bollen-bloemen-innovatie7

Vierde vlog #uitjebloembol online

In onze serie vlogs #uitjebloembol ‘Power-up your summer job’ laten scholieren zien hoe leuk het is om in het #sierteeltcluster te werken tijdens vakantiewerk of een weekendbijbaan.
vlog-#uitjebloembol-greenport-stories

Wouter neemt je in onze vierde vlog mee naar Hoek, een groenvoorzieningsbedrijf uit Voorhout. Toen zijn opa overleed was Wouter net gestopt met zijn werk in de accountancy, dat paste hem totaal niet. Hij hielp zijn oma geregeld in de tuin en kwam er op dat moment achter dat hij werken in de tuin en buiten bezig zijn hartstikke leuk vond. Reden voor Wouter om zich te oriënteren op een groene opleiding. Hij vond de opleiding vakbekwame hovenier bij het Yuverta in Aalsmeer en dat was een schot in de roos! Wouter gaat weer met veel plezier naar school, ondanks dat hij 26 jaar is. Hij kiest bewust voor omscholing om zijn droom achter na te gaan en iets te doen wat hij echt leuk vindt.

Wouter: “Het werk is leuk en gezellig met mijn collega’s, maar ook heel erg leerzaam. Alles wat ik op school leer pas ik toe in de praktijk bij Hoek en in de tuin van mijn oma.”

Inspireren, motiveren en laten zien wat deze sector te bieden heeft. Dat is wat wij met Greenport Stories voor ogen hebben tijdens de serie vlogs #uitjebloembol ‘Power-up your summer job’.

Bekijk hieronder de vlog van Wouter.

Vierde vlog #uitjebloembol online