Actuele nieuwsberichten

Bollenvelden-agrotoerisme-greenport-duin-en-bollenstreek

Subsidie voor toerisme

Toerisme is een grote trekker in de streek, dat weet ook de provincie Zuid-Holland. Om de balans te vinden tussen de positieve en negatieve effecten van toerisme en beter te laten aansluiten op haar maatschappelijke opgaven heeft de provincie een subsidiepot van 500.000 EURO beschikbaar.

Lees verder »
Proefveldje-bollenporrie-compost-greenport-duin-en-bollenstreek

Compost: gooi niet alles op een hoop!

Bollenafval, een prima reststroom om compost mee te maken. Maar, goede compost is niet zomaar vervaardigd. De reststromen, zoals plantaardig materiaal, moeten op de juiste manier worden aangeboden en verwerkt.

Lees verder »
geld-subsidie-overheid-greenport-duin-en-bollenstreek-scaled-e1604307343476

Regelingen Corona

Als ondernemer kun je gebruik maken van diverse regelingen die de overheid beschikbaar heeft om omzetverlies tegemoet te komen.

Er is een palet aan maatregelen die je kunt vinden op de site van de Rijksoverheid en we bespreken er een aantal in dit bericht.

Lees verder »
GreenportLIVE 22-10-20- goed-werkgeverschap-huisvesting-arbeidsbmigranten

GreenportLIVE: Goed werkgeverschap en huisvesting arbeidsmigranten

Donderdag 22 oktober organiseerden wij een live bijeenkomst over goed werkgeverschap en huisvesting van arbeidsmigranten. Andries Middag sprak met agrarisch ondernemer van het jaar Rob Baan (KoppertCress), wethouder Gerard Mostert (gemeente Katwijk) en Bert Verheij (HomeFlex) over deze twee onderwerpen die hand-in-hand met elkaar gaan.

Lees verder »
zij-instroom-greenport-duin-en-bollenstreek

Zij-instroom in de sector

De komende maanden onderzoekt onze Greenport of er draagvlak is voor een arbeidsmarktproject zoals GroenStart. Martijn Grosman en Sven van Sligter zijn op zoek naar bedrijven die geïnteresseerd zijn in arbeidskrachten die niet per sé een tuinbouwachtergrond hebben. Praat mee en wellicht kan GroenStart in 2021 ook bij ons van start.

Lees verder »