bollen-bloemen-innovatie7

Holland Dahlia Event

Het zevende Holland Dahlia Event vindt dit jaar plaats van vrijdag 8 t/m zondag 10 september. De bezoeklocaties, allemaal in de omgeving van Lisse, zijn Kasteel Keukenhof, CNB Showtuin/De Tulperij, FBT Showtuin, Geerlings Dahlia’s en Fred. De Meulder Export. Deze tuinen zijn te bezichtigen om elkaar te ontmoeten, inspiratie op te doen en elkaar, wellicht, op wat voor manier dan ook, van dienst te kunnen zijn.

Holland Dahlia Event

De dahlia is populair. Kijk op Instagram en je ziet de mooiste dahlia’s voorbij komen. De lange bloei en de verscheidenheid aan bloemvormen en bloemkleuren maken de dahlia kunstzinnig, geliefd en fotogeniek.

Het Holland Dahlia Event wordt geopend door Natasja Sadi. Zij is een gevierd bloemkunstenaar vanuit haar thuisatelier in Amsterdam. Vind haar op instagram@cakeatelieramsterdam.

Kasteel Keukenhof

Rondom Kasteel Keukenhof zijn dahlia-objecten te bewonderen. Deze kunstwerken worden gemaakt door studenten van VONK (afdeling Bloem & Design). Zij hebben zich verdiept in het thema ‘Typical Dutch’. De praalwagen ‘Gravin van Holland’ van corsogroep Teylingen reed mee in het Bloemencorso Bollenstreek, van Noordwijk tot Haarlem. Deze groep won de innovatieprijs vanwege het vernieuwende ontwerp en materiaalgebruik. Deze praalwagen zal tijdens het Holland Dahlia Event opnieuw te bewonderen zijn, maar dan volledig bedekt met dahlia’s. Jacoba van Beieren zal prachtig tot haar recht komen op het Landgoed van Kasteel Keukenhof.

Tijdens het Holland Dahlia Event verrast ook Stichting Dahlia Mozaïeken de Bollenstreek met dahlia’s. Het hele weekend kan je op vele locaties in de Bollenstreek dahlia mozaïeken bewonderen. Kijk op de site van Stichting Dahlia mozaïeken voor details.

Meer informatie

Alle informatie is the vinden op de website van Holland Dhalia Event.

 

Bron: BP Nieuws

Datum

08/09/2023 - 10/09/2023

Tijd

00:00

Locatie

Locatie nog onbekend
Holland Dahlia Event