bollen-bloemen-innovatie7

Genomineerden Tuinbouw Ondernemersprijs 2024 bekend

De finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2024 zijn bekendgemaakt op dinsdag 16 januari, evenals de vier finalisten voor de themaprijs 'Circulair Ondernemen'. Voorzitter Michiel F. van Ginkel verraste de finalisten. Op woensdag 6 maart horen zij op ze er met de prijs vandoor gaan.
finalisten-tuinbouw-ondernemersprijs-2024-greenport

Dinsdag 16 januari 2024 zijn de finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2024 bekend gemaakt. Voorzitter Michiel F. van Ginkel verraste Roobeek Group uit Arcen, Stolk Brothers uit Bergschenhoek, VDE plant uit Woubrugge en Iribov uit Heerhugowaard met een persoonlijk bezoek.

De vier genomineerden

  • Iribov is een toonaangevend laboratorium dat diensten uitvoert op het gebied van plantenvermeerdering en –veredeling. Het bedrijf laat zien waartoe tuinbouw Nederland in staat is. Het heeft een ruime expertise in meer dan 500 gewassen in internationale sierteelt, groente- en fruit business. Iribov scoort dan ook zeer hoog als het gaan om inzet op vernieuwende technologie.
  • Roobeek Group is uitgegroeid tot één van de grootste handelskwekerijen in tuinplanten met een afzet in heel Europa. De inzending is compact en de essentie van het bedrijf komt goed tot zijn recht. Offline, online, Roobeek heeft een sterke filosofie en een zeer hoge ambitie. De score op het maatschappelijk vlak is hoog, omdat het bedrijf met het zorgaspect verweven is.
  • Stolk Brothers is een zeer milieubewuste kweker van exclusieve Anthuriums. Ze vertellen een compleet verhaal en scoren op vrijwel alle facetten goed. De inzet op duurzaamheid is nominatie waardig.
  • VDE Plant is een familiebedrijf en actief sinds 1948. Het bedrijf teelt op milieuvriendelijke wijze tropische en luchtzuiverende planten. De jury vindt dat ze goed scoren op creativiteit, innovatie en positionering. Ook heeft het bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel en zet steeds kleine, maar zeer haalbare stappen en dat is lovenswaardig. De zichtbaarheid en inzetbaarheid in de sector wordt gezien.

Themaprijs ‘Circulair Ondernemen’

Onafhankelijk juryvoorzitter van de themaprijs Circulair Ondernemen Herold Dongelmans bezocht de finalisten van de themaprijs Circulair Ondernemen: Oesterzwammerij uit Bloemendaal, Division Q uit Monster, Circular Plastics uit Aalsmeer en Elstgeest Potplanten uit Nieuwe Wetering.

themaprijs-tuinbouw-ondernemersprijs-2024-greenport

Prijsuitreiking

Op woensdag 6 maart wordt tijdens een feestelijk evenement in Greenport Aalsmeer bekend gemaakt wie de winnaars zijn.

Over de Tuinbouw Ondernemersprijs

Genomineerden en winnaars van de Tuinbouw Ondernemersprijs treden toe tot het bijzondere gezelschap van topondernemers waar de hele tuinbouwsector trots op is. De allergrootste verdienste is dat zij de warme waardering van vakgenoten ontvangen en deze overwinning met de eigen medewerkers, collega’s en iedereen binnen het vak mogen vieren.

De winnaars komen in de schijnwerpers te staan. In 2023 hadden de winnaars en genomineerden een bereik van 3,7 miljoen personen. Daarnaast krijgen zij een podium binnen onze sector en hebben zij een ambassadeursrol. Zo zal de minister LNV het bedrijf van de winnaar bezoeken en het gesprek met hen aangaan. Ook krijgen zij kans om bij actuele thema’s hun standpunt voor het voetlicht te brengen bij o.a. vakmedia.

Naast publiciteit ontvangen de winnaars ook ondersteuning van vakexperts, zoals onder andere:

  • Voucher RVO t.w.v. € 2.500 bij internationale ondersteuning – De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stimuleert Duurzaam, Agrarisch, Innovatief en Internationaal ondernemen. RVO gaat graag met de winnende ondernemer van de Ondernemersprijs in gesprek om de internationaliseringswensen helder te krijgen. Vervolgens kunnen we een prijzenpakket op maat aanbieden. Dit kan bestaan uit een zakenpartnerscan in het doelland, een coaching-, missie- of kennisvoucher, en deelname aan een handelsmissie naar het desbetreffende land. Tevens kunnen we het grote netwerk van RVO inschakelen om de ondernemer te helpen met het opdoen van nieuwe kennis en contacten. Dit betreft een groot netwerk binnen Nederland, maar ook buiten Nederland via de ambassades en posten.

De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt gedragen door de partners: Royal FloraHolland, Rabobank, Flynth adviseurs en accountants, Interpolis | Innovatiefonds HagelUnie en het Ministerie van Landbouw van Natuur en Voedselkwaliteit. En in 2024 door de regionale partner Greenport Aalsmeer. 

Meer informatie is te vinden op de website van de Tuinbouw Ondernemersprijs.

Genomineerden Tuinbouw Ondernemersprijs 2024 bekend