Actuele nieuwsberichten

Broeiboek Tulp 2.0 gelanceerd

Rianne van der Hulst, voorzitter van de Bollenacademie, reikte het eerste exemplaar van het geheel herziene en geactualiseerde Broeiboek Tulp 2.0. uit aan Jasper Dogterom van Dogterom Flowerbulbs. Jasper is opvolger en heeft als missie om op een zo duurzaam mogelijke manier bloembollen én voedsel te produceren.

Lees verder »

Bollenjongens en onderzoekers bezoeken John Huiberts en Fieldlab Bol

De Bollenjongens en een aantal onderzoekers van het Living Lab B7 zijn op woensdag 10 april op excursie geweest bij John Huiberts en Fieldlab Bol. Deze ochtend hebben we besproken wat er in Noord-Holland gebeurt op het vlak van verduurzaming van de bollenteelt. Hierin hebben we met elkaar ideeën en aanpakken kunnen uitwisselen over samenwerken in Bollenstreek. Dit dient als belangrijke input en inspiratie voor het Fieldlab Bollenstreek. 

Lees verder »
Leerlingen-VSO-Het-Duin-winnaar-Tuinbouw-Battle-Award-Vroegbloeiers-greenport

VSO Het Duin wint Tuinbouw Battle Award 2024 op podium Vroegbloeiers

De Tuinbouw Battle Award ging op woensdag 17 april naar VSO het Duin (klas OB 1) uit Noordwijk. Tijdens de Vroegbloeiersochtend (onderdeel Vier de Lente) kregen zij in de opbouwhal van Bloemencorso Bollenstreek de award uitgereikt met als extra prijs een bezoek aan de Tulip Experience Amsterdam. De finale werd feestelijk afgesloten met een optreden van BENR.

Lees verder »
delegatie-tussen-tulpen-wethouders-statenleden-greenport

Veldbezoek Duin- en Bollenstreek met het oog op de toekomst

Met de blik vooruit nodigde Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en LTO Noord Duin- en Bollenstreek wethouders van de Bollenstreekgemeenten, statenledenleden van provincie Zuid-Holland en diverse andere partijen uit op vrijdag 12 april voor een veldbezoek door de streek. Doel het van het bezoek: partijen kennis laten maken met de agrarische sector en het gesprek aangaan om ook elkaar te leren kennen.

Lees verder »
verdegaal-nationale-proeftuin-precisielandbouw-greenport- hycainten

Met kleine investering toch tot verbeelding sprekend resultaat

Hyacintenteler Henk Verdegaal in Noorwijkerhout heeft een begin gemaakt met de geautomatiseerde plaatsspecifieke aanpak van probleemonkruiden. Dronebeelden zijn gemaakt en op basis daarvan een taakkaart. Een eerste perceel is aangepakt. Qua herkenning van de distels moet het nog beter. ‘We willen door op de ingezette weg.’

Lees verder »
Hackaton-hortiheroes-greenport

HortiHeroes nodigt studenten uit de sector te hacken

Tijdens de HortiHeroes Hackathon op 31 mei in het World Horti Center gaan studenten – onder begeleiding van sector experts vanuit o.a. Rijk Zwaan, Koppert Cress, Division Q en Glastuinbouw Nederland – aan de slag met het genereren van oplossingen voor een toekomstbestendige tuinbouw. Meld jij je ook aan?

Lees verder »