Donderdag 2 maart organiseert Living Lab B7 een workshop om samen met bollentelers in gesprek te gaan over het nemen van maatregelen voor biodiversiteit. Ken jij alle maatregelen en weet je al wat er in de regio gedaan wordt? Ecoloog en sociaal-ecoloog Hugo Langezaal en Susan de Koning gaan in gesprek.
Ecoloog en sociaal-ecoloog Hugo Langezaal en Susan de Koning gaan in gesprek over bekende en minder bekende maatregelen, inventariseren wat er al gedaan wordt in de streek en horen graag wat telers nog meer kunnen en zouden willen doen. Daarnaast willen we in gesprek gaan over wat de teler belemmert om maatregelen te nemen en op welke manieren de teler daarin (financieel) ondersteund kan worden.
Het doel van de avond is om te inspireren en geïnspireerd te raken, om input te leveren voor het ecologische onderzoek van het Living Lab en om samen te onderzoeken hoe we nog meer maatregelen kunnen realiseren voor een nog mooiere streek.
Locatie
De avond vindt plaats op de Willemshoeve aan de Jacoba van Beierenweg 132b in Voorhout van 20.00 tot 22.00 uur.
Inloop vanaf 19.30 uur.
Aanmelden
Meld je aan en stel je vragen bij Susan de Koning: susan.dekoning@ru.nl.
Over Living Lab B7
Living Lab B7 stimuleert de toepassing van kennis voor biodiversiteitsverbetering in de praktijk. Het onderzoek kijkt speciaal naar de mogelijkheden voor biodiversiteitsverbetering in de bollenteelt. Met verschillende meettechnieken wordt de biodiversiteit van de Bollenstreek in kaart gebracht door het inventariseren van insecten, waterdiertjes, vogels, en planten. Daarnaast doen we samen met lokale partijen onderzoek naar teeltmaatregelen die positief bijdragen aan biodiversiteit. HAS Green Academy, het Nederlands Instituut voor Ecologie, en de Radboud Universiteit zijn de initiatiefnemers van Living Lab B7.