bollen-bloemen-innovatie7

De Tweemaster uit Leiden winnaar ronde 3 Tuinbouw Battle 2022

In maart 2022 startte de laatste ronde van de Tuinbouw Battle. Verschillende scholen uit de regio deden ook deze ronde weer mee, zo ook de Tweemaster uit Leiden. De leerlingen van deze school mogen zichzelf trotse winnaars noemen. Met een gigantische opbrengst - voor giro 555 - en een prachtig verslag koos de jury hun als winnaar.
tweemaster-leiden-wint-tuinbouw-battle-greenport-duin-en-bollenstreek

Vrijwilligers Nico, Gerard en Louis begeleiden vanuit hun passie voor het vak en onderwijs de Tuinbouw Battle. Van de planning tot het onderhouden van contact tijdens de battle, ze doen het met veel plezier en overgave.
De leerlingen maken een verslag en de heren beoordelen deze verslagen om daarna een winnaar per ronde te kiezen.

Deze ronde stond bij alle scholen in het teken van Oekraïne, een prachtig doel om geld voor in te zamelen. Alle leerlingen waren er op gebrand om zoveel mogelijk geld op te halen. Nico, Gerard en Louis schreven een kort verslag over hun bevindingen over de winnaar.

De winnaar van de Tuinbouw Battle

Op De Tweemaster in Leiden werden we hartelijk ontvangen en konden de begeleiders prima uitleg geven aan de leerlingen van groep 7 en 8 en leerkracht Meinke. Ze waren erg enthousiast en hadden veel vragen over het tulpenproject. We konden gelijk merken dat ze er zin in hadden en er motivatie was om mee te doen.

Doel van de opbrengst

Het doel van de opbrengst werd direct bepaald: in actie voor Oekraïne en dus giro 555. Iedereen kon een donatie doen en kreeg daarvoor een bosje tulpen. Hoe ging dat in zijn werk?

Bijna elke dag beschreven de leerlingen hoe ze de tulpen verzorgden en hoe snel de tulpen groeiden, ook werd de lengte opgemeten en werden de bakken tulpen soms gewisseld van onder naar boven. Dit heeft te maken met de twee soorten lampen die in de karren hangen en die geven du een ander resultaat. Ondertussen werd er zeer goed samengewerkt tussen de twee klassen ende leerlingen onderling.

Oogsten en verkopen

De tulpen werden op een hele speciale manier geoogst, de bol bleef eraan zitten en daarna ging er plastic omheen met een bedankkaartje voor de donateur. De leerlingen bezorgden daarna de tulpen aan de donateurs. Het werd dus een heel persoonlijke manier van verkopen.

Het is een prachtig verslag geworden en de opbrengst is uiteindelijk het gigantische bedrag geworden van 1461 euro!

De Tuinbouw Battle

Met de Tuinbouw Battle streven we ernaar om de jeugd meer kennis bij te brengen over de bloembollensector (breed: sierteeltsector), interesse bij scholieren te wekken voor een opleiding en carrière in de agrarische sector en tenslotte het imago van de sector een boost te geven. Lees hier meer over de Tuinbouw Battle.

De Tweemaster uit Leiden winnaar ronde 3 Tuinbouw Battle 2022