Actuele nieuwsberichten

kick-off-demoveld-fieldlab-bollenjongens-has-llb7-greenport

Officiële kick-off Demoveld X Bollenjongens

De start van het project Demoveld X Bollenjongens werd op woensdag 17 januari officieel beklonken in Watertoren Bollenstreek. Met een feestelijke mocktail proostten de aanwezige partners op de start van het project. Een project waarbij in Hillegom praktijkonderzoek gedaan wordt naar natuurinclusieve bollenteelt en andere manieren van telen. De dag vormt ook het beginpunt voor het ontwerpen van een groter Fieldlab waarin het demoveld wordt opgeschaald naar een regionale proeftuin. Het demoveld is voor zowel ondernemers als publiek te bezoeken.

Lees verder »
finalisten-tuinbouw-ondernemersprijs-2024-greenport

Genomineerden Tuinbouw Ondernemersprijs 2024 bekend

De finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2024 zijn bekendgemaakt op dinsdag 16 januari, evenals de vier finalisten voor de themaprijs ‘Circulair Ondernemen’.
Voorzitter Michiel F. van Ginkel verraste de finalisten. Op woensdag 6 maart horen zij op ze er met de prijs vandoor gaan.

Lees verder »
Uitreiking-eerste-exemplaar-boek-'Bemesting-in-bloembollenteelt-mechanisatie-greenport

Lancering boek ‘Bemesting in de bloembollenteelt’

Het boek ‘Bemesting in de bloembollenteelt’ werd op dinsdag 9 januari gelanceerd, waarbij het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Peter van Saase. Hij ontving het boek uit handen van Anne Marie van Dam (auteur) en Barry Looman (interim-voorzitter van Stichting Bollenacademie).

Lees verder »