bollen-bloemen-innovatie7

Uitdaging scholieren glastuinbouwbedrijven: Battle begint!

Glastuinbouwondernemers die werken met scholieren kunnen meedoen aan de Go Go Green Battle. In deze competitie strijden scholieren namens het glastuinbouwbedrijf om een mooie hoofdprijs. In onderlinge samenwerking werken ze aan verschillende challenges (1 hoofd- en 3 weekopdrachten) en leren zo de glastuinbouwsector met haar diversiteit aan facetten beter kennen. Dat is het doel van Go Go Greenhouse, een initiatief van Glastuinbouw Nederland. Meld je aan voor 1 september!
go-go-green-battle-glastuinbouw-greenport

Al eerder berichtten we over deze battle waarbij scholieren werkzaam in de glastuinbouw de strijd met elkaar aangaan. De uitdagende opdrachten raken thema’s zoals duurzaamheid, marketing, klimaat en techniek. Als rode draad werken de scholieren, die bij de glastuinbouwbedrijven werken, aan een zogeheten ‘Battle Mobile’. Hier krijgen de teams wekelijks tips, hulp en inspiratie voor, waardoor het niet veel tijd kost en vooral leuk is om aan deel te nemen. Alle opdrachten leveren punten op die meetellen voor de eindscore. Tijdens de finale op 23 oktober bepaalt een speciale vakjury welk team de hoofdprijs wint: een kart- en barbecue-arrangement bij Van der Ende Racing Inn in Poeldijk.

Teambuilding

Via de Go Go Green Battle ontdekken de scholieren meer over de glastuinbouwsector. De ondernemers werken zo mee aan de hoofdboodschap van Go Go Greenhouse: ‘de glastuinbouw is een veelzijdige, vernieuwende een aantrekkelijke sector om in te werken met vele kansen en mogelijkheden.’ Ook biedt de ondernemer via dit initiatief zijn scholieren een uitdagend extraatje en wordt gewerkt aan teambuilding en betrokkenheid.

Meedoen en aanmelden

Op woensdag 29 september start de battle van deze herfst voor scholieren die werken in de glastuinbouw. Het startschot gaat gepaard met een rondje karten voor alle teamleden, als voorproefje op de hoofdprijs. Elk team kan zich aanmelden tot 1 september via GoGoGreenBattle.nl. Wie durft de strijd aan te gaan met andere glastuinbouwbedrijven? Check ook de website GoGoGreenBattle.nl voor meer informatie, of neem contact op met projectleider Agnes van den Berg, telefoonnummer: 06 288 892 34.

Go Go Greenhouse wordt mede mogelijk gemaakt door Colland Arbeidsmarkt.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Uitdaging scholieren glastuinbouwbedrijven: Battle begint!