bollen-bloemen-innovatie7

Bloemencorso Bollenstreek fotowedstrijd gestart!

Deel jij ook de liefde voor bolbloemen? Zet jij graag blije en vrolijke mensen die genieten van het voorjaar op de foto? Of ligt jouw inspiratie juist in creatieve uitingen met bolbloemen? Doe mee met de Fotowedstrijd van Bloemencorso Bollenstreek, een spetterde actie die deel uitmaakt van het Hartverwarmende alternatieve corsoprogramma.
nationaal-tuinbouw-congres

Dat het Bloemencorso Bollenstreek fotogeniek is, is niets nieuws. De organisatie wist dat al lang. Niet voor niets staan er altijd rijen dik mensen met camera’s langs de weg. Alleen ziet de organisatie die mooie plaatjes zelden terug. De beelden gaan het eigen fotoalbum in of pronken op socials zonder een tag naar het bloemencorso. Daarom juist nu, terwijl er geen bloemencorso rijdt, een fotowedstrijd. Want,

Er zijn vier verschillende categorieën waarin kan worden meegedaan:

1. (semi)professionals

Ben je wat meer geoefend en wil je je talent meten met andere fotografietalenten? Ga dan deze uitdaging aan en toon wat jouw creatieve invalshoek is. Weet jij het ultieme voorjaarsgevoel te vangen in beelden van bolbloemen in combinatie met mens of natuur? Of maakte je een paar jaar geleden die top foto al tijdens het Bloemencorso Bollenstreek.

2. social influencers

Hoe reageren jouw volgers op jouw voorjaarspost, waar het echte lentegevoel van afspat? Laat zien met likes en comments dat jij de terechte winnaar van deze categorie bent. Dan gaat het natuurlijk over content waarin het voorjaar wordt gevierd op alle mogelijke manieren en bolbloemen zoals narcis, tulp en hyacint een hoofdrol spelen.

3. jeugd (tm 14 jaar)
Met de komst van digitale camera’s en  smartphones heeft het fotograferen er een nieuwe dimensie bij gekregen. Wat houdt je tegen om je mooiste bloemenfoto’s van tulpen, hyacinten, narcissen of andere voorjaarsbloemen deze keer eens niet in je groepsapp of met je klasgenoten te delen maar met Bloemencorso Bollentreek? En je kunt er nog een leuke prijs mee winnen ook.

4. archief (beeld van voor het jaar 2000)
Wie komt er voor de dag met de allermooiste foto uit het corsoverleden? Volgend jaar bestaat Bloemencorso Bollenstreek 75 jaar. Er moeten nog heel wat vergeten corsofoto’s op zolder liggen in een schoenendoos. Stuur ze in die unieke corsofoto’s van bijzondere corsomomenten, (praal)wagens en belevenissen tijdens de optocht. Zwart-wit, kleur of ingekleurd maakt niet uit.

Meedoen

Foto’s kunnen tot 1 mei onder vermelding van je naam, categorie en toelichting worden gemaild naar inzendingen@bloemencorso.info Het liefst als JPG of JPEG bestand van tussen de 2 en 16 MB. Als je deelneemt in de categorie socials, vergeet ons dan niet te taggen bij jouw inzending met #bloemencorsobollenstreek.  De winnende inzendingen worden gepubliceerd in alle media-uitingen van Bloemencorso Bollenstreek, zowel online als offline. Bloemencorso Bollenstreek heeft een bereik over de hele wereld. Bovendien worden de winnende inzendingen geëerd in de tentoonstelling 75-jaar Bloemencorso Bollenstreek in 2022. In de categorie jeugd is er bovendien een mooie polaroidcamera te winnen. Doe mee en insturen dus die mooie voorjaarsfoto’s!

Meer informatie vind je op de website van Bloemencorso Bollenstreek: https://bloemencorso-bollenstreek.nl/foto-competitie/.

Bloemencorso Bollenstreek fotowedstrijd gestart!