bollen-bloemen-innovatie7

Anthos voorzitter Henk Westerhof stopt

Anthos voorzitter Henk Westerhof stopt per 1 maart 2023 bij Royal Anthos. Dat maakt de belangenbehartiger voor handelsbedrijven in de bollen- en boomkwekerijsector vandaag bekend. "Ik ga echt weg uit de sector", zegt Westerhof resoluut.
Henk-Westerhof-stopt-als-voorzitter-anthos-greenport

Westerhof is volgend jaar 66 en dan heeft hij in 38 jaar verschillende functies bij Anthos vervuld. Zo was hij secretaris, directeur en voorzitter van de organisatie, die volgens Westerhof nu ‘een sterke ondernemende, servicegerichte, financieel daadkrachtige organisatie met een breed draagvlak’ is.  

Slokt alle tijd op

Binnenkort start het bestuur een sollicitatieprocedure voor een opvolger, zo is afgelopen maandag besloten. Westerhof: “Het zou mooi zijn als ik hem of haar nog wat kan begeleiden, maar ik blijft echt niet meekijken na mijn pensionering.” De voorzitter is van plan zijn vrije tijd goed te gebruiken. “Zo heb ik drie kleinkinderen die ik nu niet veel zie, want Anthosvoorzitter is een functie die bijna alle tijd opslokt.”   

Extra stafmedewerker

Het vertrek van de voorzitter is een gelegenheid om de de organisatie wat aan te passen, werd tijdens dezelfde bestuursvergadering vastgesteld. Behalve een opvolger komt er ook een extra medewerker bij de staf van Anthos, omdat het werkveld de afgelopen tijd breder is geworden. De medewerker krijgt plantgezondheid en fytosanitaire zaken rond markttoegang als verantwoordelijkheden.

Volop door

Voor mensen die denken dat Westerhof nu in 2022 al voorsorteert op zijn afscheid, heeft hij een boodschap. “Ik ben nog tot maart 2023 voorzitter en tot die tijd ga ik volop door. Er zijn veel dossiers die veel aandacht vragen en die geef ik er met de rest van Anthos ook aan. Na mijn vertrek zal dat gewoon doorgaan. Ik ben nu wel vaak het gezicht van Anthos, maar wat ik vertel is vrijwel altijd het resultaat van de inspanning van de hele organisatie.”

Boycot

Westerhof is nu vooral bezig met de hindernissen bij de Brexit in de boomteelt en de ‘zachte lobby’ voor een aanpassing van de voorwaarden voor de boycot van de bollenhandel met Rusland. “Binnen de Europese Commissie is gesproken over die voorwaarden en is aan bod gekomen hoe onhandig de deadline uitpakt. De boycot is onvermijdelijk, maar misschien zijn de voorwaarden nog bespreekbaar.” Wanneer dat besluit wordt genomen, is nog onbekend. 

Bron: Greenity

Anthos voorzitter Henk Westerhof stopt