bollen-bloemen-innovatie7

Nieuw gezicht bij de Greenport

Per 1 januari 2021 is Annemieke de Man gestart bij onze Greenport als projectleider huisvesting internationale medewerkers. Deze functie voert zij sinds augustus 2020 ook uit binnen Greenport Aalsmeer. medewerkers. In deze rol werkt zij aan een programma en het creëren van een netwerk van organisaties die elkaar kunnen helpen bij het realiseren van goede en extra woonruimte voor internationale medewerkers.
Annemieke-de-Man-greenport-duin-en-bollenstreek

“Als dochter van een tulpenkweker uit Roelofarendsveen voel ik me helemaal thuis in de tuinbouw. Ik ben in mijn werkend leven dan ook altijd verbonden geweest met deze mooie sector. Na mijn HEAO-opleiding (commerciële economie) werd ik na een jaar werkervaring opgedaan te hebben bij een marktonderzoekbureau aangenomen bij Tempo-Team Uitzendbureau, onderdeel van de Randstad-groep. Daar heb ik ruim tien jaar vanuit verschillende functies samengewerkt met klanten in de groene en industriële sector. Naarmate ik meer ‘groene’ klanten kreeg, begon mijn tuindersbloed steeds meer te kriebelen. Dus toen ik in 2000 de kans kreeg om als accountmanager aan de slag te gaan bij de VBA (het huidige Royal FloraHolland) pakte ik die met beide handen aan. In het Aalsmeerse heb ik met veel plezier tot 2007 gewerkt. In mijn laatste functie – strategisch beleidsadviseur – ben ik na de fusie van de veilingen in Aalsmeer en Naaldwijk onder andere betrokken geweest bij het samenvoegen van de beide bemiddelingsbureaus. Met die ervaring op zak ben ik eind 2007 als zzp’er gestart in de communicatie, marketing en projectmanagement. Sindsdien werk ik op projectbasis voor bedrijven in onder andere de arbeidsbemiddeling en – hoe kan het ook anders – de tuinbouwsector, waaronder Stichting Platform Veenstreek en de Greenports.

Vanaf augustus 2020 houd ik me in opdracht van Greenport Aalsmeer bezig met het thema huisvesting internationale medewerkers, vanaf januari dit jaar doe ik dat ook voor Greenport Duin- en Bollenstreek. Samen met overheden en bedrijven werk ik aan een programma dat gericht is op het delen van kennis, ervaringen en best practices, op het vergroten van draagvlak en op het creëren van een netwerk van organisaties die elkaar kunnen helpen bij het realiseren van extra woonruimte voor internationale medewerkers. Hiermee willen we bereiken dat er op bestuurlijk niveau structureel aandacht is en blijft voor dit uitdagende onderwerp en dat de slagingskansen van huisvestingsinitiatieven in de regio Aalsmeer en Duin en Bollenstreek vergroot worden.
Een mooie, uitdagende opdracht waarin ik mijn energie, enthousiasme en mijn opgedane werkervaring in de sector én in de uitzendbranche goed kan gebruiken.

Voor meer informatie en/of een nadere kennismaking ben ik te bereiken via: annemieke@greenportdb.nl of 06 -128 88 747.”

Nieuw gezicht bij de Greenport