bollen-bloemen-innovatie7

Nieuwe Economic Board Duin- en Bollenstreek aan de slag

De nieuwe Economic Board Duin- en Bollenstreek (EBDB, bestaande uit acht personen) presenteerde zich woensdag 17 januari in Grand Hotel Huis ter Duin. Hoofddoel van de nieuwe board: de economie van de Duin- en Bollenstreek vitaler en toekomstbestendiger maken.
Presentatie-Board-EBDB-17-01-24-greenport

De acht leden van de nieuwe Economic Board zijn Sandra Bechtholt (Keukenhof), Arjan van Beelen (Ouwehand Bouw), Dyane Brummelhuis (Stichting Fioretti Teylingen), Werner Haan (Unmanned Valley), Ferry Huurman (Rabobank), Anne Leemhuis (Marente), Sylvia Pennings (Tulip Experience) en Stephan Stokkermans (Grand Hotel Huis ter Duin). In de loop van komend jaar breidt de board verder uit met een aantal extra leden, waardoor de EBDB uiteindelijk bestaat uit 10 tot 15 personen.

Slagvaardige club met stevig netwerk

Komende jaren gaat de Economic Board aan de slag met het realiseren van een toekomstbestendige economie voor de Duin- en Bollenstreek. De gemeenten Hillegom, Teylingen, Lisse, Noordwijk en Katwijk werken hierin samen aan een gezamenlijke Economische Agenda Duin en Bollenstreek. De wethouders Economie kijken uit naar een goede samenwerking: “De nieuwe board is een slagvaardige club mensen met een stevig netwerk in het bedrijfsleven, het onderwijs, de zorg en de overheid. Samen werken we aan een vitale economie in onze streek, met daarin veel oog voor een brede welvaart voor onze inwoners en het behoud van woonaantrekkelijkheid.”

Duurzaam, gezond en kennisintensief

Het programma en de projecten van de board zijn onder andere gericht op het realiseren van een duurzame greenport, gezond toerisme en het stimuleren van de kennisintensieve (space/hightech) bedrijven en toepassingen in onze streek. Deze programma’s en projecten vormen onderdeel van de Uitvoeringsagenda Duin en Bollenstreek. De EBDB werkt nauw samen met partners als de Greenport Duin en Bollenstreek, Space Campus NL, Unmanned Valley, Stichting Promotie Duin en Bollenstreek, het bedrijfsleven, de overheid, de zorg en het onderwijs.

Naast de nieuwe Economic Board ook op de foto namens het bestuurlijk overleg Duin- en Bollenstreek en wethouders economie: Kees van der Zwet (gemeente Lisse) en Jacco Knape (gemeente Katwijk). De Raad van Toezicht a.i.: Marco Beijersbergen, Paulette Timmerman en Jos Vranken. Ernst-Jan Reinerie (directeur a.i. EBDB) en Angéliquè de Regt (programmamanager Uitvoeringsagenda Duin- en Bollenstreek).

Nieuwe Economic Board Duin- en Bollenstreek aan de slag