Actuele nieuwsberichten

Jozef-school-winnaar-ronde-2-tuinbouw-battle-greenport

Basisschool De Jozefschool wint Tuinbouw Battle ronde 2

Basisschool De Jozefschool in Aalsmeer is de winnaar van de 1e Tuinbouw Battle in regio Aalsmeer. Groep 8 deed mee aan deze battle waarbij tulpen gekweekt werden in de klas. Ze zijn uitgekozen als winnaars vanwege hun grote inzet en goede samenwerking rondom het thema ‘kweken in de klas’.

Lees verder »
Groen-Doen-Plein-9-april-sassenheim-greenport

GroenDoenPlein op zaterdag 9 april in Sassenheim

Raak op zaterdag 9 april geïnspireerd en geënthousiasmeerd om zelf aan de slag te gaan met het vergroenen van huis en tuin. De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen organiseren in samenwerking met De Groene Uitdaging het GroenDoenPlein van 11.00 tot 15.00 uur in Park Rusthoff in Sassenheim.

Lees verder »
Koning-opent-Floriade-2022-greenport

Koning opent Floriade Expo 2022 in Almere

Zijne Majesteit de Koning opent woensdagmiddag 13 april de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere. Met het thema Growing Green Cities richt Floriade zich op het leefbaarder, leuker en duurzamer maken van steden. De Nederlandse tuinbouwsector presenteert, samen met vierhonderd (inter)nationale deelnemers, hiervoor haar innovatieve ideeën en oplossingen.

Lees verder »
Gebiedsprogramma- 2B(l)oeiende-Bollenstreek-greenport

Video Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek

In 2016 hebben de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek samen met vele (vrijwilligers)organisaties en ondernemers het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek opgesteld. Met diverse partners hebben zijn er de afgelopen jaren projecten op het gebied van recreatie, natuur, landschap en erfgoed

Lees verder »
IMPACT2025-ImprovingValueChain-innovatieprijs-tuinbouw-greenport

Doe mee met de Topsector T&U Innovation Prize

De Nederlandse tuinbouw heeft een aantal uitdagingen voor de toekomst als het gaat om innovatie voor de teelt, maar ook voor de totale waardeketen.

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) nodigt startups en scale-ups uit die werken aan een product dat en/of service die bijdraagt aan het optimaliseren van de waardeketen. Aanmelden voor de vierde editie van de Topsector T&U Innovation Prize 2022 kan t/m zondag 1 mei 2022.

Lees verder »
diesel-accijns-prijzen-greenport

Teruggaaf accijns dieselvoorraad vóór 8 april aanvragen

De website van Cumela meldt dat de accijnsverlaging van 11,1 cent ook geldt ook voor de aanwezige diesel in voorraadtanks op 1 april 2022. Bij de Douane kunnen bedrijven het accijnsverschil tussen het reguliere en het verlaagde tarief terugvragen. Dat moet wel uiterlijk 8 april gebeurd zijn.

Lees verder »