bollen-bloemen-innovatie7

Greenport Duin- en Bollenstreek samengevat

Onze Greenport staat voor grote uitdagingen. Uitdagingen waarbij we als regio de handschoen oppakken om verder te komen. Waar wij als Stichting Greenport Duin- en Bollenstreek ons voor inzetten, wat onze rol is en onze taken zijn hebben we samengevat op één A4, een plaat. De plaat download je hieronder.
Praatplaat-greenport-duin-en-bollenstreek

De sierteelt is een kenmerkend onderdeel van de samenleving in de streek. Daar gaan we, middels een RegioDeal die we aan het voorbereiden zijn, samen met de Greenports Aalsmeer en Boskoop een nieuwe impuls aan geven. Zorgen dat de streek uniek blijft door te vernieuwen en aan te passen. Denk aan circulariteit en de energietransitie, maar ook steeds schoner gaan telen. Een voorbeeld daarvan is Regio Certificering (waarover binnenkort meer): daarin gaan ondernemers met elkaar aan de slag om verder te verduurzamen. En we gaan dit ook zichtbaar maken op demovelden in de streek.

Het perspectief

Greenport Duin- en Bollenstreek: een streek waar je -van de grond – kunt eten, het water kunt drinken, die zelf in zijn energie voorziet en waar voor iedereen een plek is om te leren, werken en recreëren.

Download praatplaat

Greenport Duin- en Bollenstreek samengevat