Actuele nieuwsberichten

gewasbescherming-middelenkast-greenport

Toelatingsprocedure laag-risicomiddelen simpeler

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biocide (Ctgb) komt binnenkort met een vereenvoudiging van de uitbreiding van laag-risicomiddelen met kleine toepassingen. Met als doel deze mogelijkheden zoveel mogelijk te stimuleren.

Lees verder »
Loket-zakelijk-zuiniger-zonnepanelen-duurzamer-ondernemen-greenportdb

Loket Zakelijk Zuiniger is geopend

De vraag naar duurzamer ondernemen is groot. Vanuit overheden maar ook de consument stelt deze vraag steeds vaker. Hoe kan jij als ondernemer duurzamer ondernemen? Je komt er achter via het speciale loket Zakelijk Zuiniger, waarin zeven partijen de handen in een slaan om zo de energietransitie op een positieve manier de goede richting op te krijgen.

Lees verder »
bodemkwaliteit-bollenacademie

Verbeter bodemkennis met gratis digitale lesmodule van Bollenacademie

De gratis online module over bodemkwaliteit is nu beschikbaar. De bodem wordt steeds belangrijker bij het telen van gewassen, ook in de bloembollenteelt en daarvoor is kennis nodig. Doe de online module en spijker je kennis bij, want: Hoe gezonder de bodem, hoe beter de gewassen groeien en met hoe minder gewasbeschermingsmiddelen we kunnen gebruiken.

Lees verder »
Reststromen-compost-greenportdb

Regionale reststomen inzetten voor compostproductie belangrijke stap naar regeneratieve bollenteelt

Door intensief landgebruik in de bollenteelt is de bodemkwaliteit laag. Bollengronden hebben een lage waterberging, lage bodemvruchtbaarheid, en lage weerbaarheid waardoor ziektedruk toeneemt. Dit levert een onhoudbare situatie op voor de bollensector en is een nieuwe regeneratieve teeltwijze nodig. Bodemverbetering in de vorm van het verhogen van het organisch stofgehalte speelt hierbij een sleutelrol, aldus studenten van de HAS in het project Living Lab B7.

Lees verder »