bollen-bloemen-innovatie7

Hyacintenactie brengt ruim 22 duizend euro op

De jaarlijkse hyacintenverkoop voor jongvolwassenen met kanker (AYA’s) bracht in januari 22.367,04 euro op, zo werd vorige week tijdens de productdag van Royal FloraHolland in Keukenhof bekend gemaakt.
aya-2022-cheque-hycaintenactie-greenport

In de Keukenhof overhandigden de hyacintenkwekers de cheque aan twee vertegenwoordigers van het AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk (foto). Dit jaar was de Hyacinten voor AYA actie net als in 2021 anders dan anders. Door de coronapandemie konden er weer geen hyacinten verkocht worden in de Nederlandse ziekenhuizen. Veel kwekers schonken belangeloos hyacinten voor de bloemenveilinglocaties van Royal FloraHolland en Plantion. Dit jaar deed voor het eerst ook de Royal FloraHolland locatie Rhein Maas in Duitsland mee. De opbrengst van de veiling van karren hyacinten kwam geheel ten goede aan het AYA Zorgnetwerk. Het AYA zorgnetwerk bedankte alle betrokkenen voor hun inzet.

Online en fysiek

Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft de online bloemen- en plantenwinkel Bloomgift van 3 januari tot 31 januari 2022 prachtige bol- en snijhyacinten verkocht in een speciale AYA-webshop. Dit jaar waren bij Ranzijn tuin & dier van 28 januari tot en met 14 februari bol-op-pot hyacinten te koop, waarvan ook een gedeelte van de opbrengst naar de zorg voor jongvolwassenen met kanker ging. Met het bedrag dat is opgebracht kan het AYA Zorgnetwerk betere zorg mogelijk maken. Een deel wordt ingezet voor onderwijs aan verpleegkundigen.

Bron: Greenity

Hyacintenactie brengt ruim 22 duizend euro op