bollen-bloemen-innovatie7

Future Farming & Food Experience op 31 mei 2022

Op dinsdag 31 mei organiseren de Nationale Proeftuin Precisie Landbouw en Boerderij van de Toekomst in Lelystad het evenement ‘Future Farming & Food Experience’. Akkerbouwers, melkveehouders, bollentelers, loonwerkers en andere geïnteresseerden kunnen zich tijdens deze dag laten inspireren over hoe ze met hun bedrijf kunnen inspelen op uitdagingen als klimaatverandering en strengere regelgeving rond gewasbescherming en wat er met de nieuwste technologie nu al mogelijk is.

Future Farming & Food Experience op 31 mei 2022

Tijdens de ‘Future Farming & Food Experience’ kunnen deelnemers op verschillende manieren in gesprek over de landbouw van de toekomst en kennismaken met de bijbehorende uitdagingen en oplossingen. Zo kunnen ze:

 • Op het fieldlab van Boerderij van de Toekomst zich samen met collega’s en onderzoekers verdiepen in wat ze kunnen doen om hun bedrijf (1) klimaatbestendig te maken en (2) hoe ze een bijdrage aan biodiversiteit kunnen leveren binnen een productief landbouwsysteem.
 • De bodem van het fieldlab beoordelen én zich aanmelden om mee te doen aan een Citizen Science project met de bodem op hun eigen bedrijf.
 • De dialoog aangaan in verschillende sessies met collega’s en mensen uit het bedrijfsleven over diverse onderwerpen:
  • Gewasbescherming. Hoe houd ik mijn gewas gezond in de toekomst?
  • Technologie/data. Wat is de rol van technologie op het boerenbedrijf in 2030?
  • Verdienmodellen. De grote vraag voor elke boer: hoe verdien ik geld in de toekomst met mijn bedrijf?
  • Circulaire bemesting. Mest en kunstmest worden steeds duurder: is circulaire bemesting de oplossing?
 • Via speeddates uitdagingen en dilemma’s delen met onderzoekers, ketenpartners, maatschappelijke organisaties en beleidsmakers.
 • Hun eigen idee van de toekomst laten verbeelden door een tekenaar.

Foodplein

Het evenement heet niet voor niets Future Farming & Food Experience, want er is een heus foodplein met bekende en nieuwe producten en gerechten. Op dit plein kunnen bezoekers ook kennismaken met nieuwe producten van innovatieve startups.

Velddemonstraties robots

Via velddemonstraties met een tiental veldrobots en data-technologie wordt getoond hoe onkruid bestreden kan worden met zo min mogelijk arbeid en chemie. Surf voor meer info en aanmelden naar de NPPL-website.

Datum

31/05/2022

Tijd

09:30 - 18:00

Locatie

Boerderij van de Toekomst
Future Farming & Food Experience op 31 mei 2022