bollen-bloemen-innovatie7

Aftermovie Onderwijsochtend Vroegbloeiers met finale Tuinbouw Battle op podium Bloemencorso Bollenstreek

Leerlingen van VSO Het Duin gingen er op woensdag 17 april - tijdens de Vroegbloeiersochtend - vandoor met de Tuinbouw Battle Award. Op het podium van Bloemencorso Bollenstreek namen zij de prijs in ontvangst. Bekijk de aftermovie en zie dat leren en werken in het groen een feestje is!
Vier-de-Lente-vroegbloeiers-greenport24-070 (1)

Dat leren en werken in het groen een feestje is ervaarden ruim 10 basisschoolklassen uit de Duin- en Bollenstreek tijdens de finale van de Tuinbouw Battle op woensdag 17 april. Zij deden allemaal mee met één van de rondes in de Tuinbouw Battle en maakten daarmee kans op de hoofdprijs. VSO het Duin (klas OB 1) uit Noordwijk ging er met de felbegeerde Tuinbouw Battle Award vandoor én kreeg daarbij ook een volledig verzorgd bezoek aan de Tulip Experience Amsterdam. Basisschool De Avonturier uit Voorhout ging er met de prijs voor de speurtocht vandoor: een bezoek aan de Tulperij. De leerlingen werden als afsluiting getrakteerd op een optreden van BENR.

Samenwerking maakt verbinding

De finale van de Tuinbouw Battle vond – net als vorig jaar – plaats op het Vroegbloeiers podium. Weliswaar niet buiten tussen de tulpen, maar binnen tussen – voornamelijk – hyacinten. De opbouwlocatie van Bloemencorso Bollenstreek was het decor voor de speurtocht vol vragen over de sierteelt, de regio, tulpen en het Bloemencorso Bollenstreek.

Partners

De Tuinbouw Battle wordt in Greenport Duin- en Bollenstreek mede mogelijk gemaakt door: Yuverta mbo, Bosman Van Zaal, Container Centralen, Economic Board Duin- en Bollenstreek, Rabobank, Stimuflori, Greenport Aalsmeer en Greenport Duin- en Bollenstreek.

Aftermovie Onderwijsochtend Vroegbloeiers met finale Tuinbouw Battle op podium Bloemencorso Bollenstreek