bollen-bloemen-innovatie7

Deelnemers Tuinbouw Battle te zien op landelijke tv

Leerlingen van De Akker uit Lisse en deelnemers aan de eerste ronde van de Tuinbouw Battle 2022-2023 zijn naast kweker nu ook bekende Nederlanders. Ze werden geïnterviewd door de lokale omroep en kwamen daardoor op dinsdag 29 november ook op de landelijke tv.
leerlingen-filmen-tuinbouw-battle-basisschool-greenport

Meedoen met de Tuinbouw Battle gaat in eerst instantie om het kweken van tulpen, leren over de groene sector, samenwerken en plezier hebben. Zien hoe iets bloeit en groeit. Het gaat deze ronde net even wat anders: Omroep West kwam opnames maken op donderdag 24 november. Heel bijzonder en spannend voor Sara, Charissa en Ollie. Als volleerd vertellers en ambassadeurs van de Tuinbouw Battle vertelden ze in geuren en kleuren over hun deelname. “We hebben een schema om te meten en houden dit ook bij”, vertelt Charissa. “Iedereen heeft ook een eigen bol, daar hebben we een nummer op gezet zodat we precies weten welke bol van wie is, handig he?”, laat Ollie ons weten. Vol enthousiasme doen deze leerlingen mee en de school omarmt het project volledig.

NOS journaal en Omroep West

Het idee was dat Omroep West het opgenomen item in de week van 28 november uit zou zenden op hun zender. Tot onze verbazing werd op woensdag 29 november 2022 een gedeelte van de opname uitgezonden in het NOS journaal van 12:00 uur. Een mooie promotie voor deze gratis battle voor de basisscholen. Omroep West publiceerde eerder die dag al een artikel over de Tuinbouw Battle en later op de dag was het volledige item te zien op Tv West. Je kunt het item hier terugkijken.

Meer informatie

Alles over de Tuinbouw Battle is te vinden op de speciale webpagina.

Deelnemers Tuinbouw Battle te zien op landelijke tv