bollen-bloemen-innovatie7

De Groene Uitdaging start weer met de Regentonactie

We krijgen steeds meer de maken met lange periode van droogte en hevige regenbuien. Hier kunnen we met elkaar wat aan doen door zuiniger met water om te gaan en door regenwater op te vangen in een regenton. Dankzij een bijdrage van het Hoogheemraadschap Rijnland organiseert De Groene Uitdaging weer een speciale regentonactie voor inwoners uit de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk.
regenton-actie-groene-uitdaging-greenport

We krijgen steeds meer te maken met lange periodes van droogte en hevige regenbuien. Ook jij kunt wat doen om te zorgen dat we zuiniger met ons water omgaan. Een groene tuin met een goede waterhuishouding is belangrijk, zodat het water makkelijker een weg in de bodem kan vinden. Minder stenen en meer groen is dan een manier om het water weg te krijgen.

De voordelen van een regenton

Een andere oplossing is het regenwater opvangen in een regenton. Tijdens droge periodes in de zomer heb je zo je eigen voorraadje water om je planten water te geven. Een sproeibeurt van een kwartier kost vaak al zo’n 100 liter water; dat water is in de zomer hard nodig voor andere dingen. Ook de voorraad leidingwater heeft immers te lijden onder de droogte. En, het regenwater is ook nog eens beter voor je planten, omdat dit geen kalk bevat.

Regentonactie

Via de website van De Groene Uitdaging kun je tot en met 6 juni meedoen aan de winactie en maak je kans op een van de tien gratis regentonnen. Daarnaast is er tot en met eind juli (of zolang de voorraad strekt) ook een mooie kortingsactie, waarbij je een regenton voor de helft van de prijs kunt aanschaffen. Dit jaar kun je kiezen uit zeven verschillende modellen. De Groene Uitdaging geeft ook een aantal regentonnen cadeau aan maatschappelijke organisaties, scholen en inwoners met mooie groene initiatieven.

Doe mee!

Vorig jaar zijn er 10 regentonnen weggeven en 150 voor de helft van de prijs verkocht. Per keer dat al deze tonnetjes vol regenen, besparen we daarmee zo samen maar liefst 45.512 liter water! Nog geen regenton in je tuin? Doe dan mee met deze actie Kijk op www.degroeneuitdaging.nl/regenton voor meer informatie.

De Groene Uitdaging start weer met de Regentonactie