bollen-bloemen-innovatie7

TOP Ondernemerschap Programma groot succes, volgende lichting in september

In januari 2022 startte het TOP Ondernemerschap Programma ook in de bollensector. Hét programma voor ondernemers, beoogd opvolgers en leidinggevenden met inspirerende bedrijfsbezoeken, verdiepende bijeenkomsten en met persoonlijke coaching en begeleiding. Na deze succesvolle editie is er reden genoeg om in september de volgende ronde te draaien,
TOP-Ondernemerschap-Programma-bollenteelt-greenport

In januari startte het TOP Ondernemerschap Programma ook in de bollensector. Hét programma voor ondernemers, beoogd opvolgers en leidinggevenden met inspirerende bedrijfsbezoeken, verdiepende bijeenkomsten en met persoonlijke coaching en begeleiding. 

Het TOP Ondernemerschap Programma is een totaalpakket

In de afgelopen maanden hebben de deelnemers bedrijven binnen en buiten de sector bezocht zoals onder andere kwekerij Streng Growers, gerbera teler LG Flowers en auberginekwekerij Purple Pride. Ieder bedrijf heeft niet alleen de deuren geopend waardoor de deelnemers een kijkje in de keuken hebben gekregen, maar de ondernemer deelde ook zijn/haar lessen in het ondernemerschap. Samen met de deelnemers gingen zij in op de successen van het bedrijf, maar werden ook de opgedane lessen en uitdagingen in alle openheid besproken en werden de keuzes toegelicht die het bedrijf hebben gemaakt tot wat het nu is. 

Eigen rol, kwaliteiten en keuzes in kaart brengen

Tijdens de groepsbijeenkomsten hebben de deelnemers onder begeleiding van de trainers een stip aan de horizon gezet voor het (familie)bedrijf. Daarnaast weten zij nu ook welke rol zij daar zelf in willen en kunnen vervullen. Ze hebben hun eigen kwaliteiten én valkuilen nog beter in beeld en weten welke (strategische) keuzes zij willen maken om de (groei)potentie van het bedrijf te benutten. 

Eigen business coach

Iedere deelnemer heeft een eigen business coach gehad om 1-op-1 te klankborden over persoonlijke vraagstukken, het maken van de juiste keuzes en hun rol en de dynamiek in het familiebedrijf. Ook nu na afloop laten de deelnemers zich nog coachen en begeleiden om áán het bedrijf te blijven werken en niet teveel in de waan van de dag te belanden. 

Zonder uitzondering wordt het programma aangeraden door alle deelnemers aan collega ondernemers, opvolgers en leidinggevenden in de sector! Het programma wordt dan ook gemiddeld beoordeeld met een 9.1. 

Enkele citaten van de deelnemers:  

  • Ik ben blij dat ik heb deelgenomen, ik ben in korte tijd enorm gegroeid!
  • Als ondernemer heb je hier écht wat aan!‘ 
  • Dit programma heeft gemaakt dat ik nu de gesprekken wil aangaan over een overname.
  • De persoonlijke coaching en terugkoppeling heb ik als zeer waardevol ervaren!

Niet zonder reden krijgt het programma een vervolg en starten we in september met een nieuwe lichting. Interesse om ook deel te nemen? 

Programma

Bekijk hier het volledige programma of bel direct met één van de coaches en trainers op nummer 030 – 237 07 00 om te bespreken of deelname voor jou ook interessant kan zijn. 

TOP Ondernemerschap Programma groot succes, volgende lichting in september