uitzendkrachten-greenport-duin-en-bollenstreek

Open Dag Bolbehandeling in thema water

Bolbehandeling voor het planten van bollen en kwaliteit van het oppervlaktewater hebben ogenschijnlijk niets met elkaar te maken. Tegelijkertijd worden vele jaren stoffen vanuit de bolbehandeling teruggevonden in het oppervlaktewater. Welke gevolgen heeft dit voor de toelatingen van de gewasbeschermingsmiddelen en hoe voorkom je als ondernemer dat er emissie ontstaat richting het oppervlaktewater? Zijn groene bolbehandelingsmiddelen het antwoord hierop en de weg naar de toekomst?

Haal informatie op in een rondgang

In de ochtend of in de middag staan in de rondgang diverse bedrijven gereed om hun visie in het voorkomen van emissie en de uitdaging omtrent water te delen. Eveneens zullen diverse fabrikanten hun technieken omtrent bolbehandeling demonstreren. Met medewerking van Agrifirm-GMN, CAV Agrotheek, Bayer, Adama, De Groene Tulp en BASF.

Ochtend of middagprogramma naar keuze met lunch

Voorafgaand of aansluitend aan de rondgang is er een lunch en gezamenlijke sessie waarin een diverse groep sprekers de problematiek, ervaring en mogelijke oplossingen vertellen omtrent water en het voorkomen van emissie. Met medewerking van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en KAVB.

Verlengen spuitlicentie

Het is ook mogelijk om de spuitlicentie te verlengen met het thema Teelt à € 55,00 excl. BTW.

Programma

Ochtendgroep
08.45 uurInloop en registratie ochtendgroep
09.15 uurRondgang
11.30 uurPlenair/gezamenlijk gedeelte ochtendgroep
12.30 – 13.00 uurLunch voor zowel bezoekers aan het ochtend- als middagprogramma
13.00 uurEinde programma ochtendgroep
Middaggroep
12.30 – 13.00 uurLunch voor zowel bezoekers aan het ochtend- als middagprogramma
13.00 uurPlenaire/gezamenlijke gedeelte middaggroep
14.00 uurRondgang
16.15 uurGelegenheid tot netwerken en afsluiting

Aanmelden

Aanmelden kan hier.

Centraal in deze bijeenkomst staat het model Integrale Gewasaanpak.


Voor meer informatie:
Vertify
Tel: +31 (0)228 563 164
info@vertify.nl

Tulpen-virus-herkenning

Worden tulpen de komende tijd schaarser en duurder?

Bloembollenkwekers planten elk najaar kleine bloembollen om ze uit te laten groeien tot bollen die geschikt zijn voor de handel. Maar door de extreme nattigheid konden deze bollen pas laat de grond in. In sommige gevallen zelfs helemaal niet. Volgens de brancheorganisatie zal dat grote gevolgen hebben voor de markt.

Handelsbedrijven moeten nu veel bollen bijkopen. Dat gebeurt tegen prijzen die in veel gevallen zijn verdubbeld of verdrievoudigd. Dat zal ook te merken zijn in de prijs die je bij de bloemist betaalt voor tulpen. Uiteindelijk gaan de bloemverkopers zelf over de prijs, maar aanbiedingen zoals je die normaal ziet zullen er veel minder zijn, verwacht Terwindt. “En er zal ook veel minder beschikbaar zijn.”

De problemen beperken zich niet tot tulpen, ook krokussen en sieruien hebben last gehad van de regen.

Bron: nu.nl