Actuele nieuwsberichten

meld-je-aan-voor-tuinbouw-ondernemersprijs-greenport

Speciale actie voor kleine bedrijven: Quickscan vitaliteit in je bedrijf

Een bedrijf waar je mensen graag werken, minder ziektekosten, een veilige werkomgeving en binding van medewerkers met je bedrijf. Dat is de winst als je aandacht hebt voor de vitaliteit van je medewerkers. Doe de Quickscan vitaliteit van Stigas en krijg zicht op wat je al doet voor de inzetbaarheid van je medewerkers en waar nog kansen liggen voor verbetering.

Lees verder »
knotwilg-gratis-biodiversiteit-greenport

Samen op weg naar een natuurinclusieve teelt in 2030

Natuurinclusief werken in de bollenteelt brengt kansen voor biodiversiteit, maar helpt ook om als sector de doelen voor een schone teelt in 2030 te behalen. Op de drukbezochte ledenavond van de KAVB/LTO op 19 januari werden ervaringen en kansen uitgewisseld over natuurinclusief werken en deed de voorzitter een stevige oproep om samen hiermee aan de slag te gaan.

Lees verder »
Tulpen-virus-herkenning

Nieuwsbrief januari 2023

Met onze maandelijkse nieuwsbrief informeren we je over waar we ons mee bezighouden. Dit zijn evenementen, projecten groot of klein en vertellen we je wat er gebeurt in de sector, in de regio maar ook landelijk. Lees mee en blijf op de hoogte door je onderaan deze pagina (of via de homepage) aan te melden voor de nieuwsbrief.

Lees verder »
Water-bodem-kwaliteit-erf-landbouwportal-Rijnland

Regels rondom bufferzones

Vanaf 2023 is het voor het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) verplicht om bufferstroken langs alle waterlopen te hebben. Vanaf 2024 zijn bufferstroken verplicht in de mestwetgeving, het 7e actieprogramma. De Rijksoverheid deelt een handige tabel, afbeelding en een rekentool om de bufferzone te berekenen.

Lees verder »