bollen-bloemen-innovatie7

Gezocht: Programmamanager Greenport Duin- en Bollenstreek

Ben jij een ervaren/stevige programmamanager? Werk je graag in een complexe omgeving? En zou je het geweldig vinden om jouw talenten in te zetten voor de Greenport Duin- en Bollenstreek? Dat kan! De Greenport is namelijk op zoek naar een nieuwe programmamanager! Bekijk hieronder de volledige vacature.
Greenport-zoekt-programmamanager-duin-en-bollenstreek

Programmamanager: ontwikkelaar van het economisch cluster Greenport 

Je trekt de Stichting Greenport Duin- en Bollenstreek. Dit doe je bijvoorbeeld door het verder ontwikkelen van strategisch plan Greenport Duin- en Bollenstreek 2025 en het uitvoeren van het jaarplan 2022. Samen met partners uit het bedrijfsleven, de overheid, onderwijs en onderzoek initieer je projecten op actuele thema’s als duurzaamheid, innovatie, onderwijs en arbeidsmarkt en gebiedsontwikkeling.

Je vertegenwoordigt de Greenport in essentiële netwerken zoals Greenports Nederland. Je zorgt voor relevante overlegstructuren. Je bent verantwoordelijk voor de in- en externe communicatie en  de verwerving van subsidies en andere financieringsmogelijkheden.  De komende jaren is de ontwikkeling van een duidelijk regiovisie een speerpunt, met een slagvaardige organisatie die daarin een voortrekkersrol neemt in het belang van de regio. 

Strategische denker die van wanten weet 

Je bent een aansprekende, ondernemende en verbindende persoonlijkheid en het gezicht van de Greenport. Je bent net zo goed een strategisch denker als een praktische aanpakker. Je voelt je als een vis in het water in een publiek-private omgeving. Je bent bekend met de Bollenstreek en hebt hart voor de land- en tuinbouw, waarin je je sporen inmiddels ruimschoots verdiend hebt.

  • 8 tot 12 uur per week
  • vooralsnog voor de duur van een jaar, met mogelijkheid tot verlenging.
  • arbeidsvoorwaarden marktconform.

Over Greenport Duin- en Bollenstreek

De Greenport Duin- en Bollenstreek is hét internationale centrum van de veredeling, teelt, handel, logistiek en export van bloembollen; ook worden en veel bloemen en planten geteeld. Toeristen uit de hele wereld kennen het gebied en het economisch belang is groot. Een krachtig cluster van bedrijven en organisaties, die samen de positie van de Greenport bepalen. Doordat alle belangrijke partners zo dicht bij elkaar zitten, is een intensieve uitwisseling van kennis mogelijk en werken ze op tal van terreinen samen.

Het gaat goed met de Greenport Duin- en Bollenstreek. Het cluster kent talrijke gezonde en innovatieve bedrijven. Tegelijkertijd realiseren alle stakeholders zich dat er werk aan de winkel is. Er liggen namelijk grote uitdagingen op het gebied van innovatie, ruimtelijke herstructurering, positionering en duurzaamheid.  

Meer informatie over de Greenport Duin- en Bollenstreek kun je vinden op de website: www.greenportdb.nl.

De stichting Greenport Duin- en Bollenstreek bestaat uit partners afkomstig uit bedrijfsleven, overheid en onderwijs. Zij stuurt de Greenport aan, stelt beleid op en is verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma. Een deel van de financiering van het programma vindt plaats via cofinanciering.   

Zie jij jezelf wel zitten op deze plek?

Reageer dan voor 7 april 2022! Wil je eerst nog meer informatie over de vacature? Bel dan met Andries (06-53728355) of Kees (140252). Reacties kunnen gestuurd worden naar bestuurssecretariaat@lisse.nl t.a.v. C.P.M. van der Zwet RA.
De eerste gesprekken vinden plaats op 22 april, houd die dag dus alvast vrij.

Gezocht: Programmamanager Greenport Duin- en Bollenstreek