bollen-bloemen-innovatie7

GreenportLIVE: Internationale medewerkers in Greenport Duin- en Bollenstreek

Hoeveel internationale medewerkers zijn er werkzaam binnen Greenport Duin- en Bollenstreek en hoe ervaren zij hun werk- en woonomstandigheden hier? Op deze en vele andere vragen geven we aan de hand van de uitslagen van een onderzoek en een presentatie van Malgorzata Bos-Karczweska (hoofdredacteur van www.polonia.nl, lid bestuur van Het Kenniscentrum Arbeidsmigranten en lid van de Maatschappelijke Raad van Advies Internationale Medewerkers van Glastuinbouw Nederland) graag antwoord tijdens onze GreenportLIVE van donderdag 14 oktober a.s. van 15.15- 17.00 uur in Noordwijkerhout.

GreenportLIVE: Internationale medewerkers in Greenport Duin- en Bollenstreek

Hoeveel internationale medewerkers zijn er werkzaam binnen Greenport Duin- en Bollenstreek en hoe ervaren zij hun werk- en woonomstandigheden hier? Op deze en vele andere vragen geven we graag antwoord tijdens onze GreenportLIVE van donderdag 14 oktober a.s. van 15.15- 17.00 uur in Noordwijkerhout.

We kunnen weer op locatie en dat gaan we dan ook doen bij RS-Housing in Noordwijkerhout! Deze middag staat in het teken van twee onderwerpen:

  • Resultaten onderzoek ontwikkeling arbeidsmigrantenmarkt
  • Ervaringen, wensen en behoeften internationale medewerkers

Onderzoek

We starten de middag met de ontwikkeling van de arbeidsmigrantenmarkt, zowel vanuit economisch perspectief als vanuit het perspectief van de internationale medewerkers zelf.

Ook pakken we de resultaten van een onderzoek – dat Decisio in opdracht van de Greenport uitgevoerd heeft – erbij. Vanuit onze Greenport is Annemieke de Man projectleider huisvesting internationale medewerkers en zij deelt de resultaten van het onderzoek.

Internationale medewerkers; wat willen zij?

Aansluitend geeft Malgorzata Bos-Karczweska een presentatie over de ervaringen, wensen en behoeften van internationale medewerkers en over de toekomstige migratie-ontwikkelingen. Małgorzata Bos-Karczewska is hoofdredacteur van www.polonia.nl, een website voor de Poolse gemeenschap in Nederland. Tevens zit zij in het bestuur van Het Kenniscentrum Arbeidsmigranten en is zij lid van de Maatschappelijke Raad van Advies Internationale Medewerkers van Glastuinbouw Nederland.

Gastheer

We zijn deze middag te gast bij het duurzaamheidscentrum van RS-Housing, producent van modulaire woningen voor speciale doelgroepen, zoals internationale medewerkers. Het centrum is gevestigd op Delfweg 36 in Noordwijkerhout. Na de presentaties is er gelegenheid om de modelwoningen in het duurzaamheidscentrum te bezoeken. Een unieke kans om te kijken en vragen te stellen.

Programma

15.15 uur            Ontvangst met koffie/thee
15.30 uur            Presentaties Annemieke de Man en Małgorzata Bos-Karczewska
16.15 uur            Netwerkborrel en gelegenheid tot rondleiding in duurzaamheidscentrum
17.00 uur            Afsluiting

Belangrijke informatie

Deze editie van GreenportLIVE organiseren wij volgens de meest recente voorschriften vanuit het RIVM. Daarom werken wij met Testen voor Toegang waarvoor wij bij de registratie op locatie ook de corona app controleren. Wij hopen op je begrip en medewerking.

We hebben een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze bijeenkomst. Meld snel aan, want vol = vol.

Datum

14/10/2021

Tijd

15:15 - 17:00

Locatie

RS Housing
GreenportLIVE: Internationale medewerkers in Greenport Duin- en Bollenstreek