bollen-bloemen-innovatie7

Eerste ronde Tuinbouw Battle 2021-2022 gestart

De Tuinbouw Battle, het gratis plug and play project voor de bovenbouw van de basisscholen wat is overgewaaid uit Greenport Noord-Holland Noord, startte vandaag voor het tweede jaar. Vier scholen gaan vanaf maandag 15 november in 3-4 weken tulpenbollen opkweken in de klas.
Tuinbouw-battle-greenport-duin-en-bollenstreek-2021-2022-gestart

Op vier scholen in de regio, van Noordwijkerhout tot Hillegom en Vogelenzag, zijn vandaag vijf karren met tulpenbollen te vinden. De scholen doen mee aan het jaarlijks terugkerende project de ‘Tuinbouw Battle.

Tulpen kweken in de klas

Binnen dit project gaan leerlingen uit groep 7 e/o 8 zelf tulpen kweken in de klas. De karren, met zo’n 480 tulpenbollen, zijn voorzien van LED-verlichting, waterbakken en een tijdsschakelaar. De ingrediënten om er voor te zorgen dat de bollen uit kunnen groeien tot tulpen.

Verkoopplan of weggeven

Tijdens de battle, die zo’n 3-4 weken duurt, zijn de leerlingen verantwoordelijk voor de verzorging van de tulpen: het watergeven, de verlichting en eventuele beschimmelde bollen verwijderen. Hierbij is samenwerken en overleggen een belangrijk onderdeel. Evenals het verslag wat ze gaan schrijven; wat hebben ze geleerd van dit project?
Of de tulpen verkocht worden – waarbij de opbrengst voor de school is – of dat ze worden weggegeven is aan de kinderen, uiteraard in overleg.

Meer weten of ook meedoen?

De Tuinbouw Battle start drie keer per schooljaar. Zo rond november, januari en maart zijn de startmomenten. Voor het startmoment in maart is nog een plekje vrij. Meedoen of meer informatie? Kijk op www.greenportdb.nl/tuinbouw-battle of neem contact op met Eva via eva@greenportdb.nl.

Eerste ronde Tuinbouw Battle 2021-2022 gestart