Actuele nieuwsberichten

avondklok-greenport-duin-en-bollenstreek

Werkgeversverklaring avondklok beschikbaar

Vanaf zaterdag 23 januari tot woensdag 10 februari 2021 voert het kabinet een avondklok in. Het is verboden om zonder geldige reden op straat te zijn tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends. Zorg voor dieren en planten is cruciaal werk dat tijdens de avondklok mag worden uitgevoerd. Ondernemers en werknemers in de land- en tuinbouw mogen hiervoor dus ’s avonds blijven reizen, mits zij een eigen verklaring én een werkgeversverklaring avondklok bij zich hebben.

Lees verder »

Crisisorganisatie Tuinbouw over maatregelenpakket

Het gepresenteerde pakket aan steunmaatregelen zal een groot aantal bedrijven in de tuinbouw door de coronacrisis helpen. “Daar zijn we tevreden over. Tegelijkertijd zien we dat een belangrijke groep bedrijven helaas nog steeds tussen wal en schip valt”, zegt Jaap Bond, voorzitter van de Regiegroep van de crisisorganisatie Coronacrisis Tuinbouw.

Lees verder »
Cargo-route-greenport-duin-en-bollenstreek

Greenport partner in Cargoloop Holland

Is het mogelijk om Is het mogelijk om bloemen en andere versproducten in de toekomst via een zogenaamde hyperloop te vervoeren vanaf Schiphol naar de bloemenveiling?

Greenport Duin- en Bollenstreek is partner in het project Cargoloop Holland. Deze samenwerking tussen 28 partijen onderzoekt de mogelijkheden van deze techniek. Via een hyperloop kunnen goederen via buizen boven of onder de grond met gigantische snelheid verplaatst worden.

Lees verder »
geothermie-aardwarmte-greenport-duin-en-bollenstreek

In de bubbel met aardwarmte

D4 en Firan verkennen samen met het tuinbouwcluster Trappenberg-Kloosterschuur de mogelijkheden voor warmte-uitwisseling tussen tuinders en de businesscase voor een lokaal warmtenet. In de regio is er potentie om aardwarmte te ontwikkelen om de Duin- en Bollenstreek en omliggende regio’s te voorzien van duurzame warmte. Hiermee kan de Duin- en Bollenstreek andere regio’s helpen in de energietransitie!

Lees verder »
Bijen-bestuiving-greenport-duin-en-bollenstreek

Innovativiteit bollensector gaat verder dan eigen erf

De coronacrisis heeft ook bij bedrijven in het cluster in en om de bollenteelt haar sporen nagelaten en dat maakte de drive om te innoveren in de bollensector nog groter dan deze toch al was. Die conclusie trekken Greenport Duin- en Bollenstreek, KAVB en LTO Noord naar aanleiding van de noviteiten die op 14 en 15 januari digitaal tentoongesteld werden op de eerste digitale versie van de 71e Mechanisatiebeurs.

Lees verder »
Annemieke-de-Man-greenport-duin-en-bollenstreek

Nieuw gezicht bij de Greenport

Per 1 januari 2021 is Annemieke de Man gestart bij onze Greenport als projectleider huisvesting internationale medewerkers. Deze functie voert zij sinds augustus 2020 ook uit binnen Greenport Aalsmeer. medewerkers.
In deze rol werkt zij aan een programma en het creëren van een netwerk van organisaties die elkaar kunnen helpen bij het realiseren van goede en extra woonruimte voor internationale medewerkers.

Lees verder »