bollen-bloemen-innovatie7

Aanmelding Topsector T&U Innovation Prize geopend

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) nodigt entrepeneurs uit die een innovatie, oplossing of concept willen ontwikkelen die aantoonbaar bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de onbemande processen in de tuinbouw.
groeiend-plantje-tu-innnovation-prize-greenport-duin-en-bollenstreek

De Innovation Prize is voor entrepreneurs (early stage, startups, scale-ups) die innovatieve technologieën integreren in een eindproduct en tegelijkertijd bijdragen aan duurzaamheid en/of circulariteit. 

Binnen de tuinbouw worden automatisering en robotisering steeds belangrijker. Door het telen, oogsten, sorteren en verpakken in de kas, op het land, loods en/of vertical farm nog verder te automatiseren, kan de tuinbouw grote stappen zetten als het gaat om efficiënte teelttechnieken, arbeidsbesparing, minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en een continu bedrijfsproces. 

Prijs

De Innovation prize is voor entrepreneurs (early stage, startups, scale-ups) die innovatieve technologieën integreren in een eindproduct en tegelijkertijd bijdragen aan duurzaamheid en/of circulariteit.
Op 30 juli 2020 is er een virtuele kick-off gepland waarbij je jouw idee kunt toetsen en vertelt de winnaar van 2019 over zijn ervaringen. Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen.

De winnaar van dit jaar ontvangt een kennisvoucher van €25.000,- om samen met het TU Delft AgTech Institute, professoren en studenten de oplossing c.q. het concept verder uit te werken en/of knelpunten op te lossen. Ook krijg je als winnaar begeleiding helemaal op maat van een T&U innovatie-makelaar (20 uur ter waarde van €2.500,-).

Naast de juryprijs zal er ook een publieksprijs uitgereikt worden. Deze prijs bestaat uit €1.500,- en een HortiTech Startup Membership van 6 maanden met toegang tot netwerk, kennis en faciliteiten van innovatieplatform HortiHeroes en World Horti Center.
Beide winnaars krijgen media-exposure via KAS Magazine ter waarde van
€1.500,-.

Projectondersteuning

Een aantal geselecteerde deelnemers kan bovendien gebruik maken van projectondersteuning door groepen studenten van de TU Delft (via het RoboCrops programma) en Wageningen Universiteit (Academic Consultancy Training programma) en/of maakt kans om de verkorte training Market Readiness van World Startup te volgen.

Wie kan er meedoen?

De uitdaging staat open voor bedrijven met het volgende profiel:

1. Early stage, startups of scale-ups;
2. Met zowel economische als maatschappelijke motieven;
3. Innovatieve technologie geïntegreerd in eindproduct of operaties;
4. Bij voorkeur werken aan duurzaamheid en/of circulariteit.

Aanmelden

De deadline voor het aanmelden is dinsdag 1 september 2020 -17.00 uur. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en maakt een selectie van deelnemers die hun idee voor de jury mogen pitchen.

De winnaar wordt op 23 oktober 2020 bekend gemaakt tijdens een (virtuele) bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst delen gevestigde bedrijven, startups en scale-ups van binnen en buiten de tuinbouw hun kennis, netwerk en nieuwste innovaties. Topsector T&U organiseert deze bijeenkomst samen met HortiHeroes.

Bron: Topsector T&U.

IMPACT2025-Innovation-Prize
Aanmelding Topsector T&U Innovation Prize geopend