Actuele nieuwsberichten

bedankt plant

Bedankt Plant-campagne brengt ode aan planten op thuiswerkplek

De meerjarige consumentencampagne ‘Bedankt Plant’ gaat ook in het najaar van 2021 weer lopen. De succesvolle campagne, die een opvallende ode brengt aan planten, is deze keer vooral gericht op de (thuis)werkplek. Want ook op die plek maken planten je energieker, relaxter, gelukkiger en gezonder.

Lees verder »
green-fund-onderwijs-greenport-duin-en-bollenstreek

Fonds GROEN-Direkt voor groen onderwijs

De GROEN-Direkt Najaarsbeurs op 25 en 26 augustus – 25e editie – was de aftrap van het nieuwe GREEN Education Fund. Met dit initiatief gaat de grootste groene marktplaats van Europa zich de komende jaren inzetten voor onderwijs in het groen, van basisschool tot universiteit.

Lees verder »
#uitjebloembol-lubbe-vlogserie-greenport-duin-en-bollenstreek

#uitjebloembol in Lisse met Cas, Britt en Jasmijn

In de vlogserie #uitjebloembol nemen een aantal jongeren je een dag mee tijdens hun (vakantie)baan tussen de bollen en de bloemen in onze Greenport.

Cas, Britt en Jasmijn werken bij het bedrijf van hun vaders, Lubbe Lisse. Vorig jaar deden ze ook al mee en laten je nu o.a. zien waarom biodiversiteit belangrijk is. #uitjebloembol neemt je mee.

Lees verder »
Hyacinten-greenport-duin-en-bollenstreek-pps-bollencoaster

Agrifirm-GMN onderzoekt in Voorhout toekomstbestendige bollenteelt

De bloembollensector staat voor flinke uitdagingen. Het areaal geschikte teeltgronden krimpt, kwaliteitseisen worden scherper en het aantal beschikbare middelen neemt af. Het samenwerkingsverband Agrifirm-GMN gaat in het Zuid-Hollandse Voorhout proeven uitvoeren om oplossingen te zoeken voor een toekomstbestendige bollenteelt. Greenport Duin- en Bollenstreek is projectpartner in dit project PPS Bollencoaster.

Lees verder »