectiemodel werkt, heeft ons project ‘Remote Sensing voor Sierteelt’ het potentieel om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de landbouw aanzienlijk te verminderen! Het is een ambitieus project en we zijn nog niet klaar, maar we hebben veel vooruitgang geboekt die het delen waard is.

Lees verder »
werkbezoek-neessen-huisvestingslocatie-greenport (1)

Hoge opkomst bij werkbezoek huisvestingslocatie Neessen

Greenports Nederland en LTO Nederland organiseren een reeks van werkbezoeken voor gemeentebestuurders, -ambtenaren, ondernemers en andere betrokkenen om voorbeelden te laten zien van kwalitatief goede vormen van huisvesting van internationale werknemers. Het bezoek aan de huisvestingslocatie van de familie Neessen in Peel en Maas toont aan dat huisvesting internationale werknemers bij het aardbeien- en aspergebedrijf veel voordelen kent.

Lees verder »
tuinbouw-economie-greenport

Tuinbouw laat enorme veerkracht en innovatie zien

Bedrijven in het tuinbouwcomplex dragen direct en indirect bijna 24 miljard euro bij aan de Nederlandse economie. Dat blijkt uit de Tuinbouwcijfers 2022, die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Wageningen Economic Research vandaag bekend hebben gemaakt tijdens de GreenTech in Amsterdam. De sector laat – ondanks zware jaren met de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne – een jaarlijkse groei zien in productie, werkgelegenheid en R&D.

Lees verder »
droogte-water-waterpeil-greenport-rijnland

Extra maatregelen tegen droogte

Na een nat voorjaar hebben we nu te maken met een langere periode van droogte. Sinds half mei is er geen druppel neerslag meer gevallen. Dit in combinatie met hoge temperaturen en een aanhoudende wind. Daar merken we in Rijnland de gevolgen van. De watervraag is hoog en de Rijnafvoer neemt langzaam af. Door dat laatste bestaat het risico op verzilting van de Hollandse IJssel, de belangrijkste bron van zoetwater voor Rijnland.

Lees verder »
werkgeverslijn-in-nieuw-jasje

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw in nieuw jasje

Aan de service en diensten van dit aanspreekpunt verandert er niets: werkgevers kunnen nog steeds bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw terecht voor gratis praktische adviezen en ondersteuning in het uitvoeren van goed werkgeverschap. Wél zijn sinds 12 juni 2023 de huisstijl en website in een nieuw jasje gestoken: een jasje dat naadloos aansluit bij de steeds verdere professionalisering van de dienstverlening. Hiermee is een grote stap gemaakt in de gebruiksvriendelijkheid van de kennisbank en dus met de vindbaarheid van informatie.

Lees verder »
YOUNG.magazine.Tweede-Kamer-greenport

Magazine YOUNG. ook in de Tweede Kamer

Niemand minder dan Caroline van der Plas kreeg van Allan, Daan en Tim hun magazine YOUNG. Flowering the Future overhandigd. Na een goed gesprek zorgde het reisje naar de Tweede Kamer zorgde er ook voor dat het magazine in diverse postvakken van kamerleden achtergelaten werd.

Lees verder »