Actuele nieuwsberichten

VierDeLente-Bollen-Planten-Greenport

Lancering Vier de Lente 2024; eerste bollen geplant

Met het winterzonnetje achter de Hollandse wolken verstopt, werden vandaag de bollen geplant op de Vier de Lente locatie. Samen met DJ Jeffrey Parmentier en lokatie-bollenjongen Matthijs Hulsebosch werden de tulpenbollen het land in gereden. Dit is ook de aftrap van de ticketverkoop voor Vier de Lente 2024 – dat dit jaar een meerdaags evenement wordt met wederom mooie nationale headliners.

Lees verder »
Groepsfoto-bezoek-gedeputeerde-katwijkerbroek-internationale-medewerkers-greenport

Gedeputeerde bezoekt huisvestingslocatie internationale medewerkers Katwijk

Gedeputeerde Anne Koning (Wonen) bezocht afgelopen vrijdag, 1 december, de huisvestingslocatie voor internationale medewerkers in Katwijkerbroek. Samen met wethouder Gerard Mostert ging ze langs bij deze locatie waar de huisvesting voor internationale arbeidskrachten goed geregeld is. Na afloop werd in het gemeentehuis verder gepraat over de ontwikkelingen en uitdagingen op gebied van arbeidsmigratie.

Lees verder »
Strodekken-winter-nieuwsbrief-greenport

Nieuwsbrief november 2023

Met onze maandelijkse nieuwsbrief informeren we je over waar we ons mee bezighouden. Dit zijn evenementen, projecten groot of klein en vertellen we je wat er gebeurt in de sector, in de regio maar ook landelijk. Lees mee en blijf op de hoogte door je onderaan deze pagina (of via de homepage) aan te melden voor de nieuwsbrief.

Lees verder »
narcis-onder-led-pps-fundamentele-systeemsprong-wur-greenport

GreenportLIVE: PPS Fundamentele Systeemsprong

Donderdag 8 februari 2024 nemen diverse sprekers je tijdens ‘GreenportLIVE: PPS Fundamentele Systeemsprong’ mee in het onderzoek: Terugkijken, om je heen kijken en vooruitkijken is het doel van deze avond. We gaan in op de resultaten van het onderzoek in de PPS Fundamentele Systeemsprong bij tulp, zantedeschia, narcis en amaryllis en uiteen in workshops. Peter Koomen, voormalig lector Aardappelinnovatie, vertelt over de vergelijkbare transitie die de aardappelindustrie heef doorgemaakt.

Lees verder »
GreenportCAFE-energie-in-de-regio-aardwarmte-greenport

GreenportCAFÉ: energie in de regio – aardwarmte

Het GreenportCAFÉ van donderdag 16 november stond in het teken van ‘energie in de regio- aardwarmte’. Wim Crama en Theo Alkemade vertelden over de plannen rondom de winning van aardwarmte. Wat is al concreet, waar ligt de focus en wat is het doel voor 2026/2027?

Lees verder »
Kwekerij-Van-Haaster-landbouwportaal-rijnland-greenport

Louis van Haaster over Landbouwportaal Rijnland: frisse blik levert waardevolle inzichten op

Je wilt je bedrijf goed overdragen. Dan kan door er van alles aan te doen om een zo gezond mogelijk bedrijf neer te zetten en te behouden, voor de volgende generatie. Verduurzaming staat al jaren hoog op de agenda bij de H.M. van Haaster Kwekerij BV en door gebruik te maken van een coach het Landbouwportaal Rijnland kregen Louis en Harry nuttige adviezen: “Je denkt al snel dat je alles wel weet en goed doet, maar juist zo’n frisse blik levert waardevolle inzichten op.”

Lees verder »