bollen-bloemen-innovatie7

Nationaal Tuinbouwcongres

Het Nationaal Tuinbouwcongres congres vindt plaats op een tuinbouw toplocatie, Bomencentrum in Baarn, met voldoende ruimte om elkaar na anderhalf jaar weer live te ontmoeten. De organistie gaat in op laatste ontwikkelingen en in workshops ga je aan de slag om de ambities uit het Tuinbouwakkoord verder concreet te maken. Meld je aan voor donderdag 7 oktober, zodat je die dag collega-ondernemers kunt ontmoeten op een mooie locatie centraal in Nederland.

Nationaal Tuinbouwcongres

Het tuinbouwcluster komt na de COVID-19 crisis in een nieuwe fase. Ze heeft haar veerkracht en flexibiliteit getoond. Onderwijl staan de ingezette transities richting circulariteit en gezondheid bij ondernemers, overheid en kennisinstellingen nog hoger op de agenda. Tijd om met elkaar de balans op te maken!

De sector in transitie naar circulaire tuinbouw
Hoe circulair is de tuinbouw eigenlijk? Gaat het deze sector lukken om de hele keten van productie, handel tot aan de consument toe ingrijpend te verduurzamen en heeft de coronacrisis dit een extra impuls gegeven? Tijdens het Nationaal Tuinbouwcongres maken we samen met u de tussenbalans op.

Adri Bom-Lemstra, voorzitter Greenports Nederland, benoemt aan de hand van het nog prille Tuinbouwakkoord de kansen voor het cluster en zal verbinding maken tussen de Europese Farm to Fork strategie en de actuele transitiethema’s. Vervolgens gaan we in gesprek met Volkert Engelsman, CEO van Eosta. Hij deelt zijn waarnemingen over mondiale trends in verduurzaming van tuinbouwketens en geeft aan hoe Eosta daarin “ het nieuwe normaal” zoekt.

In drie workshops ga je naar de praktijk waarbij de ondernemers en projectleiders vanuit de regionale greenports hun ervaringen delen en met je in gesprek gaan over de dilemma’s en uitdagingen die zij tegenkomen. De onderwerpen die hier aan bod komen zijn groene waterstof, biodiversiteit en regionale talentontwikkeling met internationale ambities. Professor Jan Rotmans reflecteert vanuit zijn deskundigheid op de aanpak en zal aan de hand van zijn ervaringen uit de praktijk nieuwe inspiratie meegeven om  vervolgstappen te maken in de transitie naar de circulaire tuinbouw. Tijdens de afsluiting van het congres wordt de Innovation Prize van de topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen uitgereikt.

Aanmelden

Meld je aan via de website van Glastuinbouw Nederland. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus wacht niet te lang.

Programma Nationaal Tuinbouwcongres

13.00 uur Ontvangst
13.30 uur Opening Adri Bom-Lemstra, voorzitter Greenports Nederland
13.45 uur Bekendmaking genomineerden Innovation Prize
13.55 uur Interview met Volkert Engelsman, CEO Eosta
14.20 uur Workshop ronde 1
15.05 uur Pauze
15.20 uur Workshop ronde 2
16.15 uur In gesprek met Jan Rotmans, Hoogleraar transities
16.50 uur Uitreiking Innovation prize door Marije Beens, Directeur-generaal Agro van LNV
17.15 uur Netwerkborrel en matchmaking met de genomineerden van de Innovation Prize
18.15 uur Einde

Meer informatie

Lees meer over het Nationaal Tuinbouwcongres op de website van Glastuinbouw Nederland.

Datum

07/10/2021

Tijd

13:30 - 18:00

Locatie

Bomencentrum
Nationaal Tuinbouwcongres