bollen-bloemen-innovatie7

Interactieve informatiebijeenkomst: De toekomst van de hyacintenteelt

Hoe ziet jouw teelt eruit in 2030? Waar moet je rekening mee houden, en wat kun je nu al doen? Dat de teelt van de hyacint er anders uit zal zien in 2030 is een vereiste om te blijven voortbestaan als teler. Om straks op een gezonde manier hyacinten te telen, nemen wij je tijdens deze interactieve avond mee in een praktisch stappenplan met als doel jou en de gehele hyacintensector vitaal te krijgen en te houden. Meld je aan bij Rianne van der Hulst via vanderhulst@kavb.nl.

Interactieve informatiebijeenkomst: De toekomst van de hyacintenteelt

Een avond voor ondernemers met grote dromen en hoge ambities waarbij Pieter de Wolf (onderzoeker Wageningen UR) vertelt over de ‘Boerderij van de Toekomst’ in Lelystad. Virtueel maken we een rondje langs de verschillende proeven zodat je als teler handvatten hebt om gezond te gaan telen. Daarnaast gaat Andries Middag (dagvoorzitter en tevens programmamanager Greenport Duin- en Bollenstreek) in gesprek met diverse tafelgasten over onderzoek, de toekomst van de sector en wat dit heeft te betekenen voor jou als teler. Jouw vragen beantwoorden we live.

Inspireren en informeren
Tijdens deze interactieve bijeenkomst willen wij je inspireren en informeren over de toekomst van de hyacintenteelt. Na deze bijeenkomst weet je welke praktische stappen je kunt zetten om gezond te blijven telen. Ook komen wij terug op verbindingen tussen de verschillende lopende projecten en onderzoeken.
Belangrijk onderdeel van deze bijeenkomst zijn de gesprekken onderling en de discussies aan tafel.

19:15 uur     Inloop
19:30 uur     Opening
19:35 uur     Inleiding Pieter de Wolf
19:50 uur     Rondje lopende onderzoeken

  • Vitale teelt hyacint – Wouter Groenink (WUR)
  • Fundamentele systeemsprong/ fysiologie en verdieping -Natalia Morenopachon (WUR)
  • Toekomst Bollencoaster – Casper Slootweg (WUR)

20:45 uur     Pauze
21:00 uur     Rondetafelgesprek met Tim van Haaster (hyacintenteler), Bram Mulder (Agrifirm), Casper Slootweg (WUR), Arno Verkley (Hobaho)  en Piet van der Poel (Markglory)
21:30 uur     Afsluiting met aansluitend borrel
22.00 uur     Einde

Meld je aan bij Rianne van der Hulst via vanderhulst@kavb.nl.

Interactieve informatiebijeenkomst: De toekomst van de hyacintenteelt

Datum

30/09/2021

Tijd

19:15 - 22:00

Locatie

Lowietje Lisse