bollen-bloemen-innovatie7

GreenportLIVE: Innoverende streek met uitreiking Bollenjongens Innovatieprijs

De SMTB gaat niet door, maar de Innovatieprijs 2022 wordt alsnog uitgereikt - door de Bollenjongens - en wel tijdens een live online GreenportLIVE uitzending op 20 januari. Wie sleept dit jaar de prijs in de wacht?
Erik-Hogervorst-Daan-van-Steijn-Innovatieprijs-2022

In de streek wordt een hoop geïnnoveerd. Waar deze innovaties normaliter te zien zijn op de SMTB – en meedingen naar de innovatieprijs – is een aantal te zien op donderdag 20 januari tijdens GreenportLIVE: een innoverende streek en sector, met uitreiking van de Bollenjongens Innovatieprijs. Vanuit het bedrijfspand van Hogervorst – Creating Solutions (winnaar van de Innovatieprijs van 2021) reiken de Bollenjongens de Innovatieprijs van 2022 uit aan het meest innoverende idee.

Tijdens de uitzending is Andries Middag de gespreksleider en schuiven twee Bollenjongens, de winnaar van vorig jaar en gastheer Hogervorst, een student van de HAS uit Den Bosch en de uiteindelijke winnaar van dit jaar aan. Zij gaan in gesprek over en bekijken de innovaties – die gefilmd zijn – die in sector ontwikkeld worden, wat dit voor de sector betekent en waar kansen liggen met deze innovaties. Draagt het bij aan het algemeen goed of is het specifiek, denk hierbij aan milieu, (arbeids)duurzaamheid, kennisoverdracht of samenwerking?

Deelnemers

Met elkaar bekijken we de video’s die gemaakt zijn van de innovaties die – na een selectieronde – in de top vijf staan. De volgende vijf bedrijven en innovaties komen tijdens deze GreenportLIVE voorbij:

  • Eval: warmtepomp
  • Hogervorst: batterij management system
  • Akerboom: stapelaar
  • ISO group: plant robot
  • Agratechniek: warmtepomp

In de video’s vertellen de ontwikkelaars over zichzelf, hun bedrijf en innovatie en natuurlijk over de inzetbaarheid van de innovatie. Wat zijn de voordelen, voor wie is het bedoeld en hoe kijken zij naar de toekomst.
Tijdens de uitzending besteden we ook aandacht aan recent afgrond onderzoek door studenten van HAS Den Bosch. Ze hebben kansen voor het versterken van natuur en landschap in de Duin- en Bollenstreek in beeld gebracht.

Een interessante avond die vol zit met noviteiten, zoals we het graag zien! Ga donderdag 20 januari om 20.00 uur met ons online en mis niets van deze ontwikkelingen in de sector!

Aanmelden

Kijk donderdag 20 januari live mee via ons YouTube-kanaal. De link komt hier binnenkort online. Als je je aanmeldt, dan sturen wij je de link van te voren toe via de e-mail. Klik hier om je aan te melden.

GreenportLIVE: Innoverende streek met uitreiking Bollenjongens Innovatieprijs