Actuele nieuwsberichten

tuinbouwakkoord-greenports-nederland-greenport-duin-en-bollenstreek

Terugblik Nationaal Tuinbouwcongres online

Vanuit het World Horti Centre in Naaldwijk werd het Nationaal Tuinbouwcongres online gepresenteerd. Deelnemers konden via een livestream tijdens het eerste gedeelte van het programma het gesprek tussen Adri Bom-Lemstra (voorzitter Greenports Nederland) en Marije Beens (wnd DG Agro ministerie LNV) volgen. Centraal stond de vraag “Is het Tuinbouwakkoord crisisproof?”

Lees verder »
Bollenroute-bollie-greenport-duin-en-bollenstreek

Landelijke bloembollenactie voor jong en oud gestart

Om voor jong en oud op een opvallende manier aandacht te schenken aan de planttijd van voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, krokussen en narcissen, organiseert de KAVB – de belangenbehartiger van de Nederlandse bloembollensector – dit najaar een actie waarmee een ‘bollenroute’ van Beer Bollie door het hele land kan ontstaan. De wedstrijd loopt tot en met 30 november.

Lees verder »
bollenafval-greenport-duin-en-bollenstreek

Zes nieuwe grondstoffen uit organische reststromen

Onze Greenport verkent samen met Delphy, Greenport Ontwikkelingsmaatschappij Duin- en Bollenstreek, Meerlanden, Otte Lisse en Studieclub Tulp 2.0 de mogelijkheden om bollen- en ander plantaardig afval op te waarderen. Het is mogelijk om wel zes nieuwe grondstoffen uit het lokaal aanwezige plantaardige materiaal te halen.

Lees verder »
cursus-online-verkoop-greenport-duin-en-bollenstreek

Online verkoop smaakt naar meer

Vier inspirerende cursusavonden hebben de deelnemers achter zich. Het werd door de verschillende sprekers nog eens extra duidelijk… de ontwikkelingen op dit gebied gaan ongelooflijk snel! En welke keuzes maakt jouw bedrijf hierin?! Voor elk bedrijf ligt dat anders.

Lees verder »