Actuele nieuwsberichten

Greenport-zoekt-programmamanager-duin-en-bollenstreek

Gezocht: Programmamanager Greenport Duin- en Bollenstreek

Ben jij een ervaren/stevige programmamanager? Werk je graag in een complexe omgeving? En zou je het geweldig vinden om jouw talenten in te zetten voor de Greenport Duin- en Bollenstreek? Dat kan! De Greenport is namelijk op zoek naar een nieuwe programmamanager! Bekijk hieronder de volledige vacature.

Lees verder »
mark-allan-enjoy-the-flowers-campagne-greenport-duin-en-bollenstreek.

Bollenkwekers klaar voor toeristengolf

Bollenjongens- en kwekers Mark Hulsebosch en Allan Visser verspreiden banners naar collega-kwekers om te voorkomen dat toeristen uit binnen- en buitenland dit voorjaar dwars door de velden met bloeiende tulpen, narcissen en hyacinten banjeren. Ook worden er zo’n 50 vrijwillige bollenambassadeurs ingezet die bij de velden in de Bollenstreek tekst en uitleg geven over de teelt.

Lees verder »
Tulp-verwerken-schuur-greenport

BKD publiceert jaarverslag 2021

Ieder jaar presenteert de BKD haar jaarverslag aan de minister en haar aangesloten telers en handelaars. In het jaarverslag geven zij inzicht in onze financiële en operationele prestaties van het afgelopen jaar. Hier vind je de highlights van het afgelopen

Lees verder »
krachten-bundelen-topsector-tu-greenports-nederland

Topsector T&U en Greenports Nederland bundelen hun krachten!

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) gaat samen met Greenports Nederland optrekken om de door onderzoek opgedane en beschikbare kennis naar de ondernemer te brengen. Topsector T&U beschikt over middelen voor onderzoek en heeft een valorisatieprogramma (IMPACT2025) met onder andere innovatiemakelaars en netwerkactiviteiten. De regionale Greenports beschikken over een netwerk aan ondernemers en bedrijven, en hebben contacten met regionaal HBO. Ze gaan samen werken aan innovatie, valorisatie en kennisverspreiding. Daarbij zijn de plannen en de behoeftes van de ondernemers leidend.

Lees verder »
Minister-Staghouwer-op-bezoek-bij-de-Nederlandse-tuinbouw-

Minister Staghouwer op bezoek bij de Nederlandse tuinbouw

Henk Staghouwer, de kersverse minister voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, bracht op maandag 14 maart een bezoek aan de Nederlandse tuinbouw. Hij bezocht World Horti Center in Naaldwijk voor een werklunch en rondleiding. Aansluitend ging hij op bezoek bij groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan, kweker en verpakkingsbedrijf Beekenkamp Group en Koppert, een bedrijf dat gespecialiseerd is in duurzame gewasbescherming.

Lees verder »