bollen-bloemen-innovatie7

Webinar over drones in landbouw

Schuif op donderdag 26 oktober online aan bij het webinar over de rol van drones in de Nederlandse landbouw, georganiseerd door de Nationale Proeftuin Precisie Landbouw en Boerderij van de Toekomst in Lelystad. Tijdens dit webinar wordt de evolutie van drones in de landbouw besproken, met een focus op drie belangrijke onderwerpen.
Drone-sensortechniek-data-project-remote-sensing-greenport

De drie onderwerpen die worden besproken zijn:

1. Drones in de Landbouw – een wereldwijd overzicht:
Ontdek hoe drones wereldwijd worden ingezet in de landbouw en welke indrukwekkende resultaten ze hebben opgeleverd. Leer over de verschillende toepassingen van drones, variërend van voorkomen van wildschade tot precisie toepassingen.

2. Nederlandse praktijkervaringen met drones:
Verken bewezen toepassingen van drones in de Nederlandse landbouw op basis van praktijkproeven, testen en ervaringen van boeren en drone loonwerkers.  Ontdek hoe Nederlandse agrariërs drones hebben ingezet om efficiëntie te verbeteren, opbrengsten te verhogen en kosten te verlagen.

3. Spuitdrones in de Nederlandse open teelten – Uitdagingen en kansen:
Leer waarom spuitdrones een welkome aanvulling kunnen zijn voor de open gewasteelten in Nederland, en hoe ze kunnen helpen bij minder inzet van chemie. Bespreek de beperkingen en technische uitdagingen die nog moeten worden overwonnen om spuitdrones effectief en veilig te kunnen gebruiken voor toelating in Nederland en EU.https://sdk.companywebcast.com/sdk/player/?id=missetnationaal_20231026_1&display=126&customBtnColor=312C62,312C62

Deskundigen aan het woord

Het webinar wordt gepresenteerd door deskundigen op het gebied van landbouwtechnologie en drone-toepassingen. Zij geven waardevolle inzichten en delen praktische kennis over de huidige stand van zaken en de toekomst van drones in de Nederlandse landbouw.

Aanmelden

Het webinar is gratis en start om 20 uur.Meld je aan via de website van Nationale Proeftuin Precisie Landbouw, daar vind je ook de deskundigen die in het webinar aan het woord komen.

Bron: Greenity

Webinar over drones in landbouw