bollen-bloemen-innovatie7

‘Als een vis in het water’ mooiste corsowagen

Zaterdag 23 april mocht het Bloemencorso Bollenstreek weer de langste kleurrijkste file vormen. Met een route van Noordwijk naar Haarlem was het een groot feest langs de route. De corsowagen 'Als een vis in het water' van de KAVB Hillegom-Haarlem won de prijs voor mooiste wagen.
Mooiste-praalwagen-bloemencorso-bollensteek-greenport

De streek heeft er twee jaar op moeten wachten: de kleurrijke stoet van Noordwijk naar Haarlem met praalwagens en luxe wagens vol bloemen. Het jaar 2022 is een bijzonder jaar voor Bloemencorso Bollenstreek, met het thema Celebrating Memories, want 75 jaar geleden werd het Bloemencorso Bollenstreek voor het eerst gehouden.

Mooiste praalwagen

Zestien praawagens streden om mooiste praalwagen van 2022 te worden. De jury koos ‘Als een vis in het water’ van Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem e.o. uit als winnaar. Deze wagen was ook de beste van de drie wagens van de zelfbouwers.

Beste wagen van de gemeentes was die van de gemeente Lisse en de beste wagen in de groep Commercieel die van de provincie Noord-Holland. De Kinderjury koos de wagen met de walvis als beste uit. Deze wagen riep herinneringen op aan het eerste bloemencorso, waarvoor Willem Warmenhoven een wagen met een walvis ontwierp.

Internationale belangstelling

De belangstelling voor dit corso was groot. Het kleurrijke evenement was goed bezocht, zowel door mensen uit de regio als toeristen van over de hele wereld. De organisatie speelde daar goed op in door bij de tribunes ook in het Engels en Duits te vertellen welke wagens er voorbij komen. De stoet reed in ruim 12 uur tijd van Noordwijk naar Haarlem, waar ze feestelijk onthaald werden.

Walvis wagen

De walvis wagen ging op zondag 24 april richting Hillegom om daar als onderdeel van het podium van de kick-off van Vier de Lente Festival te dienen. Op dit podium stonden Kris Kross Amsterdam, DJ Jef en Fleur Raateland. De organisatie (waarvan Greenport Duin- en Bollenstreek partner is) wil met het festival de jongereren in de Bollenstreek enthousiasmeren voor de bolbloemen, het vak, de sector en de Bollenstreek. Het podium wat de artiesten kregen was indirect ook het podium voor de doelen die de organisatie nastreeft.
Een geslaagde avond (die gratis te bezoeken was) waarbij de datum voor 2023 direct daarna gecommuniceerd werd: 15 april keert Vier de Lente terug, groter, beter en als een echt festival van een dag! Kijk voor meer informatie op www.vierdelente.com.

‘Als een vis in het water’ mooiste corsowagen