bollen-bloemen-innovatie7

Prijsuitreiking winnaar ronde 3 Tuinbouw Battle

In maart 2022 startte de laatste ronde van de Tuinbouw Battle. Verschillende scholen uit de regio deden ook deze ronde weer mee, zo ook de Tweemaster uit Leiden. De leerlingen van deze school mogen zichzelf trotse winnaars noemen. Met een gigantische opbrengst - voor giro 555 - en een prachtig verslag koos de jury hun als winnaar.
winnaars-tuinbouw-battle-tweemaster-leiden-greenport-duin-en-bollenstreek

De leerlingen waren nog niet op de hoogte dat zij hadden gewonnen, dus het verrassingsbezoek van dinsdag 24 mei viel in goede aarde. Terwijl 1 van de klassen druk bezig was met oefenen van de eindmusical in de aula kwamen twee groepen 7 ook de aula in. Met elkaar deden zij mee aan de derde ronde van de Tuinbouw Battle. Compleet verbaasd waren ze toen een docent het podium betrad en ze vroeg om stil te zijn en heel goed te luisteren, groep 8 dacht dat de groepen 7 al naar de musical kwamen kijken.

Mooie en lekkere prijs

Niets bleek minder waar. Niks musicial, tijd om even in het geheugen te graven. Wisten ze nog wie die mevrouw – die snel op het podium was gaan staan – was? Een aantal leerlingen riep: ‘U bent van de tulpen!’ Dat klopte helemaal!
Met elkaar gingen we kort langs de hoogtepunten van de Tuinbouw Battle en dat was met stip de opbrengst voor Giro 555 t.b.v. Oekraine. Aanvankelijk wilden de leerlingen het opgehaalde geld uitgeven aan speeltoestellen, maar nog voor de battle echt begon besloten ze met elkaar dat Giro 555 de opbrengst zou krijgen.

Trots

Deze leerlingen – en docenten! – zijn trots op het resultaat en vonden het leuk en leerzaam om mee te doen met de Tuinbouw Battle.
Lees hier meer over de ervaring van onze vrijwilligers Nico, Louis en Gerard tijdens deze battle.

Prijsuitreiking winnaar ronde 3 Tuinbouw Battle