bollen-bloemen-innovatie7

Eerste inspiratieavond tuinambassadeurs smaakt naar meer

De tuinambassadeurs verzorgden op woensdag 23 maart hun eerste inspiratieavond ‘Onze Tuin’ in het gemeentehuis van Lisse. Deze speciaal opgeleide en enthousiaste vrijwilligers delen graag hun kennis en enthousiasme met inwoners van Hillegom, Lisse en Teylingen. En dat deden ze die avond dan ook van harte, want hoe meer groen, hoe beter en gezonder we de buurt met elkaar kunnen maken en daarmee bijdragen aan een stukje biodiversiteit.
tuinambassadeurs-tuininrichting-duin-en-bollenstreek-greenport

Het was vooral een gezellige en inspirerende avond, met veel aandacht voor nieuwbouwtuinen, bestaande tuinen, buurttuinen en adoptiegroen. Zowel uit Lisse, Hillegom en Teylingen kwamen geïnteresseerde inwoners luisteren naar tips en ervaringen voor een groene, duurzame tuin. Een van de inwoners liet weten: “Ik heb vanavond zeker dingen gehoord die ik nog niet wist en echt iets mee kan!” 

Droomtuin

Vervolgens gingen de bezoekers aan de slag met het tekenen van hun droomtuin. Een vrouw heeft met de schets van haar droomtuin een waardebon voor een plantenpakket gewonnen. Haar schets sprong eruit vanwege de ligging van de basis (terras, pad, schuur) en het gebruik van verschillende soorten planten, bomen en struiken, groen op daken, opvang van water. En ook een plekje voor de insecten en het vogelhuisje mochten natuurlijk niet ontbreken.

Vol inspiratie

De bezoekers gingen naar huis met een goodiebag en vol inspiratie om zelf aan de slag te gaan. De Tuinambassadeurs kijken tevreden terug op deze eerste inspiratieavond en hebben nu al zin in een volgende bijeenkomst om nog meer mensen te helpen met een fijne groene tuin of groen balkon.

Hulp van De Tuinambassadeurs

Ook zin om aan de slag te gaan met het vergroenen van je tuin, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Of heb je een vraag over je tuin? Dan zijn de tuinambassadeurs er voor jou! Ga naar www.degroeneuitdaging.nl/tuinambassadeurs om te zien hoe je in contact kunt komen en jouw vraag kunt stellen. Op 9 april zijn zij ook aanwezig op het GroenDoenPlein in Park Rusthoff in Sassenheim om al je vragen te beantwoorden.

Bron: De Groene Uitdaging

Eerste inspiratieavond tuinambassadeurs smaakt naar meer