Actuele nieuwsberichten

NOW-regeling-langer-open-greenport-duin-en-bollenstreek

NOW 3 langer geopend

Het UWV-loket om een aanvraag in te dienen voor de derde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is weer open gegaan. Aanleiding is de lockdown die het kabinet maandagavond heeft afgekondigd.

Lees verder »

RIE-omgeving aangepast

Per 1 december is de nieuwe risico-inventarisatie en –evaluatie (RIE) voor multifunctionele landbouw beschikbaar. Waarom? Het aantal agrarische bedrijven dat er andere activiteiten bij gaat doen groeit sterk.

Lees verder »
Bollen-onder-camera-pps-bollrevolutie-4.0-greenportdb

Bollenrevolutie 4.0: Boleigenschappen detecteren met 3D-camera’s

Goede en afwijkende bollen van elkaar scheiden door middel van een 3D-camera? Het blijkt mogelijk uit de resultaten van een onderzoek van Wageningen University & Research (WUR).
Met behulp van deep learning wordt een dataset met foto’s gemaakt die verder moet groeien om er voor te zorgen dat het netwerk nog beter wordt in het detecteren van verschillende afwijkingen.

Lees verder »
NOW-regeling-voorschotbedragen-greenport-duin-en-bollenstreek

Verleende voorschotbedragen NOW 2.0 bekend

In het register van het UWV is informatie te vinden over welke werkgevers de NOW aanvragen, wat hun standplaats is en wat het verstrekte voorschotbedrag is.

In deze lijst staan 33 bedrijven met daarin het woord ‘bloembollen’ of ‘bulbs’. De bedragen die deze bedrijven aanvragen variëren van een paar duizend euro tot meer dan twee ton.

Lees verder »
lopende-band-coronamaatregelen-greenport-duin-en-bollenstreek

Coronawet per 1 december vereenvoudigt regels

Per 1 december 2020 treedt de tijdelijke wet maatregelen covid-19 – ook wel coronawet genoemd – in werking.

Met deze tijdelijke wet ontstaat er een landelijke wet- en regelgeving wat corona betreft. De eerder vastgestelde noodverordeningen komen daarmee te vervallen en wordt voldaan aan de vraag om maatregelen zoals 1,5-meter-afstand en mondkapjesplicht eerst voor te leggen aan het parlement.

Lees verder »