bollen-bloemen-innovatie7

Online innovatiecafé ‘Circulariteit in de tuinbouw II’

In het tweede innovatiecafé ‘Circulariteit in de tuinbouw’ op donderdag 25 november zet Greenport Aalsmeer wederom een aantal partijen in het zonnetje die met circulaire processen in de tuinbouw bezig zijn. Draaide het tijdens het 1e café om bioplastics, dit keer staat de plant centraal: van het maken van nieuwe producten uit organische reststromen tot aan het halen van biologische meststoffen uit de planten zelf.

Online innovatiecafé 'Circulariteit in de tuinbouw II'

De hele wereld heeft het over circulaire economie en kringlooplandbouw, maar is er ook zoiets als circulariteit in de tuinbouw? Is het mogelijk om alle materiaalstromen op een of andere manier te hergebruiken? Iedere tuinder recirculeert zijn water, maar wat kan er nog meer? En wat betekent dit in de praktijk?

In het tweede online innovatiecafé ‘Circulariteit in de tuinbouw’ op donderdag 25 november zet Greenport Aalsmeer wederom een aantal partijen in het zonnetje die met circulaire processen in de tuinbouw bezig zijn. Draaide het tijdens het 1e café om bioplastics, dit keer staat de plant centraal: van het maken van nieuwe producten uit organische reststromen tot aan het halen van biologische meststoffen uit de planten zelf.

Dit innovatiecafé wordt uitgezonden vanuit het Living lab Circulaire Tuinbouw in Bleiswijk. Achteraf terugkijken is mogelijk via het YouTube kanaal van Greenport Aalsmeer.

Sprekers

Dewi Hartkamp – programmamanager bij Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN)
Peter Oei – programmamanager bij Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN)
Matthijs Dijkshoorn – directeur van Dijkshoorn Recyling
Peter Klein – directeur bij Biota-Nutrients

Datum: donderdag 25 november
Locatie: online
Tijdstip: 15.00 – 16.15 uur

Aanmelden

Aanmelden kan t/m maandag 22 november door een e-mail te sturen aan miriam@greenportaalsmeer.nl o.v.v. naam, bedrijf en e-mailadres. Geef bij uw aanmelding duidelijk aan of je dit innovatiecafé live of online wilt volgen. Na de aanmelding ontvang je een bevestiging van je deelname. Een dag van tevoren ontvangen de deelnemers aan de livestream een link waarmee zij op donderdag 25 november kunnen deelnemen.

Datum

25/11/2021

Tijd

15:00 - 16:00

Locatie

Circulaire Tuinbouw – Dijkshoorn
Online innovatiecafé ‘Circulariteit in de tuinbouw II’