bollen-bloemen-innovatie7

Schuurbijeenkomst bedrijfsovername (glas)tuinbouw

Een bedrijfsovernameproces moet goed begeleid worden en het kost de nodige tijd en energie. Soft skills blijken belangrijke succesfactoren te zijn, zoals doorvragen, luisteren, inlevingsvermogen, geduld en het kunnen inzetten van jouw netwerk. Neem op donderdag 28 oktober deel aan deze speciale schuurbijeenkomst en leer de fijne kneepjes die goed van pas komen tijdens een bedijfsovername.

Schuurbijeenkomst bedrijfsovername (glas)tuinbouw

Op donderdag 28 oktober organiseren de partners van ‘Living Lab West Duurzame bedrijfsovername’ (onder andere Hogeschool Inholland, Greenports West-Holland en Aalsmeer) deze bijeenkomst voor glastuinbouwondernemers en potentiële opvolgers. Tijdens deze bijeenkomst gaan de sprekers vanuit het bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek samen met de deelnemers op zoek naar drijfveren en prikkels die de overdragers en overnemers aan het denken zetten.

Programma

  • John vd Knaap – BraZander, ervaringen van overdragers en overnemer
  • Gerry Kouwenhoven – lector Hogeschool Inholland, resultaten na 1,5 jaar onderzoek over bedrijfsovernames in de agrarische sector
  • Edwin Weesie – onderzoeker Hogeschool Utrecht, over “Zij-instroming”
  • Adviseur/trajectbegeleider – w.n.m.
  • (onder voorbehoud) bekende mede-auteur van populair boek over opvolgers in familiebedrijven
  • Studenten Inholland: Hoe kijkt de nieuwe generatie naar bedrijfsovernames in de tuinbouw? Welk bedrijf willen ze wel overnemen en waarom? Welke niet en waarom niet?

Het wordt een interactieve bijeenkomst. Aan de hand van stellingen word je op nieuwe ideeën gebracht en we gaan met elkaar in discussie.

Aanmelden Meld je voor 22 oktober aan via dit formulier. Vol = vol. Bekijk hier de flyer.

Datum

28/10/2021

Tijd

15:00 - 18:00

Locatie

SGL / Porta Nova
Schuurbijeenkomst bedrijfsovername (glas)tuinbouw