Actuele nieuwsberichten

totaal-aantal-normoverschrijdingen-oppervlaktewater-per-jaar

Minder normoverschrijdingen oppervlaktewater in 2023

Rijnland laat weten dat er minder normoverschrijdingen zijn (dan eerdere jaren) in het oppervlaktewater in het bollengebied in 2023. Zelfs het laagste sinds het meten vanaf 2014. De mate van normoverschrijding (hoe vaak de concentratie boven de norm ligt) was ook lager dan in de voorgaande jaren. Voor 2023 is dit goed nieuws. Voor 2024 zijn er ook metingen gedaan, waarbij er wel normoverschrijdingen zijn gemeten.

Lees verder »
Bloembollenverkoop-bollen-bloemen-rusland-export-oekraine

Officiële opening derde Centrum Weerbare Sierteeltsector in Rijnsburg

Burgemeester Cornelis Visser opende op donderdag 14 maart samen met Steven van Schilfgaarde – CEO Royal FloraHolland – en Peter Koot – teamchef Politie Katwijk-Noordwijk- het derde Centrum Weerbare Sierteeltsector. Het centrum is gevestigd op de locatie van Royal FloraHolland in Rijnsburg en zal net als de andere twee centra bijdragen aan een goede operationele samenwerking om ondermijning in de sierteelt tegen te gaan.

Lees verder »
huisvesting-int.mw.greenportcafe

GreenportCAFÉ: Huisvesting internationale medewerkers in Bollenstreek

Internationale medewerkers zijn niet weg te denken uit de Bollenstreek. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met diverse sectoren in onze regio. Deze medewerkers hebben ook een plek nodig om te wonen en te ontspannen en dat is lastig in de Bollenstreek. Ook voor de lokale overheid is het een dossier dat aandacht vraagt. Wij gaan hier op woensdag 3 april dieper op in tijdens het GreenportCAFÉ: Internationale medewerkers en hun huisvesting in de Bollenstreek.

Lees verder »
Drones-sensortechniek-data-greenport

Call AiNed Learning Communities 2024 (Stichting AiNed)

De inschrijving voor de AiNed Learning Communities 2024 is geopend. Met deze uitnodiging roept AiNed Nederlandse mkb-ondernemingen en maatschappelijke organisaties op om hun kennis en vaardigheden op het gebied van kunstmatige intelligentie te vergroten. De benadering van een Learning Community is gebaseerd op case-based leren. Voor deze oproep is een budget van 28,4 miljoen euro beschikbaar gesteld, dat in twee rondes zal worden toegekend. Indienen kan tot 5 juli 2024.

Lees verder »
Drone-data-remote-sensing-sierteelt-greenport-umv

Drones en AI helpen boeren bij het voldoen aan Europese milieuregels

Onderzoekers van Unmanned Valley, Greenport Duin- en Bollenstreek en NL Space Campus zijn erin geslaagd om een AI-model te ontwikkelen waarmee drones botrytis kunnen herkennen. Het model gebruikt kunstmatige intelligentie om grote hoeveelheden dronedata te analyseren. Het resultaat is een overzichtelijke kaart waar op de millimeter nauwkeurig is te zien welke planten ziek zijn of risico lopen. Zo kan het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen aanzienlijk worden verlaagd. De eindresultaten van ‘Remote Sensing voor Sierteelt’ zijn woensdagavond 6 maart gepresenteerd op Unmanned Valley.

Lees verder »