Actuele nieuwsberichten

RIE-omgeving aangepast

Per 1 december is de nieuwe risico-inventarisatie en –evaluatie (RIE) voor multifunctionele landbouw beschikbaar. Waarom? Het aantal agrarische bedrijven dat er andere activiteiten bij gaat doen groeit sterk.

Lees verder »
Bollen-onder-camera-pps-bollrevolutie-4.0-greenportdb

Bollenrevolutie 4.0: Boleigenschappen detecteren met 3D-camera’s

Goede en afwijkende bollen van elkaar scheiden door middel van een 3D-camera? Het blijkt mogelijk uit de resultaten van een onderzoek van Wageningen University & Research (WUR).
Met behulp van deep learning wordt een dataset met foto’s gemaakt die verder moet groeien om er voor te zorgen dat het netwerk nog beter wordt in het detecteren van verschillende afwijkingen.

Lees verder »
NOW-regeling-voorschotbedragen-greenport-duin-en-bollenstreek

Verleende voorschotbedragen NOW 2.0 bekend

In het register van het UWV is informatie te vinden over welke werkgevers de NOW aanvragen, wat hun standplaats is en wat het verstrekte voorschotbedrag is.

In deze lijst staan 33 bedrijven met daarin het woord ‘bloembollen’ of ‘bulbs’. De bedragen die deze bedrijven aanvragen variëren van een paar duizend euro tot meer dan twee ton.

Lees verder »
lopende-band-coronamaatregelen-greenport-duin-en-bollenstreek

Coronawet per 1 december vereenvoudigt regels

Per 1 december 2020 treedt de tijdelijke wet maatregelen covid-19 – ook wel coronawet genoemd – in werking.

Met deze tijdelijke wet ontstaat er een landelijke wet- en regelgeving wat corona betreft. De eerder vastgestelde noodverordeningen komen daarmee te vervallen en wordt voldaan aan de vraag om maatregelen zoals 1,5-meter-afstand en mondkapjesplicht eerst voor te leggen aan het parlement.

Lees verder »
Tuinbouw-battle-greenport-duin-en-bollenstreek

Tuinbouw Battle gestart

De Tuinbouw Battle is een project van Greenport Duin- en Bollenstreek. In de voorbereiding en uitvoering werken we samen met Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin – en Bollenstreek (onderdeel Economic Board Duin- en Bollenstreek) en het Wellantcollege. De Tuinbouw Battle wordt financieel mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Stimuflori, Holland Rijnland, Container Centralen en lokale Rabobanken.

Lees verder »