bollen-bloemen-innovatie7

Verbeter bodemkennis met gratis digitale lesmodule van Bollenacademie

De gratis online module over bodemkwaliteit is nu beschikbaar. De bodem wordt steeds belangrijker bij het telen van gewassen, ook in de bloembollenteelt en daarvoor is kennis nodig. Doe de online module en spijker je kennis bij, want: Hoe gezonder de bodem, hoe beter de gewassen groeien en met hoe minder gewasbeschermingsmiddelen we kunnen gebruiken.
bodemkwaliteit-bollenacademie

De bodem wordt steeds belangrijker bij het telen van gewassen, ook in de bloembollenteelt. Hoe gezonder de bodem, hoe beter de gewassen groeien en met hoe minder gewasbeschermingsmiddelen we toe kunnen. De bodem is de basis! Hiervoor is kennis nodig en die kennis heeft de Bollenacademie ontsloten in een zeer complete digitale lesmodule BODEM die ontwikkeld is voor MBO studenten en medewerkers op Bloembollen bedrijven.

Diverse thema’s en gratis

De module is gratis. Het enige wat moet gebeuren is een account aanmaken, zodat onthouden wordt waar je in de cursus gebleven bent. De dertien hoofdstukken gaan van fysische, chemische en biologische eigenschappen naar thema’s als klimaat, geologie, waterbeheer en verdichting. De Reader over Bodem van Aeres Hogeschool is gebruikt als uitgangspunt op basis waarvan samen met Agriholland en diverse onderwijspartijen de module is samengesteld.

Het ontwikkelen van deze digitale lesmodule is mogelijk gemaakt met financiering van Colland in het project BollenBodem. Bekijk deze nieuwe gratis lesmodule die bereikbaar is via de website: www.bollenacademie.nl. Heeft u vragen, neem dan contact op met de projectleider van BollenBodem, mw. Barry Looman (barry.looman@wur.nl) of de voorzitter van de Bollenacademie mw. Annika Versloot van de KAVB, versloot@kavb.nl.

Foto: Karin Pepers

Verbeter bodemkennis met gratis digitale lesmodule van Bollenacademie