duin-en-bollenstreek10

Stories

De Greenport Duin- en Bollenstreek is verweven met het landschap waarop de lokale economie drijft. De bijzondere eigenschappen de geestgronden maken de streek uitermate geschikt voor de bollenteelt. Het landschap is open, vol met verrassende wendingen en zeer aantrekkelijk om te wonen of te recreëren. Maar nieuwe bewoners en bezoekers kennen het verhaal van de streek niet. En de maatschappelijk roep om de zogenaamde license to produce van de sector wordt steeds luider.

Het verhaal uit onze Greenport wordt steeds relevanter. Het verhaal van eenzelfde identiteit en eenzelfde ambitie van de bedrijven in de sector. Samen met verschillende partners en op verschillende plekken vertellen wij het verhaal van de streek. Aan toeristen en bezoekers, aan nieuwe én huidige bewoners en aan pers en belangenorganisaties willen wij het verhaal van de sector, de streek, de werkwijze en de vernieuwing vertellen. Dit doen wij in publiekscampagnes, met open dagen en vooral veel online via onze social media kanalen.

Bastiaan Breed
Kwekerij De Groeneweg

Doelen voor 2020

  • Aanwezige kennis en ervaring aanbieden om bestaande activiteiten, zoals Bollenstreek in BedrijfEnjoy the Flowers en regionale uitvoeringen van Kom in de Kas, te versterken.
  • In onze eigen berichtgeving consequent aandacht hebben voor (de invloed op) het imago van onze partners in de Greenport bij relevante ontwikkelingen en activiteiten.  
  • Agrarische jongeren helpen in hun ‘zoektocht’ om met het onderwerp PR & Imago concreet aan de slag te gaan.
  • Samen met ketenpartijen onderzoeken op welke wijze verdergaande en versnelde certificering van primaire producenten in de Greenport kan bijdragen aan verbetering van het imago.  
  • Eventuele combinaties met activiteiten van EBDB gericht op regiobranding.   

In de Spiegel

Kim-Rijnsburger-in-de-spiegel-greenport-duin-en-bollenstreek

In de Spiegel: Kim Rijnsburger

“In planten zit veel kracht. Van de natuur kunnen wij veel leren. Sommige planten hebben bijvoorbeeld een natuurlijk afweermechanisme, de stoffen die vrijkomen bij dit mechanisme zijn wellicht ook te gebruiken door de mens.”

Lees verder »

In de Spiegel: Kim van Haaster

In de Spiegel is de rubriek van Greenport Stories waarin iemand uit de bloemensector in de spiegel kijkt. Aan het woord Kim van Haaster, eigenaar van het Amerikaanse cosmeticabedrijf Bloomeffects.

Lees verder »
Robert-de-Groot-in-de-spiegel-greenport-duin-en-bollenstreek

In de Spiegel: Robert de Groot

In de Spiegel is de rubriek van Greenport Stories waarin iemand uit de bloemensector in de spiegel kijkt. Aan het woord Robert de Groot, eigenaar van Alchemilla kwekerij RCQ de Groot in Noordwijkerhout.

Lees verder »

Actuele nieuwsberichten

vlog-#uitjebloembol-greenport-stories

Tweede vlog #uitjebloembol online

In onze serie vlogs #uitjebloembol ‘Power-up your summer job’ laten scholieren zien hoe leuk het is om in het #sierteeltcluster te werken tijdens vakantiewerk of een weekendbijbaan.

Lees verder »

In de Spiegel: Kim van Haaster

In de Spiegel is de rubriek van Greenport Stories waarin iemand uit de bloemensector in de spiegel kijkt. Aan het woord Kim van Haaster, eigenaar van het Amerikaanse cosmeticabedrijf Bloomeffects.

Lees verder »

Projecten