bollen-bloemen-innovatie7

Subsidie voor eigenaren van grote asbest daken

Ben je eigenaar of pachter van een groot dak met asbest in de provincie Zuid-Holland? Je kunt nu met de subsidie Zonnig Zuid-Holland asbest laten verwijderen, de constructie geschikt laten maken en de lichtgewicht zonnepanelen laten plaatsen.
royal-de-ree-co2-neutraal-zonnepanelen

Inleiding

Dat asbest slecht is voor je gezondheid weten we. Toch zijn er in de Duin- en Bollenstreek nog veel asbestdaken. Provincie Zuid-Holland heeft een subsidie voor dakeigenaren met asbestdaken, namelijk Zonnig Zuid-Holland. Je kunt met de subsidie het dak geschikt maken om zonnepanelen te plaatsen. Het stimuleert het opwekken van zonne-energie. Een mooie investering in jouw onderneming en de maatschappij.

Inzetten subsidie

De subsidie Zonnig Zuid-Holland kan worden ingezet om het dak geschikt te maken voor het plaatsen van zonnepanelen. Je kunt de subsidie dan inzetten om asbest te laten verwijderen, de constructie geschikt te maken en het voor plaatsen van de lichtgewicht zonnepanelen.

Wat is de hoogte van de subsidie?

De subsidie voor het aanpassen van uw dak voor zonnepanelen, bedraagt de subsidie € 80,- per gerealiseerde kWp (kilowattpiek) met een maximum van € 100.000.

Wat zijn de voorwaarden?

1. Het dak waarop de zonnepanelen worden geïnstalleerd is gelegen in de provincie Zuid-Holland;

2. De aanvrager is eigenaar of pachter van het dak waarop de zonnepanelen worden geïnstalleerd;

3. Het aantal m2 panelen dat wordt gesubsidieerd door Zonnig Zuid-Holland, mag niet het aantal m2 van de aanpassingen van het dak overschrijden;

4. De zonnepanelen hebben een totale capaciteit van tenminste 15 kilowatt-piek (ongeveer 45 tot 50 panelen)

5. De subsidie wordt gebruikt voor het geschikt maken van daken, het verwijderen van asbest in combinatie met de gelijktijdige aanschaf en installatie van conventionele PV-panelen of lichtgewichtpanelen.

Aanvragen

De subsidieaanvraag gaat per post of digitaal. Voor de aanvraag per post maak je gebruik van het aanvraagformulier op de website. Hier vind je ook het digitale aanvraagformulier.

Let op!

De subsidie eindigt dit jaar (2023) en de pot raakt leeg, wees er dus snel bij! Je kunt deze subsidie aanvragen bovenop de SDE++. Dit levert geen problemen op.

Lokale vakspecialisten

Heb je de subsidie aangevraagd en ben je op zoek naar een leverancier? Via www.zakelijkzuiniger.nl vind je vakspecialisten uit de regio.

Meer informatie en aanvragen?

Wil je meer weten van de subsidie Zonnig Zuid-Holland óf de subsidie aanvragen? Ga naar Zonnig Zuid-Holland en bekijk daar de voorwaarden.

Subsidie voor eigenaren van grote asbest daken