Actuele nieuwsberichten

Winnaars Tuinbouw Battle ronde 2 ontvangen prijs

Basisschool de Meerpaal (Leiden) en Daltonschool Klaverweide (Noordwijk) zijn de winnaars van de Tuinbouw Battle ronde 2. De groepen 7 en 8 deden mee aan deze battle waarbij tulpen gekweekt werden in de klas. Beide klassen werden uitgekozen als winnaars vanwege hun grote inzet en creativiteit rondom het thema ‘kweken in de klas’.

Lees verder »
jongeren-zomervakantie-bijbaan-bollensector-greenport-duin-en-bollenstreek

Scholieren aan het werk

De zomervakantie komt er weer aan en dit betekent dat veel jongeren aan het werk gaat in het sierteeltcluster. Van bollen pellen tot werken op het land, het komt allemaal voorbij. Maar wat mag nu precies wel en niet en op welke leeftijd?

Lees verder »
cos-uitstoot-verlagen-subsidie-greenport-duin-en-bollenstreek

Klimaatfonds voor de landbouw

De uitstoot van broeikasgassen moet sneller omlaag om de Klimaatdoelen van Parijs te halen. De Food & Agri-sector is één van de sectoren die hieraan een belangrijke bijdrage kan leveren. Om de sector te steunen lanceren het Nationaal Groenfonds, Rabobank en de Nederlandse Waterschapsbank (NWB Bank) samen het Klimaatfonds voor de landbouw, waarbinnen 70 miljoen euro beschikbaar is voor projecten die bijdragen aan de realisatie van de doelen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) vanuit het Klimaatakkoord.

Lees verder »
alle-tuinen-groen-greenport-duin-en-bollenstreek

Tegels er uit, plantjes er in

Tegels eruit, planten erin!

In het weekend van 14 en 15 mei wordt in de Duin- en Bollenstreek weer de Steenbreek actie georganiseerd. Op deze dagen kun je de tegels uit je tuin inruilen voor gratis plantjes bij de aangesloten tuincentra. Meer groen is goed voor de biodiversiteit.

Lees verder »