Actuele nieuwsberichten

Brexit-RVO-greenport

Nieuwe kansen voor door Brexit geraakte bedrijven

Ben je zakelijk getroffen door Brexit? Dan vraagt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) je om je bedrijf aan te melden voor het EU-Handelsprogramma. “We zetten 32 miljoen euro in om ondernemers die geraakt zijn door Brexit te ondersteunen bij hun internationale ambities,” aldus Marijn Leijten van RVO.

Lees verder »

Kinderen leren over veredeling, kweek en afzet

Kinderen van groep 8 van de St. Victorschool uit Noordwijkerhout kregen afgelopen donderdag 2 juni bij vasteplantenkwekerij Heemskerk in Noordwijk uitleg over de veredeling en de werkzaamheden op de kwekerij. Deze excursies worden geregeld door Agrarisch Noordwijk en investeert daarmee in de (groene) toekomst van de jeugd.

Lees verder »
toekomst-lto-nederland-greenport

LTO presenteert concept-toekomstvisie 2030

LTO Nederland heeft vorige week haar concept-visie op de land- en tuinbouw in 2030 gepresenteerd. Daarin richt de standsorganisatie zich op drie thema’s: goed eten, mooi groen en sterk ondernemerschap. Alle sectoren leveren hieraan een bijdrage.

Lees verder »
Dutch-lilly-days-leliedagen-greenport

Bedrijven Greenport deelnemer Dutch Lily Days 7- 10 juni

Voor de 10e keer vinden de Dutch Lily Days plaats en drie bedrijven uit de regio zetten van 7-10 juni hun deuren open. De opening vindt plaats op dinsdag 7 juni bij VWS Flowerbulbs waar een veelbelovende nieuwe lelie wordt gedoopt door TikTok-ster Xiaoxue, een duidelijke verwijzing naar vernieuwinging en innovatie in de leliemarkt.

Lees verder »