bollen-bloemen-innovatie7

Tulip Trade Event

Van 13 tot en met 15 maart 2024 vindt de zesde editie van het Tulip Trade Event plaats. Maar liefst 12 toonaangevende bedrijven, verspreid over Noord- en Zuid-Holland, zetten dan hun deuren open. Het evenement is een absolute ‘must visit’ voor belangstellenden uit binnen- en buitenland. Het is een unieke gelegenheid om in drie dagen tijd verschillende bedrijven te bezoeken en een complete update te krijgen over de tulpensector.

Tulip Trade Event

Eén van de meest succesvolle Nederlandse exportproducten heeft een eigen promotie-evenement: het Tulip Trade Event. Drie dagen lang zijn binnen- en buitenlandse bezoekers welkom bij diverse exporteurs. In korte tijd krijgen bezoekers een actueel beeld van de beschikbare handelspartijen en actuele stand van zaken in de teelt. Daarmee versterkt het Tulip Trade Event de exportpositie van de Hollandse tulp verder.

Deelnemende bedrijven

De deelnemende bedrijven aan het Tulip Trade Event zijn: P. Aker, Amsonia, Boots Flowerbulbs, Borst Bloembollen, BOT Flowerbulbs, Haakman Flowerbulbs, Holland Bulb Market, Jansen’s Overseas, P. Nelis & zoon’s, Nord Lommerse, C. Steenvoorden, VWS Flowerbulbs en Jan de Wit en Zonen.

Tulpen betekenen voorjaar

De tulp is een bolbloem met een grote historie én een bloeiende toekomst. Als er tulpen zijn, is het voorjaar. Die associatie geeft de bloem een eigen, sterke plek op de markt. Continue veredeling maakt dat het assortiment gelijke tred houdt met modekleuren in het interieur. En doordat de bloem in het voorjaar betaalbaar kan worden geproduceerd, is de tulp ook voor het retailkanaal een interessante aanwinst. Niet voor niets groeit de afzet jaar in jaar uit.

Duurzaam geteeld

De grootste tulpenbijeenkomst ter wereld is vooral ook een prima gelegenheid om nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te verstevigen. Er is volop ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen over bijvoorbeeld de toekomst van de tulpenteelt. Wat doet de sector al en welke stappen kunnen nog gezet worden om ervoor te zorgen dat de consument kan genieten van een duurzaam geteeld product?

Meer informatie

Bij het Tulip Trade Event ligt het accent nadrukkelijk op de handel. Deelnemers laten vooral het assortiment zien dat beschikbaar is. Uitgangspunt is dat exporteurs en veredelaars soorten laten zien waarvan minimaal 20.000 bollen leverbaar zijn. Daarmee onderscheidt het evenement zich van traditionele bloemenshows, waar de aandacht vooral uitgaat naar noviteiten.

Tulip Trade Event: www.tuliptradeevent.nl.

Datum

13/03/2024 - 15/03/2024

Tijd

00:00

Locatie

Locatie nog onbekend
Tulip Trade Event